GAC AION memasuki pasaran NEV HK

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Jan. 29, 2024 — Pada 28 Januari, GAC AION mengisytiharkan pembukaan bengkel terawalnya di Hong Kong, China, dan mengadakan pelancaran jenama dan produk AION Y Plus di Kowloon Bay, mengumumkan kemasukan rasmi GAC AION di pasaran Hong Kong dan menandakan langkah lanjutan strategi antarabangsa Kumpulan GAC.

Xu Weigang, Pengarah Jabatan Hal Ehwal Ekonomi Pejabat Pusat Kerajaan Rakyat di Wilayah Pentadbiran Khas Hong Kong; Edward Lau, Pengerusi Panel Alam Sekitar Majlis Perundangan; Gu Huinan, Presiden GAC AION; Wei Haigang, Pengurus Besar GAC Antarabangsa; Wang Shunsheng, Timbalan Pengurus Besar GAC Antarabangsa dan lain-lain hadir merasmikan pelancaran akhbar, bersama-sama menyaksikan kemasukan GAC AION ke pasaran Hong Kong.

Bengkel terawal di kawasan teras membuat kemunculan cemerlang

Bengkel AION Kowloon Bay yang baru dibuka terletak di ‘First Group Centre’, sebuah bangunan komersial di timur Kowloon. Dengan aliran orang yang berpusat dan pengangkutan yang mudah, ia bukan sahaja kawasan perniagaan teras tempatan, tetapi juga kawasan berpusat jenama kereta utama. Dikelilingi MegaBox, Terminal Kai Tak Cruise dan Taman Sukan Komprehensif Kai Tak yang akan siap tidak lama lagi, dijangka bengkel ini akan menarik aliran penumpang yang besar.

Bengkel Kowloon Bay, dengan gaya yang ringkas namun fesyen, menyajikan atmosfera teknologi. Dibahagikan kepada kawasan pameran, kawasan rehat, kawasan perbincangan dan sebagainya, ia juga kawasan pameran pengecasan tenaga baru untuk menunjukkan peralatan sokongan pengecasan dan bagaimana menggunakannya. Di sini, pelanggan boleh menikmati perkhidmatan sehala seperti melihat, menguji dan menguruskan formaliti.

Pada pelancaran akhbar, kumpulan tetamu bersama-sama mengadakan upacara potong tali pembukaan bengkel AION Kowloon Bay, mengharapkan perkembangan pesat GAC AION di pasaran Hong Kong dan membawa trend hijau perjalanan baharu.

Gu Huinan, Presiden GAC AION, berkongsi sejarah pembangunan, penyelidikan dan pembangunan inti sendiri, dan strategi globalisasi GAC AION. Beliau berkata, ‘GAC AION telah mencapai pembangunan pesat dan berkualiti tinggi dan merupakan jenama kereta pertama di dunia yang memecahkan piawaian jutaan, dengan jualan berada di kalangan tiga syarikat NEV teratas di seluruh dunia. GAC AION akan mengambil Hong Kong sebagai asas penting strategi globalisasinya dengan mengukuhkan perkongsian dengan syarikat teknologi tinggi Hong Kong dan melaksanakan perdagangan transit berdasarkan Hong Kong, untuk menarik pelaburan modal global dan membawa produk dan perkhidmatan kereta pintar berkualiti tertinggi kepada pelanggan Hong Kong.’

Dalam ucapannya, Wei Haigang, Pengurus Besar GAC Antarabangsa, berkongsi strategi antarabangsa dan pelan pembangunan Kumpulan GAC di pasaran Hong Kong. Beliau berkata: ‘Pelancaran produk baharu kami di sini hari ini bermakna bahawa Hong Kong merupakan pasaran penting bagi kami, dan kami mahu membawa teknologi dan model terbaik kepada pengguna tempatan. Akan ada lagi. Selain model AION, kami juga akan memperkenalkan BEV, PHEV dan NEV lain untuk memenuhi keperluan pelanggan yang pelbagai di sini. Pada masa hadapan, kami akan terus meluaskan peta pasaran tenaga baharu di Asia Pasifik dengan Hong Kong sebagai kubu strategik, memperkukuh lagi susunan antarabangsa globalnya.’

