Global Infrastructure Solutions Inc. Mengumumkan Penggabungan Strategik untuk Memperkukuh Jangkauan dan Keahlian Global

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, KUALA LUMPUR, Malaysia dan HONG KONG, 29 Januari 2024 — Global Infrastructure Solutions Inc. (GISI) gembira mengumumkan penggabungan strategik T&T Konsult (T&T) dan SHEVS IFT Consultants (SHEVS), yang secara signifikan memperluas kehadiran dan kepakarannya secara global.

T&T Konsult Sdn Bhd Dinamakan Semula sebagai Asia Infrastructure Solutions Sdn Bhd

T&T Konsult, sebuah firma kejuruteraan infrastruktur penting di Malaysia, akan dinamakan semula sebagai Asia Infrastructure Solutions (AIS) berikutan penggabungan, yang merupakan langkah strategik untuk meningkatkan pengaruh GISI di peringkat serantau di Malaysia dan Asia Tenggara. Penamatan semula ini menyelaraskan operasi serantau AIS untuk pasaran infrastruktur dan meningkatkan kekuatan kolaboratif untuk melayani pelanggan di seluruh Asia. AIS, sebuah syarikat operasi GISI, adalah pemimpin dalam menyediakan reka bentuk mampan, kejuruteraan, pengurusan projek & program, pengurusan kos, dan penyelesaian perundingan untuk pasaran infrastruktur, bangunan, dan alam sekitar di seluruh Asia.

Dato’ Ir. Steven Yong dan Ir. Faisol Hussain, prinsipal T&T, gembira memberi komen mengenai penggabungan: “Penggabungan kami merupakan langkah penting untuk memanfaatkan kekuatan kolektif kami, membolehkan kami menangani projek yang lebih kompleks dan inovatif di Malaysia dan serantau, meletakkan kami di garis hadapan pertumbuhan ini. Ini merupakan masa yang menggalakkan bagi kedua-dua syarikat kerana kami mengabdikan diri kepada kecemerlangan teknikal dan pengembangan di seluruh Asia, memanfaatkan keupayaan luar biasa pasukan kami di Malaysia.”

SHEVS IFT Consultants Pte Ltd Meningkatkan Kebolehpakaran Global GISI

SHEVS IFT Consultants, sebuah firma kejuruteraan kebakaran terkemuka, mengekalkan identiti jenama selepas penggabungan, teruskan kerja berharga dalam perundingan kejuruteraan keselamatan kebakaran. Berpangkalan di Singapura, SHEVS bersedia untuk kerjasama yang lebih kuat dalam keluarga syarikat GISI, terutamanya dengan AIS dan J. Roger Preston (JRP). Penggabungan ini bertujuan untuk meningkatkan penyelesaian pelanggan melalui perkongsian sinergi.

Er. HT Lin, prinsipal SHEVS, berkongsi semangatnya: “Ia merupakan penghormatan untuk menyertai keluarga GISI, di mana visi kreatif kami mendapat platform baru untuk mengekalkan komitmen kami dalam meningkatkan piawaian keselamatan kebakaran dan membina masa depan yang lebih cerah dan selamat untuk semua.”

Asia: Pemangkin untuk Pertumbuhan Strategik dalam Wawasan Global GISI

“Penggabungan ini adalah penting untuk strategi diversifikasi global kami,” kata Tony Shum, Pengasas Bersama GISI, Ahli Lembaga Pengarah, dan Pengerusi Asia.

“Dengan menambah T&T dan SHEVS ke dalam portfolio kami, kami memperluaskan jangkauan kami dan meningkatkan keupayaan kami untuk menyediakan penyelesaian infrastruktur inovatif di Asia,” tambah CEO GISI Asia, Alex Kwan, dan CEO AIS Barry Sum.

Mengenai GISI

GISI merupakan antara firma pengurusan pembinaan swasta terbesar di pasaran bangunan komersial, perindustrian dan kesihatan. Sebagai pembekal utama perkhidmatan kejuruteraan dan perundingan di sektor alam sekitar dan infrastruktur, GISI juga pembekal global Bantuan Pembangunan Rasmi (ODA), menyediakan program berimpak sosial di lebih 100 negara. Dengan 14,000 pekerja, GISI menjana pendapatan tahunan melebihi US$12 bilion.

Untuk maklumat lanjut mengenai GISI dan syarikat operasinya di Asia, termasuk Asia Infrastructure Solutions, J. Roger Preston, dan SHEVS IFT Consultants, lawati , , , dan .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.