DTDC MENAMBAH KEPESATANNYA DENGAN MEMBUKA OPERASI DI MALAYSIA, MENETAPKAN MATLAMAT UNTUK MELUASKAN DI RANTAU SOUTHEAST ASIA

(SeaPRwire) –   KUALA LUMPUR, Malaysia dan MUMBAI, India, 31 Januari 2024 — DTDC, India syarikat logistik ekspres bersepadu yang terkemuka, menerusi anak syarikatnya DTDC Global Express PTE Ltd, mengumumkan pencapaiannya melangkah masuk ke Pasaran Malaysia dan seterusnya mengukuhkan jejak globalnya. Syarikat itu merasmikan pejabat barunya di Brickfield, Kuala Lumpur.

DTDC celebrates the grand inauguration of its Malaysia office


DTDC meraikan pembukaan rasmi pejabat Malaysia yang gilang-gemilang

DTDC di India meliputi kira-kira 96% penduduk melalui 16,000+ titik akses pelanggan fizikal dan memiliki rangkaian global lebih daripada 220 destinasi. DTDC telah memperluas kehadirannya di Asia Tenggara dengan pejabat baharunya di Malaysia, selain daripada kehadirannya yang sedia ada di Singapura dan Australia. Pejabat baharu ini akan menawarkan penyelesaian pemindahan kargo yang lebih baik kepada pangkalan pelanggan syarikat di Asia Tenggara dan semenanjung Australia. 

Malaysia berkongsi hubungan import dan eksport yang baik dengan India dan mempunyai diaspora India yang terkenal. Pejabat Kuala Lumpur akan menawarkan perkhidmatan eksport dan import ke/dari India, Singapura, dan Australia serta mengendalikan penghantaran tempatan di Malaysia.  

Bercakap tentang pengembangan ini, Tuan Subhashish Chakraborty, Pengasas, Pengerusi, dan Pengarah Urusan, DTDC Express Ltd. berkata; “Di DTDC, kami bertujuan untuk melangkah jauh melangkaui sempadan dan pada masa yang sama mengukuhkan kehadiran kami dalam pasaran sedia ada. Pengembangan di Malaysia akan memperkukuhkan lagi keupayaan kami di rantau ini dan menyediakan penyelesaian penghantaran yang lancar ke/dari rangkaian global kami, terutamanya negara-negara seperti India, Australia, UAE, dan UK. Malaysia memperlihatkan potensi pertumbuhan yang kukuh dengan ekonominya bernilai USD 1.2 trilion., didorong oleh pertumbuhan dalam pembuatan tempatan. Menurut laporan terkini, perdagangan dua hala Indo-Malaysia bernilai USD 20 bilion dan bersedia untuk pertumbuhan berterusan, dianggarkan hingga USD 25 bilion menjelang 2026. Pengembangan kami di Malaysia bertujuan untuk memanfaatkan peluang ini.”

Pejabat jualan baharu itu akan memastikan pilihan penghantaran yang mudah, boleh dipercayai, dan berdaya saing dari segi kos untuk pelanggan runcit dan MSME melalui penyelesaian DTDC WorldWyde. Sebagai sebahagian daripada rancangan peluasan globalnya, DTDC bekerjasama dengan Aramex tahun lalu untuk meningkatkan keupayaannya dalam bidang logistik rentas sempadan.

Mengenai DTDC

DTDC Express Ltd. adalah salah satu syarikat logistik ekspres bersepadu terkemuka di India yang menawarkan perkhidmatan domestik dan antarabangsa. DTDC menawarkan rangkaian perkhidmatan logistik yang berteknologi lengkap, yang melayani pelbagai spektrum pelanggan merentas pelbagai industri. Hari ini, ia mengendalikan Rangkaian Logistik Ekspres yang boleh diakses secara fizikal terbesar di India dan mempunyai lebih daripada 15,500+ rakan saluran eksklusif yang menyumbang kepada keupayaan jualan dan servisnya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.