Selepas itu, Zhang Zhenguo, Pengurus Besar Hong Kong AION, mengumumkan produk pertama yang akan dilancarkan di Hong Kong – AION Y Plus, yang telah menarik minat yang banyak daripada pengguna dan industri Hong Kong dengan kelebihannya seperti julat maksimum BEV 550KM, kokpit pintar, dan ruang yang pelbagai guna. Zhang juga menyatakan keyakinannya dalam membangunkan pasaran tempatan bersama GAC AION. Beliau berkata: ‘Kami merancang lebih banyak bengkel dan pusat servis untuk kawasan yang berbeza di Hong Kong, yang mungkin akan tersedia pada tahun ini untuk menyediakan pengalaman perkhidmatan yang lebih baik kepada pelanggan Hong Kong dan memperdalam pemahaman dan keyakinan mereka terhadap jenama AION.’

Tetamu yang hadir pada pelancaran akhbar dan upacara pembukaan sangat terkesan dengan teknologi terkini dan kekuatan keseluruhan GAC AION. Seperti dilaporkan oleh sesetengah media, GAC AION tidak diragui telah meletakkan dirinya di kalangan teratas di pasaran NEV global. Pelaburan R & D jangka panjangnya telah menambah nilai lebih tinggi kepada produknya, yang pasti akan memberikan pengalaman perjalanan mewah dan berkualiti tinggi kepada warganegara Hong Kong. Ramai pengguna berminat dengan model AION, menyatakan kesediaan untuk membelinya apabila secara rasmi dilancarkan, dan keyakinan terhadap perancangan perkhidmatan pemulihan tenaga.

‘Tech GAC’ menakjubkan HK melalui model bintang AION

Pada hari pelancaran, selain AION Y Plus yang baru dikeluarkan, Hyper SSR, Hyper HT, AION ES juga dipamerkan di bengkel. Selepas pengalaman rapat, para pengunjung memberi penghargaan tinggi kepada reka bentuk luaran, konfigurasi pintar dan penggunaan ruang GAC AION.

AION Y Plus, yang akan memasuki pasaran Hong Kong secara rasmi pada Mei tahun ini, popular di kalangan peminat kokpit teknologi, dan mempunyai julat piawaian NEDC sebanyak 490 kilometer. Untuk memenuhi pengguna Hong Kong yang lebih suka ruang dalaman yang luas, AION Y Plus telah meningkatkan ruang bagasi, yang boleh dengan mudah menampung tiga beg besar. Selain itu, sebagai ‘kereta kemping’, ia boleh memuatkan perkhemahan, menjadikannya pilihan kegemaran pengguna Hong Kong yang gemar gaya hidup kemping.

Hyper SSR, dikenali sebagai ‘Kereta Sport Teratas No. 1 di China‘, merupakan model pertama siri mewah tinggi Hyper di bawah bendera AION. Ia mempunyai tiga enjin, satu di hadapan dan dua di belakang, dengan kuasa puncak gabungan 900kW, dan menggunakan gantungan cangkuk depan dan belakang ganda, mencapai pengendalian dan keselesaan tumpuan. Hyper HT pula merupakan SUV mewah 5 tempat duduk khas direka untuk keluarga elit di Hong Kong. Berukuran 4935mm panjangnya, ia mempunyai ruang dalaman yang luas dan ruang bagasi sehingga 1802L, membolehkan keluarga menikmati kemewahan dan keselesaan pada hujung minggu.

GAC AION juga mempamerkan hasil teknologi maju seperti X-Soul Architecture, sistem bantuan memandu pintar terkini NDA, dan kereta L3 pemanduan pintar pertama di dunia yang berjaya dipasarkan pada tahun 2020, membawa industri memasuki era baharu pemanduan pintar.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.