INEOS Styrolution memperkenalkan Zylar® EX350 baru untuk pakej komponen elektronik

  • Zylar® EX350 baru menawarkan campuran kekakuan dan ketangguhan yang seimbang
  • Zylar® EX350 baru menyasarkan pita pembawa dalam pakej komponen elektronik

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 29 Januari 2024INEOS Styrolution, pemimpin global dalam styrenik, hari ini memperkenalkan grad baru keluarga Zylar® MBS (“metil metakrilat butadiena styren”). Grad baru Zylar® EX350, baru-baru ini dilancarkan di rantau Asia Pasifik, memiliki campuran kekakuan dan ketangguhan yang seimbang, menjadikannya bahan pilihan yang sesuai untuk pita pembawa dalam pakej komponen elektronik.

Image: iStock
Gambar: iStock

Zylar EX350 adalah grad ekstrusi yang menawarkan keseimbangan kekakuan dan ketangguhan yang memberikan tahap perlindungan dan sokongan yang sesuai untuk komponen elektronik. Selain itu, grad ini juga membolehkan penciptaan reka bentuk poket yang lebih dalam dan kukuh berbanding menggunakan campuran GPPS/SBC, menjadikannya bahan yang lebih bersesuaian yang mengambil kira spektrum keperluan pasaran yang lebih luas.

“Memiliki pita pembawa yang betul untuk pakej tape-dan-reel adalah penting kerana ini akan mengurangkan migrasi bahagian, pembalikan dan melekat semasa pengangkutan, serta salah pilihan semasa proses pilih dan letak, mengelakkan kerugian produk dan produktiviti semasa proses pemasangan permukaan,” jelaskan Johnson Lin, Pengurus Teknikal APAC. “Campuran kekakuan dan ketangguhan yang seimbang bagi Zylar EX350 baru kami mampu memastikan kestabilan komponen, prestasi pelepasan pita yang konsisten dan lancar, dan ketelusan yang baik untuk pemeriksaan kamera.”

Marcela Villegas, Naib Presiden Wilayah Asia Pasifik, Pengurusan Perniagaan, menambah, “Industri pakej komponen elektronik global sedang berkembang pesat. Zylar EX350 baru kami menawarkan fleksibiliti reka bentuk yang lebih besar kepada pelanggan kami yang kini boleh menggunakan grad yang sama untuk dimensi pakej cip yang berbeza untuk mencapai kecekapan kos yang lebih baik, menjadikannya pesaing kuat dalam segmen pakej komponen elektronik. Saya menjemput setiap pereka aplikasi komponen elektronik untuk menyiasat grad baru kami untuk projek berikutnya.”

Tentang INEOS Styrolution

INEOS Styrolution ialah pembekal styrenik terkemuka di dunia, dengan portfolio prestasi tinggi monomer styren, polistiren, ABS Standard dan produk specialty styrenik. Dengan lebih 90 tahun inovasi dalam sains bahan, INEOS Styrolution memberi tumpuan kepada kepuasan pelanggan dengan penyelesaian berbeza yang memberikan kelebihan saingan serta pelaburan dalam teknologi yang membolehkan . Aplikasi INEOS Styrolution boleh dijumpai dalam banyak produk harian merentasi pelbagai industri: termasuk automotif, elektronik, isi rumah, pembinaan, kesihatan, pembungkusan, dan mainan/sukan. Mengendalikan 16 tapak pengeluaran di sembilan negara, syarikat ini adalah anak syarikat milik penuh INEOS Group Limited dan mempunyai kira-kira 3,100 pekerja. Jualan adalah 6.6 bilion euro pada 2022.

Maklumat lanjut:

Ikuti kami di Twitter (@styrolution).

Hubungi
Hui Boon Kwa 
Pengurus Komunikasi Kanan, Asia Pasifik

INEOS Styrolution APAC Pte Ltd.
111 Somerset Road
#14-16 to 21 TripleOne Somerset
Singapura 238164
Email:      huiboon.kwa [@] ineos.com
Internet:  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.