GAC AION Melancarkan di Hong Kong, Menandakan Babak Baru dalam Ekspansi Global Kumpulan GAC

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 30 Januari 2024 — Pada 28 Januari, GAC AION meraikan pembukaan bilik pameran pertamanya di Hong Kong, menandakan kemasukan rasmi jenama itu ke pasaran. Acara pelancaran jenama di Kowloon Bay menampilkan pengenalan kenderaan tenaga baharu, termasuk AION Y Plus, Hyper SSR, dan Hyper HT, yang mempersembahkan pesta teknologi ‘Teknologi GAC’. Tetamu terhormat, termasuk pegawai kerajaan dan pemimpin GAC AION dan GAC International hadir dalam acara pelancaran tersebut, menyaksikan penampilan sulung GAC AION di pasaran Hong Kong.

GAC AION Launches in Hong Kong, Marking a New Chapter in GAC Group's Global Expansion
GAC AION Launches in Hong Kong, Marking a New Chapter in GAC Group’s Global Expansion

Semasa upacara pembukaan, Wei Haigang, Pengurus Besar GAC International menyatakan komitmen syarikat untuk menyediakan teknologi dan model terbaik kepada pengguna Hong Kong. Gu Huinan, Pengurus Besar GAC AION, memperkenalkan sejarah pembangunan syarikat, inovasi teknologi teras, kemudian menekankan kepentingan Hong Kong sebagai titik penting dalam strategi global mereka.

Selepas itu, Zhang Zhenguo, Pengurus Besar GAC AION di Hong Kong, memperkenalkan AION Y Plus, yang akan memasuki pasaran pada bulan Mei, dengan Kabin Kelas Pertama dan jarak piawai NEDC sejauh 490 kilometer. Model ini menangani permintaan pengguna untuk ruang yang mencukupi, yang menampilkan batang yang dinaik taraf untuk memuatkan tiga buah beg pakaian bersaiz besar.

Hyper SSR dikenali sebagai “Kereta Super Cina Pertama.” Dilengkapi dengan suspensi lengan dwi jejari hadapan dan belakang, tiga motor, dan kuasa keseluruhan puncak 900kW, ia mencapai pengendalian yang luar biasa. Hyper HT, SUV elektrik mewah 5 tempat duduk, menawarkan ruang dalaman yang luas, dengan jumlah isipadu batang maksimum 1802L.

Tambahan pula, acara tersebut menonjolkan pencapaian teknologi GAC AION, termasuk Seni Bina X-Soul, sistem NDA yang dinaik taraf, Bateri Majalah, Pacuan Elektrik Quark, platform AEP3.0, dan banyak lagi.

Ketika ini, Hong Kong sedang aktif menjalankan pelbagai langkah untuk penyahkarbonan dan terdapat peningkatan yang kukuh dalam pembelian kenderaan tenaga baharu. GAC AION merancang untuk membuka enam bilik pameran dalam masa setahun, menawarkan produk dan perkhidmatan yang kompetitif untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat. Tambahan pula, syarikat akan melabur dalam stesen pengecasan ultra pantas 1000V untuk menangani kekurangan infrastruktur pengecasan, dengan menyasarkan 300 stesen pengecasan awam menjelang 2028.

Hong Kong berperanan sebagai bahagian penting dalam susun atur global GAC Group. Dengan menggunakan pasaran Hong Kong sebagai titik permulaan, GAC AION akan mempercepatkan susun atur kenderaan tenaga baharu di luar negara, memajukan proses pengantarabangsaan GAC Group, dan menyumbang ke arah merealisasikan pelan induk “Trillion GAC”. Serentak itu, GAC AION komited untuk memacu pertumbuhan industri tenaga baharu di seluruh dunia.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.