EVLO Energy Storage Inc. memenangi pengiktirafan berprestij untuk projek inovatifnya di Parent, Quebec

15 1 EVLO Energy Storage Inc. wins prestigious recognition for its innovative project in Parent, Quebec

EVLO dianugerahkan Anugerah Penyimpanan Tenaga Canada untuk aplikasi mercu tanda

VARENNES, QC, 4 Okt 2023 /CNW/ – EVLO Energy Storage Inc. (EVLO), sebuah penyedia sistem penyimpanan tenaga bateri (BESS) dan penyelesaian yang bersepadu sepenuhnya dan anak syarikat Hydro-Québec, dengan sukacitanya mengumumkan bahawa ia telah dianugerahkan Anugerah Aplikasi Mercu Tanda Penyimpanan Tenaga 2023 daripada Energy Storage Canada. EVLO dipilih kerana aplikasi penyimpanan tenaga yang menerajui dan inovatif di Parent, Quebec.


Projek EVLO di bandar Parent, Québec (CNW Group/Hydro-Québec)

Di Parent, satu talian penghantaran membekalkan kuasa kepada penduduk bandar. Apabila naik taraf kritikal kepada sistem penghantaran diperlukan, EVLO menggunakan BESS 4-MW/20-MWh untuk membekalkan pelanggan kediaman dan perniagaan Hydro-Québec. BESS dicas pada waktu malam dan digunakan pada siang hari untuk membekalkan bandar sementara kerja dijalankan pada talian penghantaran, dengan itu menghadkan penggunaan penjana diesel. Setelah kerja selesai, sistem EVLO akan kekal di tempat untuk mengurus puncak pada grid dan berfungsi sebagai sumber tambahan sekiranya berlaku gangguan bekalan, menjadikan projek Parent Amerika Utara yang pertama sepenuhnya automatik, berskala utiliti bateri untuk kuasa sandaran penghantaran.

“Projek Parent adalah satu yang kami sangat banggakan,” kata Sonia St-Arnaud, Presiden dan CEO EVLO. “Ia berdiri sebagai contoh perintis aplikasi penyimpanan tenaga inovatif yang memberi manfaat kepada komuniti yang dilayan sambil menyumbang kepada kemajuan sektor penyimpanan tenaga. Merupakan suatu penghormatan untuk melihat pasukan menerima pengiktirafan daripada Energy Storage Canada atas kerja hebat mereka dalam projek mercu tanda ini.”

Dianjurkan sebagai sebahagian daripada persidangan tahunan Energy Storage Canada, majlis anugerah bertujuan untuk mengiktiraf dan meraikan pertumbuhan, pembangunan, dan kepimpinan dalam sektor penyimpanan tenaga dari perspektif yang tidak memihak kepada teknologi.

Perihal EVLO Energy Storage Inc.

EVLO Energy Storage Inc. (EVLO) ialah penyedia sistem penyimpanan tenaga bateri dan penyelesaian yang bersepadu sepenuhnya dan anak syarikat Hydro-Québec – pengeluar tenaga boleh diperbaharui terbesar Amerika Utara. Sistem skala utiliti, perisian kawalan, dan perkhidmatan pentauliahan, pemantauan dan pengurusan sistem EVLO menyampaikan prestasi, keselamatan dan ketahanan yang unggul. Penyelesaian kelas dunia EVLO disokong oleh dekad penyelidikan dan pembangunan dan perkhidmatan komprehensifnya diketuai oleh pasukan veteran pakar industri yang bersemangat untuk bekerjasama dengan pelanggan untuk membina masa depan tenaga yang lebih bersih dan berdaya tahan. Untuk ketahui lebih lanjut: https://www.evloenergy.com/en/


Projek EVLO di bandar Parent, Québec (CNW Group/Hydro-Québec)


Projek EVLO di bandar Parent, Québec (CNW Group/Hydro-Québec)

SUMBER Hydro-Québec