FTLife mengumumkan persekutuan strategik dengan syarikat terkemuka, mencipta nilai bersama yang melepasi insurans melalui rangkaian perniagaan yang diperluaskan

HONG KONG, Jan. 31, 2024 — FTLife Insurance Company Limited (FTLife) melancarkan persekutuan perniagaan strategik dengan rakan kongsi merentasi sektor. Ini menggambarkan janji jenama FTLife untuk mencipta nilai bersama yang melepasi insurans dengan menawarkan penyelesaian perancangan hidup yang menyeluruh dan pengalaman gaya hidup pelbagai kepada pelanggan dan keluarga mereka, membolehkan mereka menikmati kehidupan sepenuhnya.

(SeaPRwire) –  

Man Kit Ip, Chief Executive Officer of FTLife (tengah), bersama Denise Au-Yeung, Chief Strategy Officer of FTLife dengan duta acara Eliza Sam dan persekutuan strategik untuk melancarkan inisiatif.
Man Kit Ip, Chief Executive Officer of FTLife (tengah), bersama Denise Au-Yeung, Chief Strategy Officer of FTLife dengan duta acara Eliza Sam dan persekutuan strategik untuk melancarkan inisiatif.

Bersama-sama, perniagaan yang menyertai mewakili pelbagai industri daripada kesihatan dan pendidikan kepada sukan, seni, teknologi, pelancongan dan hiburan. FTLife juga menjemput pelakon terkenal Eliza Sam sebagai duta acara tersebut.

Man Kit Ip, Ketua Pegawai Eksekutif FTLife, berkata, “Sejak FTLife menyelesaikan perubahan pemegang saham tidak langsung pada bulan November lalu, kami mengukuhkan persekutuan merentasi ekosistem CTFE yang kukuh sambil memperkukuh kerjasama dengan rakan perniagaan luar yang berkongsi visi untuk mencipta nilai bagi pelanggan dan keluarga mereka. Memandang ke hadapan, FTLife akan terus memperluas persekutuannya untuk merangkumi peluang perniagaan yang pelbagai di Kawasan Teluk Raya, memenuhi keperluan pelanggan pada pelbagai peringkat hidup.”

Persekutuan strategik membolehkan pelanggan menikmati kehidupan sepenuhnya

#PowerUp
Pengurusan kesihatan
FTLife telah bergabung tenaga dengan The GBA Healthcare Group di bawah CTFE, serta Gleneagles Hospital Hong Kong, untuk menyediakan perkhidmatan perlindungan perubatan dan kesihatan premium bagi pelanggan di China Daratan dan Hong Kong.

 • The GBA Healthcare Group
  Bermula 1 Februari 2024, pelanggan FTLife yang menetap di China Daratan boleh mengakses perkhidmatan perubatan dan kesihatan berkualiti tinggi, termasuk perundingan video dan perkhidmatan penghantaran ubat-ubatan, melalui rangkaian GBA Healthcare yang meluas. Ini memberikan pelanggan kami penjagaan kesihatan pencegahan dan pengurusan penyakit yang sempurna.
 • Gleneagles Hospital Hong Kong
  Gleneagles Hospital Hong Kong menyediakan perkhidmatan perubatan, pengurusan kesihatan dan kesihatan premium yang mengambil kira keperluan pelanggan tempatan. FTLife juga akan mengatur perundingan video dan perkhidmatan penghantaran ubat-ubatan untuk pelanggan terpilih, memastikan mereka menerima sokongan perubatan teratas secara segera dari kenyamanan rumah mereka sendiri.

#EDUtainment
Perancangan hidup

 • ARCH Education
  FTLife telah bekerjasama dengan ARCH Education untuk menawarkan seminar kemasukan universiti luar negara profesional, perkhidmatan perundingan dan program pendidikan untuk pelajar yang memohon ke universiti terkemuka di seluruh dunia. Inisiatif ini membolehkan pelajar mempersiapkan diri lebih awal untuk kemasukan sambil meningkatkan peluang untuk memasuki sekolah impian mereka. Kolaborasi ini akan bermula pada bulan Februari 2024.
 • KidZania Hong Kong
  FTLife telah bergabung tenaga dengan KidZania pertama di Greater China di 11 SKIES, terletak di SKYCITY berhampiran Lapangan Terbang Antarabangsa Hong Kong, menjadi penaja tajuk Pusat Pameran FTLife, arena sukan EDUtainment di dalam tarikan. Ini adalah kempen utama “EDUtainment”, salah satu empat tiang hidup FTLife. Kanak-kanak dapat mengubah impian sukan mereka menjadi kenyataan dengan memainkan peranan pemain bola sepak, bola keranjang dan tenis profesional.

