Fitur China Matters: Zhongshan – Menerima Gaya Hidup Lestari

(SeaPRwire) –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

BEIJING, 26 Januari 2024 – Zhongshan dan Burnaby, dengan hubungan bandar kembar selama 12 tahun, berkongsi banyak persamaan apabila ia datang kepada kesedaran alam sekitar. Mereka kedua-duanya mempunyai komitmen yang kuat untuk meningkatkan kualiti udara dan melindungi lautan. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, sejumlah besar individu muda, termasuk graduan baru dari kolej terkemuka, telah ditarik ke Zhongshan oleh pengejaran bandar itu terhadap fesyen bandar ekologi inovatif.

Adakah langkah apa yang telah diambil Zhongshan untuk mewujudkan kawasan hijau yang meluas? Bagaimana remaja di Zhongshan membuat perbezaan?

Dalam video ini, tuan rumah kami Deniz melawat taman bandar Zhongshan yang mengekalkan unsur-unsur industri bekas dermaga sambil berfungsi sebagai bar oksigen semula jadi dengan landskap hijau yang rimbun. Selain pusat bandar, Deniz juga pergi ke kampung Qixi di selatan Zhongshan untuk menyaksikan amalan ekologi inovatif yang telah diterima pakai oleh penduduk tempatan. Selepas berbual dengan Encik Hao, ketua ladang hidup Qi Xi, Deniz mendapati bahawa kampung itu sebenarnya lebih daripada sekadar kampung; sebaliknya, ia adalah komuniti baru yang unik yang ditubuhkan oleh kumpulan remaja yang mencintai alam sekitar.

Apa yang menarik remaja ke Qixi Zhongshan? Bagaimana kumpulan muda ini bekerjasama untuk mewujudkan cita-cita bersama mereka untuk meremajakan luar bandar?

Hubungi: Feng Kehui
Tel: 008610-68996566
E-mail:

Pautan YouTube: