Friend.Tech dan Base Anti-Phishing Ditingkatkan oleh Web3 SmartScan CoolWallet

TAIPEI, 2 Okt. 2023DApp baru pembunuh Base, rangkaian sosial terdesentralisasi Friend.tech, memecahkan rekod transaksi dengan penerimaan rekod, tetapi disasarkan oleh penggodam dan penipu melalui serangan phishing. Untuk meningkatkan kesedaran tentang kepentingan perlindungan dompet perkakasan dan mempromosikan penyaringan transaksi Web3 SmartScan yang berkuasa, CoolWallet telah melancarkan pertandingan Penjaga Web3.

Rantai Lapisan-2 Ethereum baharu Coinbase, Base, telah menjadi kegemaran untuk pembangun DApp dan pelabur awal kerana prestasi dan projek inovatif yang menarik. Satu DApp khususnya, platform media sosial terdesentralisasi Friend.tech, telah mendorong sebahagian besar pertumbuhannya dalam beberapa minggu kebelakangan ini. membantu Base berulang kali mencapai jumlah isipadu transaksi baharu walaupun dalam keadaan pasaran yang sukar.

Kenaikan pantas Friend.tech telah menarik perhatian meluas- menurut data terkini, kiraan pengguna aktif harian (DAU) friend.tech telah melampaui tanda sejuta, dengan jumlah transaksinya secara konsisten mencapai rekod baharu dan jumlah nilai terkunci (TVL) kini melampaui $35 juta.

Walau bagaimanapun, dengan sebarang tren kripto datang risiko keselamatan baharu, dalam kes ini musuh biasa, serangan phishing. Jenis serangan kejuruteraan sosial ini mendominasi kecurian kripto, yang menjelang Jun 2023 sudah mencapai tanda $650 juta di seluruh sektor Web3. Bulan ini sahaja sudah melihat serangan berjaya menargetkan mangsa profil tinggi seperti Mark Cuban dan Vitalik Buterin dan mencuri berjuta-juta dalam proses.

Oleh itu, pengguna Base dan Friend.tech dinasihatkan untuk menggunakan dompet perkakasan yang berwibawa untuk melindungi aset digital tech mereka dengan melindungi kunci peribadi mereka dan menyaring transaksi.

Sebagai tindak balas, pembuat dompet perkakasan CoolWallet, yang secara asli menyokong ekosistem Base, telah melancarkan kempen anti-phishing bertajuk Pertandingan Penjaga Web3 untuk mewujudkan kesedaran dan mempromosikan keupayaan pertahanan unik seperti Imbasan Pintar CoolWallet, yang secara proaktif menyaring semua transaksi Web3 dan menandakan tingkah laku hasad atau kelemahan kontrak pintar sebelum pengguna dieksploitasi.

Bagaimana Friend.tech berfungsi

Friend.tech telah mengumpul pengikut kultus di kalangan peminat kripto sebagai salah satu rangkaian sosial terdesentralisasi pertama yang dibina di rantai Base. Ia dikuasakan oleh blockchain dan kontrak pintar, di mana pengguna mesti membeli “saham” orang lain untuk mengobrol dengan mereka. Taglinenya ialah “Rangkaian anda ialah nilai bersih anda”.

Untuk menggunakan Friend.tech, pengguna mesti mula-mula mendaftar dengan akaun Twitter (X) mereka, membuat profil dan kemudian mula berdagang saham pengguna lain yang juga telah mendaftar. Harga saham pengguna ditentukan oleh faktor seperti populariti, reputasi, dan permintaan keseluruhan mereka.

Membeli saham pengguna lain memberi anda akses kepada mereka, membolehkan anda mesej mereka secara langsung dan mengobrol. Semakin banyak saham yang anda beli, semakin tinggi keutamaan mesej anda akan menjadi.

Friend.tech mengesyorkan perlindungan dompet perkakasan

Dengan serangan penipuan kripto mengakibatkan mangsa profil tinggi seperti Vitalik Buterin dan Mark Cuban sebagai mangsa dalam beberapa minggu kebelakangan ini, tidak menghairankan Friend.tech juga menekankan keselamatan aset.

