Esaote mendedahkan identiti jenama baharu mereka di Persidangan Jualan & Pemasaran Sedunia 2024, Florence

(SeaPRwire) –   Logo dan payoff baru “Kesihatan dengan Kepedulian”, untuk menyampaikan inovasi dan teknologi dengan empati

GENOA, Italy, Jan. 25, 2024Kumpulan Esaote, pemain utama Itali dalam bidang imej perubatan, hari ini memperkenalkan pengenalan jenama baru pada Persidangan Jualan dan Pemasaran Sedunia 2024 di Florence. Setiap tahun, kira-kira 400 pengurus, rakan niaga dan pemangku kepentingan dari 100 buah negara di seluruh dunia berkumpul di acara ini untuk berkongsi prestasi, strategi dan teknologi baharu.

Franco Fontana – CEO Kumpulan Esaote

Franco Fontana – CEO Kumpulan Esaote

Bersama dengan pembaharuan yang luar biasa dalam semua bidang – produk, infrastruktur, perniagaan dan model organisasi – yang berlaku dalam beberapa tahun pertumbuhan yang berterusan, Esaote telah memutuskan untuk mengkaji semula pengenalan jenamanya untuk selari dengan visi, misi dan nilai terasnya.

Proses penyusunan semula keseluruhan dilakukan dengan tujuan untuk mencipta logo yang lebih modenperwakilan sains, inovasi dan teknologi – dan menggunakan semua unsur yang membentuk pengenalan jenama untuk menyampaikan maksud kepedulian, empati dan kepekaan yang mana Esaote mendekati kerja seharian dan menangani audiens sasarannya, untuk meningkatkan kesejahteraan manusia.

Logo baharu memelihara nama yang sama untuk memanfaatkan asal-usul syarikat, dengan ciri-ciri baharu ditambah: warna-warna baharu, unsur-unsur grafik yang halus dan minimalis, untuk menyatakan Misi Syarikat “Kompleksiti Adalah Mudah”, dan payoff baharu “Kesihatan dengan Kepedulian”.

Konsep kepedulian kami mewakili benang yang menghubungkan proses penyelidikan dan pengeluaran kami dan diekspresikan oleh perhatian Esaote terhadap kualiti produknya. Kami sentiasa memikirkan cara untuk meningkatkan pengalaman diagnosis dan bagaimana untuk mengintegrasikannya ke dalam proses kesihatan manusia yang lebih kompleks, yang bermula dari pencegahan hingga diagnosis dan pemantauan” kata Franco Fontana, CEO Esaote. “Pengenalan jenama Esaote, yang telah berkembang selama 40 tahun kewujudannya, terus mengekalkan nama, sejarah dan nilai-nilai syarikat. Begitu banyak perubahan dalam proses evolusi kami, tetapi semangat kami kekal sama: seperti pada hari-hari awal, fokus kami adalah kepedulian dan komitmen kami adalah untuk terus menjelajahi batasan baharu dalam sains dan teknologi

Sebagai pintu masuk untuk mempromosikan pengenalan jenama baharu, Esaote juga menyusun semula sepenuhnya laman webnya, . Selain daripada arsitektur maklumat yang ditransformasikan yang memudahkan akses kepada kandungan, ia menampilkan pendekatan berpusatkan kehidupan, di mana manusia dan hubungan mereka berada di pusat semua proses.

Kumpulan Esaote: Pemimpin dalam imej perubatan (ultrabunyi, resonans magnetik, perisian untuk mengurus proses diagnosis). Pada akhir 2023, Kumpulan ini mempunyai 1,250 pekerja, separuh daripadanya berpangkalan di Itali. Dengan ibu pejabat di Genoa dan Florence dan unit pengeluaran dan penyelidikan sendiri di Itali dan Belanda, Esaote mengekalkan kehadiran di lebih 100 buah negara di seluruh dunia.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.