Ericsson melantik Chafic Nassif sebagai Ketua Kawasan Pasaran Asia Timur Laut

  • Berkuatkuasa mulai 26 Februari, 2024  
  • Menjadi ahli Pasukan Eksekutif Ericsson, melapor kepada CEO

(SeaPRwire) –   STOCKHOLM, 29 Jan. 2024 — Ericsson (NASDAQ: ERIC) hari ini mengumumkan pelantikan Chafic Nassif sebagai Ketua Kawasan Pasaran Timur Laut Asia yang baru dan Naib Presiden Kanan. Encik Nassif yang kini Ketua Unit Pelanggan Amerika Latin Utara dalam Kawasan Pasaran Eropah & Amerika Latin, akan menggantikan Chris Houghton yang dilantik sebagai Ketua Operasi Ericsson pada November 2023. Encik Nassif akan mengambil alih jawatan barunya pada 26 Februari 2024, dan akan berpangkalan di Jepun.

Chafic Nassif telah memegang beberapa jawatan eksekutif dan pengurusan dalam Ericsson merentasi pelbagai segmen perniagaan dan geografi di seluruh dunia. Baru-baru ini beliau Ketua Unit Pelanggan Taiwan. Sebelum menyertai Ericsson, Encik Nassif aktif dalam syarikat permulaan teknologi, serta peranan kepimpinan perundingan IT dan perniagaan di Eropah.

Börje Ekholm, Presiden dan CEO Ericsson, berkata: “Saya gembira kerana Chafic telah menerima tawaran untuk mengambil peranan ini. Beliau membawa kekayaan pengalaman daripada bekerja untuk Ericsson di seluruh dunia dan merupakan pemimpin perniagaan yang kuat dengan rekod terbukti. Beliau berdedikasi terhadap pembangunan sambungan, teknologi 5G, dan sebarang bentuk keusahawanan pintar. Saya sangat bersemangat untuk mempunyai Chafic dalam Pasukan Eksekutif.”

Berkomentar mengenai pelantikan itu, Chafic Nassif berkata: “Saya benar-benar terhormat dan bersemangat untuk mengambil peranan baru ini. Telah menjadi sebahagian daripada pasukan kepimpinan Ericsson di Timur Laut Asia sebelum ini, saya yakin dalam pasukan berbakat kami dan asas kejayaan yang telah Ericsson jadikan. Bersama, kami akan memberi tumpuan kepada penciptaan penyelesaian inovatif dan menyampaikan nilai luar biasa kepada pelanggan dan rakan kongsi kami.”
 

NOTA UNTUK PENYUNTING:

IKUTI KAMI:
Langgan berita terkini Ericsson
Langgan artikel blog Ericsson

MAKLUMAT LANJUT DI:

  (+46 10 719 69 92)
  (+46 10 719 00 00)

MENGENAI ERICSSON:
Ericsson membolehkan pembekal perkhidmatan komunikasi dan perniagaan menangkap nilai penuh sambungan. Portfolio syarikat itu meliputi bidang perniagaan berikut: Rangkaian, Perisian Awan dan Perkhidmatan, Penyelesaian Tanpa Wayar Perniagaan, Platform Komunikasi Global, dan Teknologi dan Perniagaan Baru. Ia direka untuk membantu pelanggan kami menjadi digital, meningkatkan kecekapan dan mencari sumber pendapatan baru. Pelaburan inovasi Ericsson telah membawa manfaat mobiliti dan jalur lebar mudah alih kepada bilion orang di seluruh dunia. Saham Ericsson disenaraikan di Bursa Saham Stockholm dan Bursa Saham New York.

Fail-fail berikut boleh dimuat turun:

Ericsson melantik Chafic Nassif Ketua Kawasan Pasaran Timur Laut Asia

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.