DoxAI (sebuah Usaha Lakeba) Berkolaborasi dengan Perpetual Corporate Trust dan Microsoft untuk Memperkukuh Perkhidmatan Kewangan.

(SeaPRwire) –   SYDNEY, Feb. 7, 2024 — Raksasa perisian global Microsoft telah bergabung tenaga dengan DoxAI, satu usaha Lakeba Group, Australia dan Perpetual Limited (ASX: PPT) untuk memberikan syarikat perkhidmatan kewangan akses kepada teknologi terkini yang boleh membantu mereka berkembang dan berubah.  


Kerjasama ini menyatukan pengalaman 137 tahun Perpetual dalam perkhidmatan kewangan, kepakaran Lakeba dalam AI dan Teknologi dengan DoxAI, dan infrastruktur awan Microsoft untuk mewujudkan pasaran penyelesaian teknologi untuk industri perkhidmatan kewangan di Australia.

Menandakan langkah penting ke arah mengembangkan sektor perkhidmatan kewangan di Australia, kerjasama ini akan menggabungkan yang terbaik dari perkhidmatan kewangan, AI dan Teknologi, dan infrastruktur awan, untuk mewujudkan penyelesaian yang inovatif dan boleh skala.  

Pasaran penyelesaian teknologi akan membolehkan industri untuk dengan cepat menyesuaikan diri dengan permintaan berubah pengguna dan pasaran dan terus ke hadapan berbanding pesaing.  

Projek AI pertama kerjasama, QAAI, ialah pemeriksaan kualiti atas pinjaman dan hipotek tersekuritasi. Ia menggunakan teknologi AI dan pembelajaran mesin untuk memberikan analisis menyeluruh portfolio pinjaman dan hipotek, membantu institusi kewangan mengenal pasti risiko potensi dan meningkatkan prestasi pinjaman. Matlamat QAAI adalah untuk memberikan syarikat perkhidmatan kewangan dengan wawasan yang diperlukan untuk membuat keputusan berinformasi tentang portfolio pinjaman dan hipotek mereka dan untuk membantu meningkatkan prestasi pinjaman secara keseluruhan.  

Giuseppe Porcelli, CEO dan Pengasas Lakeba Group dan Pengerusi DoxAI berkata:  

“Kami bersemangat bekerja dengan Perpetual dan Microsoft, untuk membawa yang terbaik dari AI dan teknologi ke sektor perkhidmatan kewangan di Australia. Kerjasama ini akan membolehkan kami menyampaikan penyelesaian yang tidak hanya inovatif, tetapi juga boleh skala, dan kami yakin ia akan memacu perubahan positif dalam industri.”  

Richard McCarthy, CEO Perpetual Corporate Trust (PCT) berkata:

“Ia menggembirakan melihat syarikat inovasi PCT, Perpetual Digital bergabung tenaga dengan Microsoft dan pemusnah digital seperti Lakeba untuk meningkatkan operasi perniagaan sandaran dokumen kami dan menjelajahi aplikasi lain teknologi AI di seluruh perniagaan kami.

Kerjasama ini jelas menyatakan strategi kami untuk membolehkan perniagaan kami, pelanggan kami dan pasaran yang lebih luas untuk menjadi lebih berkesan, cekap, ekonomik, sambil mengurus risiko keselamatan siber yang semakin meningkat dan memelihara pematuhan.”

Vanessa Sorenson, Ketua Pegawai Rakan ANZ MD Microsoft NZ berkata:

“Microsoft komited untuk memberdayakan organisasi dengan alat dan teknologi yang diperlukan untuk berjaya dalam zaman digital. Kerjasama ini dengan Perpetual dan Lakeba merupakan langkah besar ke hadapan dalam usaha kami untuk menyokong industri perkhidmatan kewangan di Australia, dan kami berharap akan memberi kesan ke atas industri.” 

Tentang DoxAI

DoxAI menggunakan teknologi AI/ML untuk mengubah dan mengotomatkan aliran kerja pelanggan yang tidak terhubung dan berulang. Dengan pasukannya yang pakar, DoxAI memberikan perniagaan dengan penyelesaian inovatif yang membantu mereka menguruskan pertumbuhan dan risiko pematuhan dengan lebih berkesan.  

Tentang Perpetual Limited

Perpetual Limited adalah pembekal utama perkhidmatan kewangan di Australia, dengan fokus kuat pada pengurusan pelaburan, nasihat kekayaan dan superannuation. Syarikat ini mempunyai reputasi jangka panjang untuk menyediakan perkhidmatan berkualiti tinggi dan memberikan keputusan cemerlang kepada pelanggannya.  

Tentang Lakeba Group Limited

Lakeba adalah pembekal utama penyelesaian AI dan teknologi, dengan fokus pada membangunkan dan menyampaikan penyelesaian inovatif yang membantu organisasi memanfaatkan kuasa teknologi. Syarikat ini mempunyai rekod terbukti menyampaikan keputusan kepada pelanggannya dan komited untuk memacu perubahan positif di dunia melalui teknologi.  

Tentang Microsoft

Microsoft Corporation adalah syarikat teknologi terkemuka yang membangunkan, mengeluarkan, melesenkan, menyokong dan menjual perisian komputer, elektronik pengguna, komputer peribadi dan perkhidmatan berkaitan. Misi syarikat adalah untuk memberdayakan setiap individu dan organisasi di planet untuk mencapai lebih melalui produk dan perkhidmatan inovatifnya.  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.