Infosys Membawa Teknologi AI Pertama ke Court Tengah untuk Pengalaman Australian Open 2024 yang Lebih Immersif

  • Infosys dan Tennis Australia melancarkan pelantar digital untuk memberdayakan peminat, pemain, dan media dengan ciri-ciri AI generatif yang baru
  • Infosys juga melancarkan pengalaman Gen AI yang baru ‘Rafa Forever’ yang menjemput puluhan juta peminat yang merindui Rafa di AO untuk menghargai legenda

(SeaPRwire) –   MELBOURNE, Australia, Jan. 24, 2024 —  (NSE: INFY) (BSE: INFY) (NYSE: INFY), pemimpin global dalam perkhidmatan dan perundingan digital generasi baharu, meningkatkan jejak kesan AI di Australian Open (AO) 2024 dengan teknologi AI generatif untuk keterlibatan peminat, prestasi pemain, dan penciptaan kandungan digital. Infosys dan AO juga memanfaatkan pelantar kemahiran digital untuk membina pemimpin masa depan di Australia.

Infosys memanfaatkan set perkhidmatan, penyelesaian, dan solusi AI pertama dengan Infosys Topaz, untuk merevolusikan pengalaman AO. Infosys Topaz menyampaikan model bahasa besar dan teras kognitif untuk mempercepatkan perjalanan AI Tennis Australia. Pengalaman Grand Slam AO telah diimajinasikan semula dengan banyak cara baru seperti:

Cabaran Bracket AO 2024 vs AI: Peminat menguji kemahiran ramalan mereka terhadap AI melalui Cabaran Bracket AO di laman web AO, satu Cabaran Kejohanan yang dilancarkan pada Jan 11, di mana peminat membuat ramalan untuk kejohanan keseluruhan & mencabar diri mereka terhadap AI, dan Cabaran Harian untuk meramal pemenang perlawanan harian.

Pusat Perlawanan Infosys menjadi lebih kognitif dengan Kad Cerita Gen AI: Bagi peminat yang mengalami Pusat Perlawanan Infosys, ciri Statistik Utama memberikan wawasan konteks dalam format kad semasa perlawanan berlangsung. Bait AI Perlawanan, menggunakan Gen AI, mencipta kad cerita perlawanan visual dan menceritakan kisah perlawanan kepada peminat. Penentu Kemenangan menjejak kebarangkalian kemenangan semasa perlawanan berlangsung di padang.

Seni AI berinspirasikan grafiti dan VR di bawah satu bumbung: Zon Peminat memberi penghormatan kepada grafiti ikonik Melbourne dengan siri potret grafiti, dicipta menggunakan teknologi AI generatif yang dikuasakan oleh Infosys Topaz. Di dalam Zon Peminat, peminat boleh berdekatan dengan Iga Swiatek dan Rafael Nadal melalui selfi Augmented Reality dan berhadapan dengan Rafa dalam perlawanan tenis VR terakhir. Mereka juga akan pulang dengan hadiah khas yang diilhamkan oleh potret grafiti Rafael Nadal.

Memperkasakan potensi manusia di padang dan luar: AI menonton tindakan perlawanan AO 24 untuk memberi pemain dan jurulatih insiden kemenangan untuk melonggarkan kunci kejayaan melalui siri ciri. Bagi pasukan media, Tembakan Hari AI meningkatkan keupayaan Tennis Australia untuk dengan cepat memaparkan highlights setiap hari permainan, dibungkus sebagai klip siap untuk media sosial, membolehkan keterlibatan tanpa tugas menghabiskan masa menyisir rakaman perlawanan secara manual.

Di luar padang, Infosys dan Tennis Australia juga bekerjasama untuk kemahiran digital berdayakan AI, dengan memberikan pelajar tahun 10 dan 11 dari Melbourne metropolitan, wilayah Victoria dan New South Wales akses kepada pembelajaran berkurikulum yang dikuasakan oleh Infosys Springboard. Pelajar juga akan mendapat gambaran masa depan AI generatif dengan melawat Zon Peminat Infosys.

Selain transformasi untuk Australian Open, untuk menghargai legenda tenis dan duta Infosys Rafael Nadal, yang tidak dapat mengambil bahagian dalam kejohanan tahun ini kerana kecederaan, Infosys juga melancarkan pengalaman AI Generatif yang baru ‘Rafa Forever’ (), melalui mana peminat boleh membayangkan karya mesteri peribadi untuk menghargai legenda tenis, dengan teknologi AI generatif.

