Dukosi Ltd. Diiktiraf dengan Anugerah Kepemimpinan Pasaran Global Frost & Sullivan 2023 untuk Merevolusikan Industri Pemantauan Sel Bateri

(SeaPRwire) –   Dukosi ialah pembangun terkemuka teknologi pemantauan sel dan pengurusan bateri, menawarkan penyelesaian canggih untuk pemantauan masa nyata dan analisis data tepat

SAN ANTONIO, Jan. 23, 2024 —  baru-baru ini menyelidiki industri pemantauan sel bateri dan, berdasarkan penemuannya, mengiktiraf dengan Anugerah Kepemimpinan Pasaran Global 2023. Dukosi ialah syarikat terkemuka yang menawarkan teknologi pemantauan sel, pengurusan bateri dan analisis data maju untuk mengoptimumkan prestasi bateri.

Platform pengesanan chip-on-cell Dukosi memenuhi permintaan pasaran untuk prestasi bateri yang dioptimumkan dan keperluan untuk membina rantaian nilai bateri lestari, meletakkan syarikat di hadapan pesaingnya.

Platform pengesanan chip-on-cell Dukosi memenuhi permintaan pasaran untuk prestasi bateri yang dioptimumkan dan keperluan untuk membina rantaian nilai bateri lestari, meletakkan syarikat di hadapan pesaingnya.

Dukosi membangunkan penyelesaian pemantauan sel bateri generasi seterusnya yang menyampaikan wawasan yang sangat tepat ke dalam status dan kesihatan sel secara masa nyata dengan pemantauan 24/7, pengekalan data sepanjang hayat dan ciri uniknya iaitu penghantaran data tanpa sentuhan yang dipanggil C-SynQ®. Ia menampilkan platform pengesanan chip-on-cell, yang meletakkan kecerdasan pada setiap sel dan memberikan wawasan mendalam ke dalam status setiap sel bateri, membolehkan kawalan prestasi bateri yang dipertingkatkan dan jejak semula hayat untuk hayat bateri yang dipanjangkan. Selain itu, teknologi canggih ini membolehkan komunikasi tepat, tanpa sentuhan dan serentak antara sel-sel dan sistem pengurusan bateri utama (BMS), memberdayakan organisasi untuk memantau setiap sel secara masa nyata dengan lebih selamat dan kos-berkesan, meningkatkan prestasi setiap sel.

Teknologi Dukosi semakin diambil oleh pelbagai sektor, termasuk automotif, mobiliti perindustrian, dan penyimpanan tenaga bateri stasionari. Selain itu, penyelesaian syarikat digunakan oleh syarikat di Amerika Utara, Eropah, dan Asia, yang mewujudkan jangkauan global dan potensi pertumbuhan masa depan yang menjanjikan.

“Syarikat mempunyai kehadiran global yang kukuh dengan operasi di Amerika Utara, Eropah, dan Asia. Strategi ini membolehkan Dukosi memperluas jangkauannya, meningkatkan bahagian pasarannya, dan memperoleh pemahaman yang lebih baik tentang keperluan dan kehendak pelanggan di bahagian-bahagian yang berbeza di seluruh dunia. Kehadiran global memberi syarikat kelebihan saingan yang membolehkannya mengekalkan kedudukan terkemuka dalam industri pemantauan sel bateri,” kata Silvana Rulet, Pakar Penyelidikan Amalan Terbaik di Frost & Sullivan.

Platform pengesanan chip-on-cell Dukosi memenuhi permintaan pasaran untuk prestasi bateri yang dioptimumkan dan keperluan untuk membina rantaian nilai bateri lestari, meletakkan syarikat di hadapan pesaingnya. Inovasi ini boleh memberikan perlindungan jaminan dan liabiliti yang lebih baik, bersama-sama dengan penilaian nilai sisa yang lebih tepat untuk pemilik bateri dan pembuat peralatan asal. Maklumat jejak semula hayat sel sepanjang hayat membantu menunjukkan pematuhan dengan peraturan yang muncul dan membuka jalan kepada rantaian nilai bateri kitar semula. Oleh itu, strategi proaktif dan inovatif Dukosi telah menetapkan syarikat sebagai pemimpin dalam bidangnya, menetapkan piawaian kecemerlangan dalam industri.

“Dengan platform pengesanan chip-on-cellnya, Dukosi menangani keperluan pasaran yang belum terpenuhi di hadapan pesaing. Penyelesaian ini memberikan wawasan ke dalam setiap sel bateri melalui perisian terbenam, pemprosesan di atas papan dan ingatan. Selain itu, teknologi ini membolehkan pengumpulan data dan komunikasi yang tepat dan serentak antara sel-sel dan sistem pengurusan bateri utama, membolehkan organisasi untuk memantau status, kesihatan dan prestasi setiap sel secara masa nyata,” menyatakan Abigail Collins-Carey, Penasihat Mobiliti di Frost & Sullivan.

Setiap tahun, Frost & Sullivan menyampaikan anugerah ini kepada syarikat yang telah membangunkan unsur inovatif dalam produk dengan memanfaatkan teknologi terkemuka. Anugerah ini mengiktiraf ciri-ciri bernilai tambah/manfaat produk dan ROI yang lebih tinggi yang ditawarkannya kepada pelanggan, yang pada gilirannya meningkatkan potensi pengambilan pelanggan dan penetrasi pasaran keseluruhan.

Anugerah Amalan Terbaik Frost & Sullivan mengiktiraf syarikat di pelbagai pasaran serantau dan global untuk menunjukkan pencapaian cemerlang dan prestasi yang unggul dalam kepimpinan, inovasi teknologi, perkhidmatan pelanggan, dan pembangunan produk strategik. Ahli analisis membandingkan peserta pasaran dan mengukur prestasi melalui temu bual mendalam, analisis, dan penyelidikan sekunder yang mendalam untuk mengenal pasti amalan terbaik dalam industri.

Tentang Frost & Sullivan
Selama enam dekad, Frost & Sullivan telah terkenal di peringkat dunia kerana perananannya dalam membantu pelabur, pemimpin korporat dan kerajaan menavigasi perubahan ekonomi dan mengenal pasti teknologi mengejutkan, Mega Trends, model perniagaan baharu dan syarikat untuk bertindak, menghasilkan aliran pertumbuhan berterusan untuk kejayaan masa depan. .

Hubungi:
Tarini Singh
P: +91- 9953764546
E:  

Tentang Dukosi
Dukosi membangunkan teknologi revolusi yang secara dramatik meningkatkan prestasi, keselamatan dan kecekapan sistem bateri, dan membolehkan rantaian nilai bateri yang lebih lestari. Syarikat menyediakan  platform pemantauan sel berasaskan teknologi chip-on-cell dan protokol komunikasi C-SynQ® untuk pasaran kenderaan elektrik (EV), pengangkutan perindustrian dan penyimpanan tenaga bateri stasionari. Beribu pejabat di Edinburgh, UK, Dukosi mempunyai jangkauan global dengan lokasi di Amerika Syarikat, Asia dan Eropah.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati 

Hubungi:
Destanie Clarke
Pengarah Pemasaran
M: +44 7753826162
E:

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.