Forum Incubator Prestasi Teratas Dunia 2023 Berkumpul di Lingang untuk Kuasa Inkubasi Global Berinovasi

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, 10 Disember 2023 — Dari 5 hingga 6 Disember, Persidangan Pusat Inkubasi Cemerlang Sedunia 2023 dengan tema “Inovasi Membiakkan Masa Depan” telah diadakan di Lingang New Area. Chen Jinshan, ahli Jawatankuasa Berdiri Jawatankuasa Pusat CPC Wilayah Perbandaran Shanghai, Setiausaha Jawatankuasa Kerja Lingang New Area, Pengarah Pentadbiran Kawasan Khas Lingang menyatakan semasa majlis perasmian bahawa Lingang New Area menggalakkan kepimpinan inovasi saintifik dan teknologi, menarik institusi inkubasi dan modal usahawan teratas dunia, memperdalam inkubasi inovasi teknologi tinggi dan kerjasama, dan mempercepat pembangunan “Bandar Inovasi dan Keusahawanan”.


Yuan Guohua, Timbalan Setiausaha Jawatankuasa Kerja Lingang New Area, Setiausaha Jawatankuasa Parti dan Pengerusi Kumpulan Lingang, Zhao Jian, Jurutera Kanan Suruhanjaya Sains dan Teknologi Shanghai, Xi Lifeng, Ahli Jawatankuasa Berdiri SJTU, dan Naib Presiden Universiti Jiao Tong Shanghai, Xu Tian, Profesor Kerusi Genetik dan Naib Presiden Universiti Westlake, Ali Amin, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif UBI Global membuka majlis perasmian forum ini.

Wu Xiaohua, Timbalan Setiausaha Jawatankuasa Kerja Pentadbiran Lingang New Area dan Pemeriksa Kelas Pertama Lingang New Area, dan Weng Kaining, Timbalan Setiausaha Jawatankuasa Parti dan Presiden Kumpulan Lingang, bersama-sama dengan pemimpin dari pusat inkubasi teratas seperti Lingang Science and Technology Investment, MiraclePlus Shanghai Alumni Center, ATLATL Center for Innovation & Research, PNP China, XNode, SIMIC InnoSpring, Casstar, AMl (Advanced Materials Incubator),Step Fund,P4 Precision Medicine Accelerator,CodeBase dan Start-UpChile, secara bersama-sama menubuhkan “Aliansi Kerjasama Sinergi dan Inkubasi Antarabangsa” dan melancarkan “Inisiatif Kerjasama Aliansi Kerjasama Sinergi dan Inkubasi Antarabangsa” untuk mengeluarkan inisiatif dan cadangan kepada semua bakat di seluruh dunia.

SYNLINX melancarkan jenama dan menandatangani kontrak dengan syarikat pertama yang ditubuhkan dan rakan kongsi. “SYNLINX Semiconductor” dan “SYNLINX Sains Hayat dan Teknologi” ditubuhkan untuk memberdayakan syarikat permulaan teknologi.

Kumpulan Projek Pusat Konsep Bukti Teknologi Hadapan Pertama melancarkan Kumpulan Projek Pertama. Sumber teratas SJTU dan Kumpulan Lingang digabungkan untuk membina pusat konsep bukti hadapan untuk teknologi perindustrian masa depan.

Pada majlis perasmian, Frederico Lourenco dari Flagship Pioneering, Ali Amin dari UBI Global, Handson Gilford dari The Foundry, Xi Lifeng dari SJTU dan Xu Tian dari Westlake University menyampaikan ucapan utama secara berperingkat.

Pada panel bertemakan “Model Inovasi dan Cabaran untuk Pusat Inkubasi Global”, para panelis percaya bahawa pusat inkubasi, sebagai sistem sokongan inovasi yang penting, telah mendapat perhatian dan aplikasi di seluruh dunia.

Selain itu, seminar khusus “Penelitian Mendalam ke Metrik Kejayaan Utama”, “Inkubasi Inovasi dan Pelaburan oleh Syarikat Besar”, “Modal Memberdayakan Inkubasi untuk Industri Sains Hayat” dan “Model Baharu untuk Inkubasi Maju” telah diadakan.

Forum ini dihoskan oleh Pentadbiran Kawasan Khas Lingang Wilayah Perbandaran China (Shanghai) Zon Perdagangan Bebas Ujian Negara, Suruhanjaya Sains dan Teknologi Shanghai dan Shanghai Lingang Economic Development (Group) Co.,Ltd, dianjurkan oleh Pusat Inovasi Teknologi Shanghai, Shanghai Lingang Economic Development Group Technology Investment Co., Ltd, Stepholdings Co., Ltd, dikendalikan bersama oleh Persatuan Inkubasi Perniagaan Shanghai (STBIA).

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.