InDex Pharmaceuticals menghadiri kongres UEGW 2023

STOCKHOLM, 5 Okt. 2023InDex Pharmaceuticals Holding AB (publ) akan menghadiri Kongres Gastroenterologi Kesatuan Eropah (UEGW), salah satu kongres gastroenterologi terkemuka di dunia. UEGW akan berlangsung pada 14-17 Oktober 2023 di Copenhagen.

InDex Pharmaceuticals akan hadir di booth #C3-84 di dewan pameran di Pusat Bella. Ahli pasukan InDex akan hadir di tempat untuk memberi maklumat mengenai cobitolimod dan program fasa III CONCLUDE yang sedang berjalan, yang menilai agen Toll-like receptor 9 cobitolimod, sebagai rawatan baharu yang berpotensi untuk kolitis ulseratif kiri sederhana hingga teruk. Di samping itu, ahli pasukan InDex akan mengambil peluang untuk bertemu Penyelidik Kajian Induksi 1 dalam program CONCLUDE dan mengadakan mesyuarat dengan penasihat luar utama syarikat.

Keputusan positif daripada kajian farmakokinetik (PK) dengan cobitolimod telah dipilih oleh UEGW sebagai salah satu abstrak terbaik untuk pembentangan poster dan akan dibentangkan oleh penyelidik utama Profesor Per Hellström pada 15 Oktober pada 10:30 CET di Pentas Poster 1, semasa sesi poster termoderat: “Terapi perubatan IBD: Fakta dan cabaran.”

“Sebagai salah satu persidangan gastroenterologi terkemuka di dunia, UEGW adalah peluang yang baik untuk kami berinteraksi dengan penyelidik, rakan kongsi potensi dan pakar luar utama dalam lembaga penasihat kami,” kata Jenny Sundqvist, Ketua Pegawai Eksekutif InDex Pharmaceuticals. “Fakta bahawa keputusan positif daripada kajian PK dengan cobitolimod telah dipilih sebagai salah satu abstrak terbaik untuk pembentangan poster di UEGW menunjukkan bahawa terdapat minat yang besar terhadap cobitolimod dalam bidang ini.”

Untuk maklumat lanjut:
Jenny Sundqvist, Ketua Pegawai Eksekutif
Telefon: +46 8 122 038 50
E-mel: jenny.sundqvist@indexpharma.com

Johan Giléus, timbalan CEO dan CFO
Telefon: +46 8 122 038 50
E-mel: johan.gileus@indexpharma.com

Penerbitan
Maklumat ini telah diserahkan untuk penerbitan melalui agensi orang hubungan yang dinyatakan di atas pada 12:10 CET pada 5 Oktober 2023.

Ini adalah terjemahan bahasa Inggeris siaran akhbar Sweden. Sekiranya terdapat percanggahan antara terjemahan bahasa Inggeris dan siaran akhbar Sweden, siaran akhbar Sweden harus diberi keutamaan.

Mengenai program CONCLUDE
Program fasa III CONCLUDE menilai cobitolimod sebagai rawatan baharu untuk pesakit dengan kolitis ulseratif kiri sederhana hingga teruk dan terdiri daripada dua kajian induksi berturutan yang kedua-duanya memberi makan kepada kajian pengekalan, di mana pesakit yang telah memberikan respons kepada cobitolimod sebagai terapi induksi, menerima rawatan pengekalan dengan cobitolimod atau plasebo selama lebih kurang setahun. Kajian Induksi 1 akan merangkumi kira-kira 440 pesakit dan menilai dua dos, 250 mg dan 500 mg, yang diberikan pada garis dasar dan minggu ke-3, dalam reka bentuk kajian adaptif. Apabila 30% daripada pesakit telah menyelesaikan Kajian Induksi 1 dengan data kelayakan untuk titik akhir utama pada minggu ke-6, analisis akan dilakukan untuk memilih dos terbaik 250 mg dan 500 mg cobitolimod. Analisis akan dijalankan oleh DMC (Jawatankuasa Pemantauan Data) yang terdiri daripada pakar bebas dalam bidang ini, yang akan, berdasarkan kriteria pra-ditetapkan, mengesyorkan dos mana yang akan diteruskan. Di samping itu, DMC akan mengkaji data untuk keselamatan dan kesia-siaan. Untuk mengekalkan integriti program fasa III, analisis akan sepenuhnya buta kepada InDex, pesakit dan penyelidik. InDex hanya akan menerima maklumat mengenai dos mana daripada 250 mg dan 500 mg cobitolimod yang disyorkan oleh DMC dan sama ada program fasa III boleh diteruskan. Berikutan pemilihan dos, pesakit baharu yang memasuki kajian akan dirawat dengan dos cobitolimod atau plasebo yang dipilih. Setelah pembacaan positif Kajian Induksi 1, InDex merancang untuk memulakan Kajian Induksi 2.

Ringkasan InDex Pharmaceuticals
InDex adalah syarikat pembangunan farmaseutikal yang memberi tumpuan kepada penyakit imunologi di mana terdapat keperluan perubatan yang tidak dipenuhi yang tinggi untuk pilihan rawatan baharu. Aset utama syarikat adalah calon ubat cobitolimod, yang sedang dinilai dalam program fasa III CONCLUDE sebagai rawatan baharu kolitis ulseratif sederhana hingga teruk – radang usus besar kronik yang merosakkan. InDex juga telah membangunkan platform Jujuan Asid Nukleik Imunomodulator berasaskan DNA (DIMS) yang dilindungi paten, dengan potensi untuk digunakan dalam rawatan pelbagai penyakit imunologi.

InDex berpusat di Stockholm, Sweden. Saham syarikat (tanda INDEX) diperdagangkan di Nasdaq First North Growth Market Stockholm. Redeye AB adalah Penasihat Syarikat yang Disahkan. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.indexpharma.com.

Maklumat dalam siaran akhbar ini ditujukan kepada pelabur.

Fail berikut boleh dimuat turun:

https://mb.cision.com/Main/9612/3848495/2341285.pdf

InDex Pharmaceuticals is attending the UEGW 2023 congress