icotec ag menaikkan $30 juta dalam pembiayaan pertumbuhan daripada MVM Partners

(SeaPRwire) –   ALTSTAETTEN, Switzerland dan EAST HARTFORD, Conn., Jan. 24, 2024 — icotec ag, syarikat pimpinan dalam bidang implan tumor tulang belakang yang inovatif dengan sukacitanya mengumumkan satu perkembangan penting dalam perjalanan pertumbuhannya dengan menubuhkan perkongsian strategik dengan MVM Partners (“MVM”), syarikat modal ventura kesihatan global. icotec sedang memasarkan produk BlackArmor® Carbon/PEEK yang revolusioner yang mungkin menawarkan kelebihan klinikal yang signifikan berbanding implan logam tradisional dalam konteks onkologi tulang belakang, membolehkan keupayaan penuh rawatan yang tersedia untuk pesakit sepanjang perjalanan mereka.

Sejak menerima kelulusan FDA pada 2019, banyak pusat kanser terkenal AS telah menggunakan produk BlackArmor® icotec. Pelaburan ini akan membolehkan icotec untuk teruskan pertumbuhan cemerlangnya dan mengukuhkan keupayaan penyelidikan dan pembangunannya untuk meluaskan portfolio ke arah indikasi tulang belakang yang kurang tersedia seperti jangkitan tulang belakang dan osteoporosis.

“Kami gembira bersekutu dengan MVM, yang memahami landskap kesihatan secara mendalam selari dengan visi kami untuk masa depan,” kata Roger Stadler, Ketua Eksekutif Kumpulan icotec ag. “Perkongsian ini menandakan satu perkembangan penting bagi icotec, menyokong kami untuk maju misi kami meningkatkan hasil rawatan dengan menawarkan alternatif yang meyakinkan kepada teknologi bahan logam berusia 100 tahun.”

MVM mempunyai rekod yang kukuh menyokong dan bekerjasama dengan syarikat kesihatan inovatif dan mengakui potensi teknologi icotec untuk mengubah rawatan pesakit. Perkongsian ini mewakili undian keyakinan terhadap kepimpinan, produk dan trajektori keseluruhan syarikat.

“Kami gembira menyokong icotec dalam misinya untuk merevolusikan industri implan tulang belakang,” komen Thomas Casdagli, Rakan MVM. “Implan BlackArmor® Carbon/PEEK icotec mewakili langkah maju besar dalam rawatan penyakit tulang belakang yang kompleks. Buat pertama kalinya pakar klinikal mempunyai pilihan untuk dapat mengesan dan merawat pesakit selepas pembedahan tanpa artifak dan had yang terhad pada implan logam tradisional. Kami lihat ini sebagai langkah maju besar untuk rawatan pesakit. Kami berharap untuk bekerjasama rapat dengan pasukan icotec untuk terus memajukan kejayaan dan pertumbuhan.”

WISTAMA Finanz- und Beteiligungs AG, pejabat keluarga Stadler yang mengasaskan icotec, kekal sepenuhnya dilaburkan sebagai pemegang saham majoriti dan komited terhadap pembangunan jangka panjang icotec.

Untuk pertanyaan media atau maklumat lanjut, sila hubungi:

Remo Keller, Ketua Pegawai Kewangan Kumpulan, , +41 71 757 00 96

Mengenai icotec ag

icotec ialah syarikat terkemuka untuk rawatan tumor tulang belakang dengan generasi implan canggih. Dengan implan BlackArmor® Carbon/PEEK-nya, icotec menggabungkan teknologi terkini dan kepakaran industri untuk menyediakan penyelesaian inovatif dan boleh dipercayai untuk pakar bedah tulang belakang dan pesakit mereka dan komited untuk memacu bidang implan tulang belakang. Dengan rekod kejayaan klinikal dan komitmen untuk inovasi berterusan, icotec berada di hadapan untuk membentuk masa depan pembedahan tulang belakang. Portfolio produk yang komprehensif telah menerima kelulusan FDA dan disokong oleh beberapa Pemimpin Pandangan dan Pusat Rawatan Kanser di seluruh dunia. Maklumat lanjut boleh didapati di .

Mengenai MVM Partners

MVM telah melabur dalam perniagaan kesihatan berkembang pesat sejak 1997. Dengan pasukan di Boston dan London, MVM mempunyai pandangan pelaburan global yang meluas merentasi teknologi perubatan, farmaseutikal, diagnostik, penyelidikan kontrak dan pembuatan, kesihatan digital, dan sektor lain dalam kesihatan. Maklumat lanjut boleh didapati di .

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.