GameChange Solar Membuka Kilang Pemacu Solar di Brazil

(SeaPRwire) –   Bank Pembangunan Brazil (BNDES) memberi sijil FINAME kepada penjejak solar syarikat itu untuk memenuhi keperluan kandungan tempatan Brazil

NORWALK, Conn., 23 Januari 2024 — GameChange Solar (GCS), pembekal global terkemuka penjejak solar maju, berkos efektif untuk loji fotovoltaik bumi, mengumumkan pembukaan kilang baru, latihan, perkhidmatan dan sokongan teknikal eksklusif untuk penjejak Genius TrackerTM solar mereka di Feira de Santana, Bahia, Brazil.

Pekerja kilang GameChange Solar Brazil membina komponen Genius Tracker(TM)

Pekerja kilang GameChange Solar Brazil membina komponen Genius Tracker(TM)

Kilang Brazil, terletak di Feira de Santana, Bahia, menjadi operasi pada November 2023. Ia mempunyai kapasiti untuk menghasilkan 2.5 GW penjejak dan boleh dikembangkan untuk memenuhi permintaan tambahan. Selain menyediakan pasaran tempatan, kilang Brazil akan dapat menyediakan unit penjejak Genius Tracker ke negara-negara Amerika Latin yang lain.

Selain itu, Bank Pembangunan Brazil (BNDES) telah memberi kelulusan sijil FINAME untuk penjejak trekker Genius Trackernya GameChange Solar, memastikan pelanggan industri bahawa penjejak memenuhi keperluan kandungan domestik dan proses pembuatan Brazil.

“Pembukaan kilang baru kami di Brazil menunjukkan komitmen GameChange Solar terhadap ekonomi tenaga solar Brazil,” kata Vikas Bansal, Presiden Antarabangsa di GameChange Solar. “Sebagai pemimpin global dan pembekal teknologi penjejak solar, kami gembira beroperasi, mematuhi FINAME dan menyediakan pekerjaan solar berkualiti tinggi di salah satu pasaran tenaga solar paling pesat berkembang di dunia. Kami sudah bersedia untuk perniagaan dan akan memulakan pemenuhan pesanan segera.”

Ion Accosta, Pengarah Operasi & Ketua Brazil di GameChange Solar, menambah “Memiliki kilang dan pusat perkhidmatan selain pejabat perniagaan kami di São Paolo adalah langkah besar bagi kami di Brazil. Kami akan dapat menyediakan perkhidmatan tanpa tandingan kepada pelanggan kami dengan keupayaan untuk menyediakan pembuatan dalam negara, latihan, perkhidmatan dan sokongan.”

Menurut ramalan terkini oleh Absolar, persatuan tenaga solar Brazil, pelaburan baharu dalam industri PV solar Brazil boleh melebihi BRL 38.9 bilion ($7.8 bilion) pada 2024, dengan pemaju dijangka memasang lebih 9.3 GW kapasiti solar tahun ini.

Tentang GameChange Solar

GameChange adalah pembekal global terkemuka penyelesaian penjejak solar yang digunakan dalam loji tenaga skala utiliti dan tenaga suria bumi terpasang. Kami telah menghantar lebih 26 GW sistem penjejak solar dan sistem cerun tetap yang menggabungkan pemasangan pantas, kualiti boleh percaya dan nilai yang tidak dapat dikalahkan melalui reka bentuk canggih, inovatif dan pengeluaran skala besar. Produk kami membolehkan panel suria di loji tenaga mengikuti pergerakan matahari di langit dan mengoptimumkan prestasi loji sambil juga melindungi array daripada keadaan cuaca merosakkan.

Selain itu, GameChange Solar, melalui anak syarikatnya GeniusBOS, sedang membangun portfolio produk untuk keperluan sistem keseluruhan loji suria.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Hubungi:
Lisa Andrews
Pengarah Pemasaran
GameChange Solar

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.