Infosys Bekerjasama dengan Pacific International Lines untuk Mendorong Transformasi Digital dalam Industri Logistik

(SeaPRwire) –   BENGALURU, India, Feb. 13, 2024 —  (NSE: INFY) (BSE: INFY) (NYSE: INFY), pemimpin global dalam perkhidmatan digital generasi seterusnya dan perundingan, hari ini mengumumkan kerjasama strategiknya dengan , syarikat pengangkutan kontena terkemuka yang berpangkalan di Singapura dengan rangkaian kuat di Asia, Afrika, Timur Tengah, Amerika Latin dan Oceania. Kerjasama ini bertujuan untuk mempercepatkan inisiatif transformasi digital PIL dan memberi kesan positif kepada para pemangku kepentingan utama mereka di seluruh ekosistem perkapalan dan logistik.

Infosys akan membantu memperbaharui portal pelanggan sedia ada PIL dan melaksanakan platform teknologi berskala dan moden untuk mereka. Ini akan membolehkan PIL untuk teruskan misi ‘Mendorong Sambungan’ mereka, yang bertujuan untuk menyambung perniagaan mereka di seluruh pasaran yang mereka berkhidmat. Selain itu, aplikasi web dan mudah alih PIL akan menjalani penyempurnaan menyeluruh untuk menyederhanakan pengalaman pengguna dan meningkatkan penglibatan pelanggan.

Infosys, dengan kepakaran logistik yang luas, akan memberikan tulang belakang teknikal yang kukuh untuk prestasi dan skalabiliti portal yang diperbaharui. Kerjasama bertahun-tahun dan berperingkat ini bertujuan untuk menangani cabaran perniagaan kritikal seperti memodenkan aplikasi web dan mudah alih, meningkatkan skalabiliti, dan memberikan perkhidmatan penasihatan mengenai trend teknologi dan perniagaan terkini.

Lionel Patrice Chatelet, Ketua Eksekutif Komersial, Pacific International Lines (PIL), berkata, “Kami sedang mencari rakan kongsi yang tidak hanya boleh membawa teknologi tetapi juga boleh memainkan peranan penasihat dalam perjalanan transformasi. Infosys menggabungkan kombinasi keupayaan yang tepat serta cara kerja yang sangat kolaboratif. Kami gembira bekerjasama dengan Infosys.”

Karmesh Vaswani, Naib Presiden Eksekutif & Ketua Global Runcit, Barangan Pengguna & Logistik, Infosys, berkata, “Dengan kepakaran domain kami yang kuat dalam logistik multimodal, kami komited untuk menyampaikan penyelesaian inovatif yang tidak hanya menangani keperluan klien semasa tetapi juga menetapkan pentas untuk memeluk trend industri terkini. Sebagai penasihat yang dipercayai, kami bertujuan untuk mentransformasikan portal pelanggan PIL menjadi lebih mudah, intuitif dan lebih pengalaman, dengan menggunakan teknologi berskala melalui portfolio Infosys Topaz yang berdaya AI.”

Mengenai Pacific International Lines (PIL)

Ditubuhkan pada 1967, Pacific International Lines (PIL) menduduki tangga ke-12 di kalangan syarikat pengangkutan kontena teratas di dunia dan juga pengendali tempatan terbesar di Asia Tenggara. Berpangkalan di Singapura, PIL adalah pengendali global dengan fokus di Asia, China, Afrika, Timur Tengah, Amerika Latin, Oceania dan Kepulauan Pasifik.

Bersama syarikat sekutunya Mariana Express Lines (MELL) dan Malaysia Shipping Corporation, PIL menyediakan perkhidmatan kepada pelanggan di lebih 500 lokasi di lebih 90 negara di seluruh dunia dengan armada 100 kapal kontena dan berbilang tujuan.

Selain perniagaan utama pengangkutan kontena laut, PIL juga mempunyai beberapa unit perniagaan lain seperti pembuatan kontena, depot dan perkhidmatan logistik.

