Hello Kitty merayakan ulang tahun ke-50 secara global pada tahun 2024. Di Hong Kong, bekerjasama dengan Pusat Membelanja Terbesar, Harbour City untuk menganjurkan acara mega dengan 5 zon pengalaman kaptivasi.

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Jan. 26, 2024 — Hello Kitty menyambut ulang tahunnya yang ke-50 di seluruh dunia dengan gaya. Di Hong Kong, Hello Kitty bekerjasama dengan Harbour City Shopping Mall sebagai “Duta Persahabatan Antarabangsa” untuk sambutan ulang tahun “HELLO KITTY – HAPPY 50 @ Harbour City” yang tidak terlupa. Bergabunglah bersama kami di pusat membeli-belah terbesar di bandar raya ini dari 25 Januari hingga 25 Februari untuk pengalaman unik di 5 zon pengalaman imersif, pameran seni dan kedai sementara di seluruh pusat membeli-belah!

Hello Kitty celebrates her 50th anniversary worldwide and partners with Harbour City Shopping Mall in Hong Kong to host mega event
Hello Kitty celebrates her 50th anniversary worldwide and partners with Harbour City Shopping Mall in Hong Kong to host mega event

 

Experience the traditional Chinese lion dance culture at the “Hello Kitty Lion Dance Garden”
Experience the traditional Chinese lion dance culture at the “Hello Kitty Lion Dance Garden”

 

Art lovers can appreciate collectible Hello Kitty art sculptures and 24 Karat Gold Acrylic Paintings
Art lovers can appreciate collectible Hello Kitty art sculptures and 24 Karat Gold Acrylic Paintings

 

Zon terbesar adalah tema perarakan ulang tahun ke-50 Hello Kitty “Taman Persembahan Parade” direka dengan konsep “Taman Harapan Epal”, di mana Hello Kitty berubah menjadi Daruma harapan, berharap menghantar berbagai-bagai berkat kepada semua orang. Taman ini menampilkan Hello Kitty Daruma merah setinggi 5 meter dan lapan Daruma lebih kecil mewakili harapan yang berbeza. Apabila pengunjung menyeberangi jambatan kunci cinta, mereka disambut oleh gerbang yang diilhamkan oleh Rumah Impian Hello Kitty!

Pencinta seni boleh melawat Pameran Seni “Setiap Bunga Menceritakan Satu Kisah”. Bull & Stein, jenama hiasan rumah terkenal dari Jerman, mencipta siri patung seni Hello Kitty yang boleh dikumpul yang dikerjakan secara tangan oleh tukang seni Eropah terkemuka menggunakan pigmen berpaten Switzerland. Artis lain yang ditampilkan ialah Hisahiro Fukazawa dari Jepun, yang menyajikan koleksi lukisan akrilik emas 24 karat berinspirasi Hello Kitty yang menakjubkan.

Tarian singa merupakan salah satu persembahan tradisional Cina penting yang akan dilihat penduduk tempatan semasa perayaan dan sambutan. Untuk menyambut ulang tahun ke-50 Hello Kitty, “Taman Tarian Singa Hello Kitty” diadakan di Deck Pemerhatian Ocean Terminal dengan latar belakang langit Hong Kong yang spektakuler. Hello Kitty yang menggemaskan sedang berdiri di tiang tinggi, disertai kepala singa besar dan empat gendang besar di belakangnya, menjemput semua orang untuk menyertai kemeriahan gendang.

Peminat Hello Kitty juga boleh menemui harta karun yang menggemaskan di dua kedai sementara, termasuk kotak hadiah kuki berisi permen dan koleksi ulang tahun eksklusif.

@HarbourCity @Sanrio.hk @SanrioHongKong #HarbourCity #HelloKittyHappy50 #HelloKitty #SanrioHK #HelloKitty50 #HelloKitty50thAnniversary #FriendTheFuture #CelebrateTheFuture  

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.