HeiQ memperkenalkan HeiQ Skin Care – teknologi tekstil berprobiotik untuk merawat kulit

(SeaPRwire) –   ZURICH, Nov. 21, 2023 — HeiQ memperkenalkan teknologi penyelesaian kosmetik yang 100% bioasas dan tahan lama untuk tekstil ke pasaran. Tambahan terbaru ke portfolio HeiQ memanfaatkan kuasa probiotik aktif dan prebiotik terpilih untuk meningkatkan mikrobiom kulit, mengubah organ terbesar manusia menjadi yang terbaik dilihat.

HeiQ Skin Care releases active probiotics for a balanced skin microbiome

HeiQ, pemimpin global dalam inovasi tekstil, dengan bangganya mengumumkan pelancaran HeiQ Skin Care teknologi untuk pakaian dan tekstil rumah berhampiran kulit. Teknologi eksklusif berproprietari ini, 100% bioasas dan direka dengan teliti, menandakan peningkatan yang signifikan dalam inovasi tekstil.

HeiQ Skin Care adalah penyelesaian tekstil sinbiotik bertujuan menyediakan mikrobiom seimbang untuk kulit bersinar, walaupun selepas penggunaan berulang dan pencucian tekstil. Tidak seperti produk konvensional, HeiQ Skin Care menggunakan prebiotik dan probiotik pelancaran perlahan yang secara halus digabungkan ke dalam matriks tekstil bioasas, melimpahkan kepelbagaian mikrobiom kulit, dan menawarkan manfaat kosmetik tahan lama.

Gabungan sinergistik prebiotik dan probiotik, dikenali sebagai sinbiotik, menyediakan rawatan kosmetik kulit yang menenangkan semasa kita berehat, bekerja, atau tidur. Probiotik tidak sahaja memulih dan meningkatkan keseimbangan semula jadi kulit tetapi juga meningkatkan keupayaan pembaikannya. Sinbiotik menggalakkan pembaruan kulit, penyeimbangan semula, dan penampilan yang diperbaiki, mengurangkan tanda-tanda penuaan dan menubuhkan persekitaran yang mesra untuk mekanisme pembaikan semula jadi kulit.

“HeiQ Skin Care mewakili lompatan maju dalam inovasi tekstil, menggabungkan kuasa probiotik dan prebiotik untuk meningkatkan mikrobiom kulit dan penampilan kulit secara keseluruhan. Ia adalah cara lain untuk menunaikan janji kami untuk memperbaiki hidup berbilion, yang merupakan inti segala sesuatu yang kami lakukan di HeiQ”, kata Mike Abbott, Ketua Bahagian Tekstil & Lantai Perniagaan HeiQ. “Teknologi kami adalah bukti komitmen HeiQ untuk melangkaui batasan apa yang boleh dicapai oleh tekstil, dan kami bersemangat untuk mempamerkannya di ISPO Munich 2023.”

Kulit kedua yang menjaga yang pertama

Kulit kita, organ terbesar dalam badan manusia, merupakan rumah kepada komuniti mikroorganisma yang pelbagai dipanggil mikrobiom kulit. Ia memainkan peranan penting dalam mengekalkan keadaan kulit yang baik, bertindak sebagai penghadang perlindungan terhadap agen merbahaya. Walau bagaimanapun, pelbagai faktor seperti hormon, genetik, diet, merokok, pendedahan persekitaran, dan sinaran UV berlebihan boleh mengganggu keseimbangannya, membawa kepada keadaan kulit seperti kudis, jerawat, psoriasis, rosacea, kerengsaan kulit, kemerahan, eksem, dan bau. Mengekalkan mikrobiom kulit seimbang adalah penting untuk mengekalkan integriti kulit.

HeiQ Skin Care sesuai untuk semua serat tekstil, sama ada semulajadi mahupun buatan, dan boleh dipakai kepada semua barangan tekstil yang bersentuhan langsung dengan kulit. Kefleksibelan ini menjadikannya pilihan ideal untuk penggunaan harian – di tempat kerja, semasa sukan, aktiviti riadah, atau sebagai barangan tidur seperti tilam dan bantal.

Ujian penggunaan intensif yang dijalankan semasa peringkat pembangunan telah membuktikan pelepasan konsisten sinbiotik (prebiotik dan probiotik) ke atas kulit, mencipta keadaan untuk membiakkan mikrobiom yang seimbang.

Lawati HeiQ di ISPO Munich 2023 untuk mengalami masa depan penjagaan kulit boleh pakai melalui tekstil. Terokai bagaimana HeiQ Skin Care bakal menakrifkan semula cara berfikir tentang inovasi tekstil dan kebajikan. Temui HeiQ di Hall C1 – Booth 501, di München Messe, Jerman, pada 28-30 November.

Tentang HeiQ

Diasaskan pada tahun 2005 sebagai pemisahan daripada Institut Teknologi Persekutuan Swiss (Swiss Federal Institute) di Zurich (ETH) dan disenaraikan di Pasaran Saham Utama London (XLON: HEIQ), HeiQ adalah pemimpin dalam inovasi tekstil dan bahan mencipta beberapa teknologi paling berkesan, tahan lama dan berprestasi tinggi di pasaran hari ini. HeiQ berusaha untuk memperbaiki hidup berbilion orang melalui inovasi tekstil dan bahan yang merentas sempadan. Menggabungkan tiga bidang kepakaran – penyelidikan saintifik, pembuatan bahan khas, dan pembinaan jenama bahan pengguna – HeiQ adalah rakan inovasi ideal untuk mencipta produk berbeza dan lestari serta menangkap nilai tambah di titik jualan. Dengan 14 pejabat, 7 tapak pengeluaran, dan 7 pusat R & D, HeiQ kini mempunyai 230 profesional. Ia mempunyai jumlah kapasiti 45,000 tan bahan kimia khas setahun dan menyediakan lebih 1,000 pelanggan perindustrian di lebih 60 negara. Hari ini, barangan pengguna dan peralatan perubatan HeiQ boleh didapati di 56 negara. Untuk maklumat lanjut, lawati

HeiQ Skin Care transforms the human’s largest organ into the best-looking one

HeiQ Skin Care transforms the human’s largest organ into the best-looking one

 

 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)