FAT JOE BERGABUNG DENGAN MERCHANDISE AVAKIN LIFE UNTUK MEMPROMOSI KESEDARAN EKOLOGI, PLANETPLAY AKAN MELETAKKAN HASIL KE DALAM PROJEK IKLIM

Usaha hiburan interaktif baharu yang menampilkan barangan dan barangan fizikal dalam permainan adalah langkah penting menuju kelestarian alam sekitar

Fat Joe akan menganjurkan acara pelancaran sehari khas secara bersemuka di UP NYC di Bronx pada 11 Okt.

LOS ANGELES, 4 Okt. 2023PlanetPlay, pasaran permainan mesra alam yang pertama, dan Lockwood Publishing, pencipta pengalaman metaverse mudah alih Avakin Life, telah mengumumkan perkongsian dengan artis rakaman, usahawan dan dermawan yang dinominasikan GRAMMY, Fat Joe untuk mempromosikan kesedaran mesra alam dalam komuniti permainan. Usaha ini akan menyampaikan siri barangan maya dan fizikal eksklusif yang dicipta dengan kerjasama Fat Joe dengan sebahagian daripada hasil yang disumbangkan kepada PlanetPlay untuk membiayai projek iklim global.


PlanetPlay Logo

“Saya benar-benar menghargai pendekatan unik dan kreatif PlanetPlay dan Lockwood Publishing untuk menyokong kelestarian alam sekitar,” kata Fat Joe. “Bersama-sama, kami telah mencipta cara inovatif untuk membawa peminat reka bentuk barangan baru yang akan meningkatkan kesedaran terhadap inisiatif iklim global dan juga membantu memberi kesan positif kepada dunia kita.”

Kerjasama ini akan menampilkan siri barangan fizikal dan maya, termasuk baju hoodie dan kemeja-t, yang akan dijual dibungkus dengan pengurangan pelepasan karbon boleh ubah bermula sekurang-kurangnya 100 kg CO2. Jumlah pelepasan karbon yang dikurangkan akan tercermin dalam reka bentuk item, membiarkan orang menunjukkan komitmen dan sumbangan mereka ke arah planet yang lebih sihat. Peminat boleh memesan kemeja-t pertama dari kerjasama ini, yang menampilkan reka bentuk eksklusif baru yang diilhamkan oleh Fat Joe dan dicipta oleh Rea Stark, bermula hari ini melalui kedai rasmi di sini.

Pada 11 Okt., pemain Avakin Life boleh menyumbang kepada perjuangan melawan perubahan iklim dengan membeli siri barangan maya terhad edisi Fat Joe, termasuk pakaian dan aksesori unik, melalui pasaran dalam permainan. Lebih daripada sekadar aset maya, item hijau ini mewakili komitmen kepada planet yang lebih sihat dengan hasil menjana “duit hijau” yang boleh disumbangkan melalui platform dan API PlanetPlay ke Projek Dapur Bersih Hongera Kenya, sebuah organisasi bukan untung yang bertujuan untuk mengurangkan pelepasan CO2 dengan pengedaran dapur bersih dan cekap tenaga ke wilayah-wilayah di Kenya.

“Kami sangat terharu kerana mempunyai bintang antarabangsa seperti Fat Joe menyertai misi kami untuk melibatkan komuniti permainan dan membuat langkah hijau menuju planet yang lebih sihat,” kata Rhea Loucas, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif PlanetPlay. “Lockwood Publishing telah menjadi rakan kongsi yang hebat dalam memperkenalkan item dalam permainan kami yang menyokong inisiatif alam sekitar, dan perkongsian dengan Fat Joe membawanya ke tahap seterusnya kerana kami memperkenalkan koleksi baru lengkap item fizikal dan dalam permainan yang akan memberi kesan positif yang besar.”

Ivee Feria-Padua, Pengarah Produk Avakin Life berkata: “Permainan boleh memacu perubahan positif dunia sebenar, dan bersama-sama dengan PlanetPlay dan komuniti kami yang menakjubkan kami percaya inisiatif ini boleh melakukan itu. Berinteraksi dengan kandungan jenama segar dan kreatif adalah sesuatu yang membantu pemain menyesuaikan identiti mereka, dan kami gembira dapat bekerjasama dengan Fat Joe untuk membawa ini ke Avakin Life, serta menyokong projek iklim penting PlanetPlay.”