Craig Tiley, CEO Tennis Australia, dan Pengarah Kejohanan Australian Open, berkata, “Untuk enam tahun lepas, Infosys telah membantu Tennis Australia untuk meningkatkan standard dan menyediakan pengalaman baharu untuk peminat menggunakan teknologi digital. Kami gembira melihat lompatan yang dibuat dengan AI di AO 2024. AI membolehkan dimensi baharu interaktif untuk peminat dan wawasan untuk pemain, tidak lupa kelajuan dan skala yang dibawa kepada penyampaian kandungan kami.”

Andrew Groth, Naib Presiden Eksekutif Asia Pasifik, Infosys, berkata, “Persatuan kami dengan AO telah membolehkan kami mendorong sempadan inovasi di merata laluan sentuh digital dan fizikal utama, untuk mencipta pengalaman yang memberi maklumat dan melibatkan sebanyak hiburan. Tahun ini, kami memanfaatkan Infosys Topaz untuk membawa pelbagai pengalaman AI pertama untuk melayani pemain, peminat, dan media, dan membentuk masa depan permainan. Kami juga gembira melihat duta kami Iga Świątek, mengambil ke padang untuk bersaing dalam grand slam pertama tahun ini. Kami juga bersemangat melihat tujuan kami bermain di Australian Open, walaupun teknologi kami terus memperkasakan dan mewujudkan peluang seterusnya untuk semua.”

Ikuti semua tindakan dari kejohanan di  dan terokai lebih lanjut mengenai perkongsian di

Mengenai Infosys

Infosys ialah pemimpin global dalam perkhidmatan dan perundingan digital generasi baharu. Lebih 300,000 kakitangan kami bekerja untuk memperkasakan potensi manusia dan mencipta peluang seterusnya untuk orang, perniagaan dan masyarakat. Kami membolehkan pelanggan di lebih 56 negara untuk menavigasi transformasi digital mereka. Dengan lebih empat dekad pengalaman dalam menguruskan sistem dan operasi syarikat global, kami pakar menyongsong pelanggan, sebagai mereka menavigasi transformasi digital yang dikuasakan oleh awan dan AI. Kami membolehkan mereka dengan teras AI pertama, memperkasakan perniagaan dengan digital agil pada skala dan memacu peningkatan berterusan dengan pembelajaran sentiasa aktif melalui pemindahan kemahiran digital, kepakaran, dan idea dari ekosistem inovasi kami. Kami komited dalam-dalam untuk menjadi organisasi yang diperintah dengan baik, lestari alam sekitar di mana bakat pelbagai berkembang di tempat kerja yang inklusif.

Lawati untuk melihat bagaimana Infosys (NSE, BSE, NYSE: INFY) boleh membantu perniagaan anda menavigasi .

Pelabuhan Selamat

Beberapa kenyataan dalam penerbitan ini mengenai prospek pertumbuhan masa depan kami, atau prestasi kewangan atau operasi masa depan kami, adalah pendapat masa depan yang bertujuan untuk memenuhi ‘pelabuhan selamat’ di bawah Akta Pembaharuan Tuntutan Mahkamah Sivil Persekutuan Amerika Syarikat 1995, yang melibatkan pelbagai risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan atau hasil sebenar berbeza secara material daripada pendapat masa depan tersebut. Risiko dan ketidakpastian yang berkaitan dengan kenyataan ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, risiko dan ketidakpastian mengenai pelaksanaan strategi perniagaan kami, keupayaan kami untuk menarik dan mengekalkan kakitangan, peralihan kami ke model kerja hibrid, ketidaktentuan ekonomi, inovasi teknologi seperti AI Generatif, landskap peraturan yang kompleks dan berubah-ubah termasuk perubahan peraturan imigresen, visi ESG kami, dasar alokasi modal dan jangkaan mengenai kedudukan pasaran masa depan, operasi, margin, keuntungan, likuiditi, sumber modal, tindakan korporat termasuk pengambilalihan, dan isu keselamatan siber. Faktor penting yang mungkin menyebabkan keputusan atau hasil sebenar berbeza secara material daripada implikasi pendapat masa depan dibincangkan dengan lebih terperinci dalam penyataan kami kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat termasuk Laporan Tahunan kami atas Borang 20-F untuk tahun kewangan berakhir 31 Mac 2023. Penyataan ini boleh didapati di . Infosys mungkin dari semasa ke semasa membuat kenyataan pendapat masa depan lisan dan bertulis tambahan, termasuk kenyataan dalam penyataan kami kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa, dan laporan kepada pemegang saham kami kecuali dikehendaki oleh undang-undang.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.