Sukan & pendidikan jasmani

 • Paris Saint-Germain Academy Hong Kong dan D•PARK
  FTLife telah bekerjasama dengan Paris Saint-Germain Academy Hong Kong dan Yayasan Pendidik Seni untuk melancarkan program latihan bola sepak “MyFuture Athlete”^ untuk kanak-kanak di D•PARK. Diketuai oleh pasukan jurulatih profesional yang disahkan oleh Paris Saint-Germain dan Persatuan Bola Sepak Eropah, program ini memberikan peluang kepada kanak-kanak untuk terlibat dalam kurikulum sukan antarabangsa yang bertujuan untuk membangunkan bakat bola sepak masa depan. Tambahan pula, peserta akan mempunyai peluang untuk melawat Kelab Bola Sepak Saint-Germain di Paris dan berinteraksi secara peribadi dengan beberapa pemain bola sepak terkemuka dunia. Pendaftaran akan dibuka pada bulan Mac 2024, dengan siri sesi latihan bermula pada bulan April. (^Program latihan ini adalah kursus kerjasama yang dianjurkan oleh Akademi Bola Sepak Paris Saint-Germain Hong Kong dan Yayasan Pendidik Seni. Hasil daripada kursus ini akan disalurkan kepada Yayasan Pendidik Seni untuk tujuan kebajikan sosial.)
 • EliteSwim Academy
  FTLife juga bekerjasama dengan pasukan profesional dari EliteSwim Academy, termasuk bekas ahli Pasukan Renang Kebangsaan China dan Hong Kong dan pemegang rekod renang tempatan, untuk program latihan menyeluruh, iaitu “MyFuture Flying Fish”, untuk melatih pelajar berpotensi tinggi. Program ini dijadual bermula pada musim panas 2024.

Seni & Teknologi

 • K11 Art Foundation dan K11 Craft & Guild Foundation
  FTLife bekerjasama dengan pertubuhan seni bukan keuntungan, K11 Art Foundation (KAF) dan K11 Craft & Guild Foundation (KCG), untuk menganjurkan siri “Young Artisans Little Master Class” yang bertujuan untuk memperkasa potensi seni kanak-kanak dan membangunkan mereka secara menyeluruh. Karya seni cemerlang daripada peserta mungkin dimasukkan dalam perhentian ketiga lawatan pameran dunia yang dianjurkan oleh KAF dan KCG, iaitu “Voyage de Savoir-Faire”, di Hong Kong, dengan sebahagian karya mungkin dipamerkan di Paris, membina sambungan seni merentasi budaya. Pendaftaran untuk “Young Artisans Little Master Class” akan bermula awal Februari 2024, dengan aktiviti bermula pada bulan Mac.
 • Preface
  Memandangkan permintaan untuk bakat sains dan teknologi yang meningkat dalam tahun-tahun kebelakangan ini, FTLife telah bekerjasama dengan Preface, syarikat pembolehubah teknologi terkemuka, untuk menyediakan latihan pemrograman komputer untuk kanak-kanak, serentak menjadi penaja tajuk Anugerah Teknologi Nomad 2024, di mana kanak-kanak akan belajar bagaimana memanfaatkan teknologi untuk memperbaiki “Kesihatan & Kesejahteraan” dan memberi kesan positif serta nilai kepada masyarakat. Permohonan akan dibuka tidak lama lagi, sila rujuk pengumuman rasmi untuk butiran.

#FAMmunity

 • New World CLUB dan K11
  Sejak Julai lalu, FTLife telah menubuhkan kerjasama jangka panjang dengan New World CLUB, mendedahkan perkongsian yang bertujuan menangani keperluan pelanggan di pelbagai peringkat hidup secara menyeluruh, yang menerima sambutan yang antusias. Membina momentum tahun lalu, FTLife dan New World CLUB dijangka memperkenalkan siri baru aktiviti berorientasikan keluarga yang menarik. Keahlian di New World CLUB membuka pintu kepada pelbagai keistimewaan dan tawaran eksklusif. Tambahan pula, FTLife akan bekerjasama dengan K11 untuk menganjurkan aktiviti pengalaman pelanggan yang menarik, membolehkan pelanggan mencipta kenangan dan momen berkualiti bersama orang tersayang.

Hiburan & Rekreasi

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

 • Trip.com