Oleh itu, ia mengesyorkan agar pengguna menggunakan dompet perkakasan untuk perlindungan dipertingkatkan terhadap ancaman seperti laman penipuan. Menyimpan aset secara luar talian menjadikannya kurang boleh diakses kepada penggodam dalam talian, dengan itu menawarkan keselamatan yang lebih besar.

Imbasan Pintar CoolWallet Menandakan Ancaman Phishing Web3

CoolWallet (ditubuhkan pada 2014) sejak pelancaran model unggulan Pro CoolWallet pada 2021 beralih kuat ke arah mengamankan aset Web3, yang memerlukan pengguna berinteraksi dengan protokol DeFi yang berpotensi mengeringkan akaun mereka jika mereka membenarkan transaksi yang salah.

CoolWallet Pro khususnya menjadikannya dompet perkakasan yang ideal untuk Friend.tech kerana ia salah satu dompet sejuk pertama yang menyokong rangkaian Base, dan mempunyai beberapa ciri keselamatan elit, seperti:

  • unsur keselamatan EAL6+
  • pengesahan biometrik (kedua-dua pada telefon dan peranti)
  • rekabentuk tahan pencabulan dan kalis air

Penting, Apl CoolWalletnya dilengkapi dengan pengimbas transaksi Web3 masa nyata yang dipanggil Imbasan Pintar Web3.

Walaupun penyimpanan sejuk adalah selamat yang boleh, kerentanan terbesar kekal kesilapan manusia atau kelemahan pertimbangan, di mana pengguna ditipu untuk membenarkan transaksi yang tidak baik atau mendedahkan benih pemulihan atau kunci peribadi mereka kepada pelaku jahat.

Imbasan Pintar CoolWallet, yang tersedia pada Apl CoolWallet, menyediakan perlindungan berasaskan Web3 terhadap percubaan phishing. Ia secara automatik menyaring transaksi dan menandakan percubaan phishing, transaksi yang mencurigakan dan kelemahan kontrak pintar. Ini menjadikan penggunaan penyimpanan sejuk lebih selamat, dan menaikkan CoolWallet di atas jenama dompet perkakasan lain.

Pertandingan Penjaga Web3 – Amankan Kripto Anda untuk Lonjakan Lembu Berikutnya!

Untuk mempromosikan perlindungan aset Web3 di kalangan pengguna blockchain dan membantu mereka melindungi portfolio kripto mereka dengan Imbasan Pintar sehingga lonjakan lembu seterusnya, CoolWallet melancarkan pertandingan global baharu yang bertujuan untuk meningkatkan kesedaran keselamatan pengguna dengan ganjaran murah hati kepada pengguna yang mengambil bahagian.

Untuk butiran lanjut, sila lawati halaman acara laman web mereka atau akaun X (Twitter) mereka

Mengenai Base:

Base adalah rantai Lapisan-2 Ethereum yang selamat, berkos rendah, mesra pembina yang dibina untuk membawa bilangan pengguna seterusnya sebanyak bilion ke dalam rantai.

Mengenai Friend.tech:

Friend.tech adalah DApp baru muncul yang memberi tumpuan kepada interaksi sosial dan pengurusan aset kriptografi. Ia menyediakan pengguna dengan platform blockchain yang selamat dan cekap. Platform ini kini beroperasi pada rantai Base dan secara berterusan memperluas ciri-ciri dan pengguna asasnya.

Mengenai CoolWallet

CoolWallet ialah jenama dompet perkakasan Web3 perintis yang ditubuhkan pada 2014 oleh CoolBitX yang menawarkan pengguna ketenangan penyimpanan sejuk yang sepenuhnya mudah alih untuk semua aset digital, termasuk DeFi dan aset kripto NFT.

CoolWallet Pro adalah dompet perkakasan Web3 unggulan yang mempamerkan faktor bentuk kad pintar nipis, unsur keselamatan EAL6+, enkripsi Bluetooth gred tentera, dan eksterior tahan pencabulan dan kalis air,