Gesund.ai Menyertai Inisiatif White House CancerX untuk Mengakhiri Kanser Seperti yang Kita Kenali

36 2 Gesund.ai Joins White House CancerX Initiative to End Cancer As We Know It

Platform Gesund.ai mengesahkan model AI perubatan untuk keselamatan, keberkesanan, dan kesaksamaan kesihatan untuk mempercepatkan dan meningkatkan penggunaan AI yang bertanggungjawab dalam klinik dan dalam pembangunan ubat.

CAMBRIDGE, Mass., 5 Okt. 2023 — Gesund.ai, syarikat yang memastikan kecerdasan buatan (AI) perubatan adalah selamat dan berkesan untuk semua, hari ini mengumumkan ia telah menyertai Bulan Mendarat Kanser Rumah Putih — CancerX — menyertai ratusan organisasi awam, swasta dan bukan kerajaan untuk mencapai kemajuan dalam misi untuk mengakhiri kanser seperti yang kita ketahui. Gesund akan menyumbang kepakarannya sebagai Kilang AI mematuhi yang membolehkan syarikat-syarikat melatih dan mengesahkan model untuk kemudian mendapatkan kelulusan FDA. Sebagai pengesah AI pihak ketiga bebas yang terkemuka dalam industri, Gesund menggunakan teknologi eksklusif dan perkongsian untuk mengaudit dan mengesahkan setiap model untuk memastikan produk AI perubatan terkini boleh dipercayai dan selamat untuk semua.

Walaupun lebih daripada 10,000 permohonan paten dan jumlah artikel yang tak terkira memuji kemunculan AI perubatan, hanya beberapa ratus model AI telah diluluskan FDA. Penukaran model AI dari pembangunan ke penggunaan dalam klinik adalah (dengan betul) proses yang rumit dan ketat untuk memastikan keselamatan dan keberkesanan pesakit. Misi Gesund.ai adalah untuk meningkatkan nisbah itu secara dramatik dengan mengurangkan risiko, meningkatkan kelajuan, dan mengurangkan kos mengesahkan model AI baru. Ini seterusnya, akan melepaskan tsunami impak klinikal.

CancerX adalah projek sulung dalam inisiatif Bulan Mendarat Kanser Kebangsaan Rumah Putih. Projek ini dianjurkan bersama oleh Pusat Kanser Moffitt dan Persatuan Perubatan Digital (DiMe), bersama Pejabat Penyelaras Kebangsaan untuk Teknologi Maklumat Kesihatan dan Pejabat Pembantu Setiausaha untuk Kesihatan.

“Kami sangat gembira dapat disertakan dalam CancerX, inisiatif yang sangat penting dengan misi untuk meningkatkan hasil pesakit dan mengurangkan kadar kematian akibat kanser,” kata Enes Hosgor, Ph.D., pengasas & CEO Gesund. “AI perubatan memberikan ketepatan, ketepatan, dan skala yang belum pernah terjadi sebelumnya dalam pembangunan terapi dan prosedur kanser baru, tetapi sangat penting bahawa sebarang tawaran baru disahkan sepenuhnya sebelum digunakan untuk merawat pesakit. Ini adalah komitmen kami di Gesund.”

“Kami berbesar hati berkongsi dengan Gesund.ai dan memanfaatkan inovasi digital dalam memerangi kanser,” kata Edmondo Robinson, Ketua Pegawai Digital Pusat Kanser Moffitt. “Dengan memanfaatkan kepelbagaian kekuatan dan kepakaran kami, kami mampu memberi kesan kepada kehidupan setiap orang, penjaga dan penyelidik yang terlibat dalam perjalanan kanser. Perkongsian ini menawarkan potensi untuk menjembatani jurang antara dunia penjagaan kanser hari ini dan visi kami untuk CancerX dan masa depan.”

“Kerjasama pelbagai pihak adalah kritikal untuk memanfaatkan potensi inovasi digital dalam memerangi kanser, dan kami berbesar hati berkongsi dengan Gesund.ai untuk mencapai matlamat ambisius CancerX,” kata Smit Patel, Pengarah Program Bersekutu DiMe. “Melalui kolaborasi mengagumkan ini, kami akan membentuk amalan terbaik, membina kapasiti, dan menunjukkan kesan inovasi terhadap kehidupan setiap orang dalam perjalanan kanser.”

Tahun lalu, Presiden Biden dan Ibu Negara Dr. Jill Biden menghidupkan semula Bulan Mendarat Kanser dengan matlamat mengurangkan kadar kematian akibat kanser di Amerika Syarikat sekurang-kurangnya separuh—mencegah lebih daripada 4 juta kematian akibat kanser—menjelang 2047 dan meningkatkan pengalaman orang yang terkesan oleh kanser. Sejak itu, Bulan Mendarat Kanser telah mengumumkan kira-kira 50 program, dasar, dan sumber baharu dan mendapatkan lebih daripada 100 komitmen daripada syarikat swasta, organisasi bukan keuntungan, dan kumpulan pesakit.

Mengenai Gesund.ai
Gesund adalah kilang AI mematuhi dunia pertama dalam misi untuk membantu membawa penyelesaian AI klinikal gred ke pasaran. Gesund menggunakan platformnya untuk menyampaikan pengesahan pihak ketiga bebas terkemuka industri bagi AI perubatan untuk syarikat farmaseutikal dan peranti perubatan. Disokong oleh pelabur ternama termasuk Merck, McKesson, Northpond dan 500, Gesund menyelaraskan keseluruhan kitaran hayat AI/ML untuk semua pihak berkepentingan dengan menyatukan model, data dan pakar dalam persekitaran tanpa kod. Platform berasaskan AI perintisnya boleh digunakan di premis, terasing udara, atau di awan, yang membolehkan penglibatan yang lebih cepat dengan penyedia penjagaan kesihatan dan pakar perubatan yang berlesen. Untuk ketahui lebih lanjut, layari www.gesund.ai.

James Christopherson
Pengurus PR
Gesund.ai
info@gesund.ai

Risalah ini dikeluarkan melalui WebWire®. Untuk maklumat lanjut, layari http://www.webwire.com.

SUMBER Gesund.ai