Huawei Perkenalkan LampSite X untuk Membebaskan Potensi Digital Dalam Bangunan

2 1 Huawei Unveils LampSite X to Unleash Indoor Digital Potential

DUBAI, UAE, Oct. 13, 2023 — Pada Global Mobile Broadband Forum (MBBF) 2023, Yang Chaobin, Ahli Lembaga Pengarah dan Presiden Produk & Penyelesaian ICT Huawei, melancarkan LampSite X, penyelesaian digital dalaman generasi seterusnya 5G yang bertujuan membantu pengendali membuka ruang perniagaan baharu dan bergerak ke arah kecerdasan digital.

Yang berkata: “LampSite X membawa keupayaan 5.5G tanpa saingan di dalam untuk pertama kalinya secara menyeluruh menaik taraf digitalisasi dalaman: Dengan reka bentuk paling ringkas, pelaksanaan paling mudah dan penggunaan tenaga paling rendah, penyelesaian ini mencapai pengalaman 10 Gbps dan menawarkan pelbagai keupayaan, memenuhi permintaan pengguna untuk pengalaman dalaman lebih premium dan merealisasikan produktiviti digital lebih kuat merentasi pelbagai industri.”

Yang melancarkan siri LampSite X

Trafik 5G yang berkembang pesat menggerakkan pertumbuhan luar biasa trafik mudah alih, 80% daripadanya dijana dalam. Dalam scenario dalaman berkepadatan tinggi yang melibatkan lalu lintas kaki yang banyak, seperti pusat membeli-belah, lapangan terbang, stesen kereta api, dan stadium, ketumpatan trafik di titik panas lebih daripada 100 kali ketumpatan trafik purata. Scenario sedemikian memerlukan keupayaan digital dalaman dipertingkatkan. Selain itu, ketika menjadi digital, industri memerlukan rangkaian untuk menyediakan keupayaan baharu dan lebih kuat, seperti penempatan ketepatan tinggi dan kelajuan naik ultra tinggi, untuk menyokong pembuatan pintar, gudang, dan logistik.

Digitalisasi Dalaman Telah Menjadi Konsensus Merentasi Industri

Digitalisasi dalaman telah menjadi salah satu keupayaan utama yang memerlukan peningkatan dalam zaman 5G dan 5.5G. Digitalisasi dalaman menghadapi beberapa cabaran: Pertama, apabila semua jalur berkembang ke 5G, mereka perlu disatukan dan dikoordinasikan untuk mencapai reka bentuk dan pelaksanaan yang dipermudahkan; kedua, kerana trafik dalaman tidak sekata sepanjang hari, penjimatan tenaga dinamik berdasarkan beban trafik perlu untuk membantu pengendali mengurangkan kos tenaga; ketiga, dengan industri menjadi digital, lebih banyak keupayaan perlu dibangunkan untuk memenuhi keperluan lebih banyak scenario.

LampSite X Menetapkan Piawaian Baharu untuk Digitalisasi Dalaman

LampSite X mampu memenuhi pelbagai keperluan digitalisasi dalaman. Siri produk ini boleh menjadi kecil seperti 1 L dari isipadu dan 1 kg dari berat, yang paling kecil dan ringan dalam industri, membenarkan pelaksanaan fleksibel dan mudah dalam mana-mana scenario. Walaupun saiznya kecil, kotak LampSite X mempunyai kuasa besar. Kotak tunggal menyokong semua jalur, semua teknologi akses radio (RAT) dan semua jalur lebar dan membenarkan rangkaian mencapai prestasi ultra tinggi, keupayaan pelbagai dan penggunaan tenaga ultra rendah.

LampSite X adalah satu-satunya produk dalam industri yang menggabungkan mmWave dan sub-6 GHz untuk mencapai kelajuan puncak melebihi 10 Gbps, serta yang pertama membawa 10 Gbps 5.5G ke dalam. Produk ini menggunakan teknologi Distributed Massive MIMO unik Huawei untuk mencapai pengalaman pengguna tunggal 10 Gbps di mana-mana dan menyediakan pengalaman pengguna berbilang 10 Gbps untuk semua.

Untuk memenuhi keperluan sambungan pelbagai industri dengan berkesan, LampSite X menyediakan pelbagai keupayaan, termasuk kelajuan naik ultra tinggi 10 Gbps, penempatan ketepatan tinggi sehingga tahap sub meter, latensi rendah sehingga milisaat, dan IoT. Ia menggunakan penyelesaian unik Huawei “0 Bit 0 Watt” untuk mencapai penyesuaian kuasa berdasarkan perkhidmatan, super tidur semasa jam sibuk dengan penggunaan tenaga kurang daripada 1 W, dan penyalaan atas permintaan dalam masa beberapa saat. Ini menjimatkan tenaga sepanjang masa dengan dinamik maksima.

LampSite X Memperluaskan Aplikasi Pengguna dan Industri

LampSite X menaik taraf keupayaan digital dalaman secara menyeluruh untuk menyediakan aplikasi 5.5G merentasi scenario untuk pengguna dan menyambungkan lebih banyak scenario lebih banyak industri.

Dalam scenario toC, keupayaan baharu LampSite X akan membawa pengalaman pengguna dipertingkatkan dan model perniagaan. Sebagai contoh, di kawasan perniagaan 10 Gbps Hong Kong, disokong oleh Hong Kong Telecom, keupayaan ini meningkatkan trafik lebih daripada 20% dan membawa model perniagaan baharu toB dan toC, yang menggerakkan pengendali untuk beralih daripada menyediakan keupayaan rangkaian untuk menyediakan perkhidmatan terpadu.

Dalam scenario toB, keupayaan digital dalaman berdimensi pelbagai LampSite X akan membawa kecekapan lebih besar ke kilang pintar sepenuhnya terhubung. Sebagai contoh, di kilang pintar Midea, keupayaan ini meningkatkan kecekapan banyak proses, merentasi pengeluaran, pemeriksaan kualiti, logistik dan gudang, sehingga produk boleh dihasilkan dalam masa tujuh saat, memotong masa pengeluaran setengah.

Yang berkesimpulan dengan menyatakan bahawa “LampSite X membuka banyak peluang digital baharu kepada kita. Kita harus memanfaatkan peluang ini untuk melangkah melampaui luar dan menaik taraf digitalisasi dalaman untuk menyokong pengendali yang meninjau untuk membangunkan pelbagai aplikasi perniagaan dan melangkah ke era digital baharu.”

Global Mobile Broadband Forum 2023 bertemakan “Membawa 5.5G ke Realiti” dihoskan oleh Huawei, bersama rakan industri GSMA, GTI dan SAMENA. Diadakan pada 10 Oktober dan 11 di Dubai, Emiriah Arab Bersatu, forum tahunan ini mengumpulkan pembekal rangkaian mudah alih, pemimpin industri menegak dan rakan ekosistem dari seluruh dunia untuk mengkaji kejayaan komersialisasi 5G dan memesatkan penggunaan komersial 5.5G. Untuk maklumat lanjut, sila lawati: https://www.huawei.com/en/events/mbbf2023.

Gambar – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/10/46007d7d-12345_2.jpg