PIL berusaha untuk memenuhi keperluan pelanggan dengan menyediakan perkhidmatan bernilai tambah seperti antaramodal, pukal dan perkhidmatan peti sejuk yang disediakan melalui platform teknologi inovatif.

Dengan fokus pada ‘Mendorong Sambungan’ dan komitmen untuk mencapai Net Sifar menjelang 2050, PIL bertujuan untuk menjadi pengendali pengangkutan kontena yang cekap, lestari dan bersedia masa depan.

Mengenai Infosys

Infosys ialah pemimpin global dalam perkhidmatan digital generasi seterusnya dan perundingan. Lebih 300,000 kakitangan kami bekerja untuk memperkasakan potensi manusia dan mencipta peluang berikutnya untuk manusia, perniagaan dan komuniti. Kami membolehkan pelanggan di lebih 56 negara untuk menavigasi transformasi digital mereka. Dengan pengalaman lebih empat dekad dalam menguruskan sistem dan operasi syarikat global, kami menasihati pelanggan dengan berhati-hati ketika mereka menavigasi transformasi digital yang dikuasakan oleh awan dan AI. Kami membolehkan mereka dengan teras AI pertama, memperkasakan perniagaan dengan skala digital yang fleksibel dan menggerakkan peningkatan berterusan dengan pembelajaran sentiasa aktif melalui pemindahan kemahiran, kepakaran dan idea digital dari ekosistem inovasi kami. Kami sangat komited untuk menjadi organisasi yang diperintah dengan baik, lestari secara alam sekitar di mana bakat pelbagai berkembang maju dalam tempat kerja yang inklusif.

Lawati untuk mengetahui bagaimana Infosys (NSE, BSE, NYSE: INFY) boleh membantu perusahaan anda menavigasi transformasi digital berikutnya.

Perlindungan Selamat

Beberapa kenyataan dalam penerbitan ini mengenai prospek pertumbuhan masa depan kami, atau prestasi kewangan atau operasi masa depan kami, adalah pernyataan prospektif yang bertujuan untuk memenuhi ‘perlindungan selamat’ di bawah Akta Pembaharuan Undang-Undang Siasatan Sekuriti Swasta 1995, yang melibatkan risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan hasil sebenar atau keputusan berbeza secara material daripada yang terdapat dalam pernyataan prospektif tersebut. Risiko dan ketidakpastian yang berkaitan dengan penyataan ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, risiko dan ketidakpastian mengenai pelaksanaan strategi perniagaan kami, keupayaan kami untuk menarik dan mengekalkan kakitangan, peralihan kami ke model kerja hibrid, ketidakpastian ekonomi, inovasi teknologi seperti AI Generatif, landskap peraturan yang kompleks dan berubah-ubah termasuk perubahan peraturan imigresen, visi ESG kami, polisi pembahagian modal kami dan jangkaan mengenai kedudukan pasaran masa depan, operasi, margin, keuntungan, likuiditi, sumber modal kami, tindakan korporat termasuk pengambilalihan, dan isu keselamatan siber. Faktor penting yang mungkin menyebabkan hasil sebenar atau keputusan berbeza secara material daripada yang tersirat oleh pernyataan prospektif dibincangkan dengan lebih terperinci dalam penyataan kami kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat termasuk Laporan Tahunan kami pada Borang 20-F untuk tahun kewangan berakhir 31 Mac 2023. Penyataan-penyataan ini boleh didapati di . Infosys mungkin dari semasa ke semasa membuat pernyataan prospektif lisan dan bertulis tambahan, termasuk penyataan dalam penyataan kami kepada Suruhanjaya Sekuriti dan laporan kepada pemegang saham. Syarikat tidak mengambil tanggungjawab untuk mengemas kini sebarang pernyataan prospektif yang mungkin dibuat dari semasa ke semasa oleh atau bagi pihak Syarikat melainkan diperlukan oleh undang-undang.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.