DPC Dash Ltd – Domino’s Pizza China Menetapkan Rekod Jualan Global Baru Semasa Membuka 10 Kedai Baru

(SeaPRwire) –   HONG KONG, 25 Januari 2024 — DPC Dash Ltd (Domino’s Pizza China) (“DPC Dash” atau “Syarikat”) (1405.HK), francais eksklusif master francais Domino’s Pizza di China Daratan, Wilayah Pentadbiran Khas Hong Kong China, dan Wilayah Pentadbiran Khas Makau China, telah mencapai keputusan luar biasa dan menetapkan rekod jualan global baru Domino’s untuk 30 hari pertama sebagai ia membuka 10 kedai baru di lapan bandar baru semasa Disember 2023.

Penggalasan terkini oleh DPC Dash menandakan titik perubahan penting bagi syarikat kerana ia terus memanjangkan kaki tapaknya di China. 10 kedai baru, semuanya yang berada di kalangan 15 teratas secara global untuk jualan 30 hari pertama, terletak di bandar-bandar daratan Tangshan, Xi’an, Xiamen, Fuzhou, Changsha, Nantong, Yangzhou, dan Hefei.

Empat daripada kedai-kedai baru ini yang terletak di Xi’an, Changsha, Xiamen, dan Hefei, mewakili kedai-kedai DPC Dash di China Utara, Barat, Selatan dan Timur masing-masing, telah memecahkan rekod jualan 30 hari pertama di seluruh sistem global Domino’s, sebelum ini dipegang oleh kedai DPC Dash di Qingdao, untuk memegang empat tempat teratas secara global. Setiap daripada empat kedai ini melebihi RMB 5 juta dalam jualan dalam 30 hari pertama. Selain itu, enam kedai baru yang dibuka pada bulan Disember di lapan bandar baru ini telah mencapai kedudukan yang menggalakkan, dengan itu memperkukuhkan kepopularan DPC Dash di pasaran China.

Dengan pencapaian memecah rekod ini, DPC Dash kini memegang kesemua 17 tempat teratas, dan 18 daripada 20 tempat teratas, untuk jualan 30 hari pertama di kalangan kedai-kedai Domino’s secara global, mengesahkan pertumbuhan dan kejayaannya yang luar biasa dalam menyediakan piza berkualiti tinggi dan perkhidmatan cemerlang kepada pelanggan di China.

Puan Aileen Wang, Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Eksekutif DPC Dash, menyatakan kegembiraannya mengenai pencapaian syarikat baru-baru ini, dengan berkata: “Kami gembira mengumumkan kejayaan luar biasa pembukaan kedai baru kami pada awal tahun ini. Memecah rekod jualan global adalah bukti dedikasi dan usaha keras pasukan kami dan sokongan luar biasa daripada pelanggan berharga kami. Kami terus komited untuk menyediakan piza berharga dan bernilai serta memanfaatkan kepakaran kami dalam penghantaran dan teknologi untuk meningkatkan pengalaman pelanggan secara keseluruhan. Pertumbuhan pesat dan pengiktirafan pasaran DPC Dash menunjukkan peluang besar dan potensi yang belum dimanfaatkan dalam pasaran piza China.”

Mengenai DPC Dash

DPC Dash adalah francais master eksklusif Domino’s Pizza di China Daratan, Wilayah Pentadbiran Khas Hong Kong China dan Wilayah Pentadbiran Khas Makau China. Domino’s Pizza, Inc., francais global DPC Dash, adalah salah satu jenama pengguna global yang paling dikenali dan syarikat pizza terbesar di dunia. Diketuai oleh pasukan pengurusan berpengalaman dan berwawasan, DPC Dash adalah pemimpin pasaran yang membezakan diri daripada pesaing dengan, antara lain, menu berfokus piza yang terus dikembangkan dan dilokalisasikan, kepakaran unik dan kepimpinan dalam penghantaran, fokus teknologi dan model ekonomi kedai yang boleh disasarkan dan diulang.

DPC Dash mengendalikan secara langsung 768 kedai di seluruh 29 bandar di China Daratan pada 31 Disember 2023. Syarikat ini merupakan yang paling pesat berkembang di kalangan lima jenama piza teratas di China, serta ketiga terbesar dari segi pendapatan 2022, mengikut laporan oleh Frost & Sullivan pada Mac 2023.

Untuk maklumat lanjut, lawati   

Hubungan Media

Hubungan Media

Hubungan Awam DPC Dash:
ICR, LLC

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.