Everest Medicines Menjangka Pendapatan 2023 Akan Berada Antara RMB124 Juta dan RMB126 Juta

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Jan. 22, 2024 — Everest Medicines (HKEX 1952.HK, “Everest”, atau “Syarikat”), syarikat biofarmaseutikal yang memberi tumpuan kepada pembangunan, pembuatan dan komersialisasi ubat-ubatan dan vaksin inovatif, mengumumkan hari ini bahawa Syarikat dijangka mencatat jumlah pendapatan berjulat antara RMB124 juta dan RMB126 juta untuk 2023, berdasarkan tinjauan awal akaun pengurusan tidak diaudit.

Peningkatan ketara daripada pendapatan 2022 sebanyak RMB12.8 juta adalah terutamanya disebabkan oleh pelancaran komersial Xerava® yang berjaya pada Julai 2023 dan pelancaran komersial Nefecon® di Macau pada Disember 2023. Ini juga jauh lebih tinggi daripada panduan pendapatan 2023 sebelumnya sebanyak RMB70 hingga 100 juta.

“2023 merupakan tahun pertama pengkomersialan di China bagi Everest. Untuk mencapai pendapatan jauh melebihi panduan sebelumnya adalah bukti kepada usaha keras seluruh syarikat di sebalik usaha komersialisasi kami, dan potensi produk kami untuk menangani keperluan perubatan yang belum terpenuhi secara signifikan,” kata Ian Woo, Presiden dan Ketua Pegawai Kewangan Everest Medicines. “Kami akan melancarkan Nefecon® segera di China, membolehkan ubat penyakit ini yang pertama di dunia ini tersedia kepada 5 juta pesakit IgAN di negara itu. Kami menjangkakan pendapatan 2024 akan berkembang dengan ketara daripada 2023, dan ingin mengesahkan semula panduan pendapatan 2024 sebanyak RMB700 juta.”

Mengenai Everest Medicines
Everest Medicines ialah syarikat biofarmaseutikal yang memberi tumpuan kepada pembangunan, pembuatan dan komersialisasi produk dan vaksin transformasi yang menangani keperluan perubatan penting yang belum terpenuhi bagi pesakit di pasaran Asia. Pasukan pengurusan Everest Medicines mempunyai kepakaran mendalam dan rekod prestasi yang luas daripada syarikat farmaseutikal global terkemuka dan syarikat farmaseutikal tempatan Cina dalam penemuan berkualiti tinggi, pembangunan klinikal, hal ehwal peraturan, CMC, pembangunan perniagaan dan operasi. Everest Medicines telah membina portfolio molekul potensi global pertama dalam kelasnya atau terbaik dalam kelasnya dalam bidang terapeutik inti Syarikat iaitu penyakit buah pinggang, penyakit berjangkit dan gangguan autoimun. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman webnya di .

Kenyataan Prospektif:
Kenyataan berita ini mungkin mengandungi kenyataan prospektif yang boleh dikenalpasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “percaya”, “sekarang”, “berhasrat”, “merancang”, “yakin”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa. Kenyataan prospektif ini tidak menjamin prestasi masa depan dan membabitkan risiko serta ketidakpastian, atau faktor-faktor lain, sebahagian daripada kawalan Syarikat dan sukar diramal. Oleh itu, keputusan sebenar mungkin berbeza daripada yang terkandung dalam kenyataan prospektif ini disebabkan pelbagai faktor dan anggapan seperti perubahan masa depan dan perkembangan perniagaan kami, persaingan, keadaan politik, ekonomi, undang-undang dan sosial. Syarikat atau mana-mana pihak berkaitan, pengarah, pegawai, penasihat atau wakil tidak mempunyai obligasi dan tidak akan mengemaskini kenyataan prospektif ini untuk menggambarkan maklumat, peristiwa atau keadaan baru selepas tarikh berita ini, kecuali diperlukan oleh undang-undang.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.