Untuk meraikan pelancaran, Fat Joe akan menganjurkan acara pop-up sehari di kedai ikoniknya di Bronx, UP NYC. Para hadirin akan mempunyai peluang jarang bertemu bintang antarabangsa secara peribadi, serta membeli barangan fizikal eksklusif dari kerjasama tersebut. Di samping itu, peminat yang hadir akan dapat memasuki cabutan untuk memenangi sepasang sneaker Terror Squad (Fat Joe) x Nike Air Force 1 terkini yang ditandatangani oleh Fat Joe sendiri.

  • APA: Acara Pelancaran untuk Kerjasama PlanetPlay x Lockwood Publishing x Fat Joe Avakin Life
  • DI MANA: UP NYC – 2490 3rd Avenue Bronx, NY 10454
  • BILA: Rabu, 11 Okt. dari 6-8pm

Kerjasama dengan Fat Joe adalah yang terbaru dalam inisiatif alam sekitar PlanetPlay untuk menjadikan permainan sebagai kekuatan untuk perubahan positif, memberi kuasa kepada pemain untuk melakukan sesuatu tentang ancaman terbesar kepada planet dan kehidupan manusia kita – pemanasan global. Pengalaman interaktif PlanetPlay bukan sahaja menghibur tetapi juga memberi kuasa kepada pemain untuk menyumbang kepada tindakan iklim, menyambungkan pencapaian maya dengan impak dunia nyata tanpa henti. Setakat ini, PlanetPlay telah melabur lebih daripada $2.3 juta ke arah inisiatif iklim dan mengurangkan pelepasan karbon setara dengan menanam 222,000 pokok di seluruh dunia, bersamaan dengan pelepasan tahunan 18 juta batu dipandu oleh kereta purata.

Mengenai PlanetPlay
PlanetPlay, pasaran permainan mesra iklim yang pertama, adalah platform digital bukan untung yang membolehkan semua orang di seluruh dunia menyumbang kepada tindakan iklim melalui pembelian dalam permainan dan permainan dengan studio permainan yang bersekutu. PlanetPlay adalah platform unik yang dengannya untuk mengilhamkan, mendidik dan memobilisasi pemain untuk menyokong planet ini. Mereka komited untuk membuka potensi inisiatif hijau melalui Industri Permainan. Industri permainan mempunyai potensi besar untuk menyokong tindakan iklim positif di seluruh dunia. Setelah mendorong lebih daripada $2.2 juta dalam pembiayaan projek iklim pada tahun pertamanya, PlanetPlay berkongsi dengan studio permainan pemikiran maju dunia untuk memerangi krisis iklim dan sentiasa membangunkan inisiatif baru untuk dilancarkan. Untuk maklumat lanjut, layari www.planetplay.com

Mengenai Lockwood Publishing
Ditubuhkan pada 2009, Lockwood Publishing adalah syarikat bebas UK terkemuka yang mengkhususkan diri dalam membangunkan dunia maya untuk konsol dan platform mudah alih. Pasukan pemenang anugerah beribu pejabat di Nottingham dengan studio-studio selanjutnya di Newcastle, Lisbon, dan Vilnius. Untuk maklumat lanjut mengenai Lockwood Publishing, layari www.lockwoodpublishing.com

Mengenai Avakin Life
Avakin Life ialah metaverse mudah alih di mana pemain menjadi avatar 3D yang meneroka, mencipta dan bersosial dalam dunia yang sentiasa berubah. Setiap hari, komuniti global 1.3 juta pengguna mereka bentuk cerita baru dengan lebih daripada 30,000 item dan aksesori maya – termasuk jenama dunia sebenar – dan meneroka cara tak terbatas untuk menjadi diri mereka sendiri.

Mengenai Fat Joe
Fat Joe adalah artis rakaman yang dinominasikan Anugerah Grammy®, penulis, pelakon, usahawan, dermawan, dan personaliti media yang berasal dari Bronx, New York. Dengan kerjaya yang diakui selama tiga dekad yang berbeza, Joe telah mengukuhkan legasinya sebagai berat dunia hip-hop, setelah mengumpul beberapa album studio, mixtape, single dan kolaborasi platinum dan emas, termasuk Lean Back,” “What’s Luv,” “Make It Rain,” dan “All