DouYu Umum Menerima Notis Harga Tawaran Minimum dari Nasdaq

Gaming16 gorodenkoff Depositphotos 298986418 S DouYu Announces Receipt of Minimum Bid Price Notice from Nasdaq

WUHAN, China, 25 Oktober 2023 – DouYu International Holdings Limited (“DouYu” atau “Syarikat”) (Nasdaq: DOYU), platform penstriman langsung berpusat permainan terkemuka di China dan perintis dalam rantai nilai eSports, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menerima notis bertulis daripada staf Bahagian Kelayakan Senarai Pasaran Saham Nasdaq LLC (“Nasdaq”) bertarikh 24 Oktober 2023, menunjukkan bahawa untuk 30 hari perniagaan berturut-turut terakhir, harga tawaran penutup bagi saham depositari Amerika Syarikat Syarikat (“ADS”) adalah di bawah keperluan harga tawaran minimum AS $ 1.00 sesaham mengikut Peraturan Senarai Nasdaq 5450 (a) (1). Surat pemberitahuan Nasdaq tidak memberi kesan segera kepada senarai atau perdagangan ADS Syarikat di Nasdaq.

Menurut Peraturan Senarai Nasdaq 5810 (c) (3) (A), Syarikat diberi tempoh pematuhan 180 hari kalendar, atau sehingga 22 April 2024, untuk memulihkan pematuhan di bawah Peraturan Senarai Nasdaq. Sekiranya, pada bila-bila masa semasa tempoh pematuhan 180 hari, harga tawaran penutup bagi ADS Syarikat adalah AS $ 1.00 sesaham atau lebih untuk sekurang-kurangnya sepuluh hari perniagaan berturut-turut, Nasdaq akan memberikan Syarikat pengesahan bertulis pematuhan, dan isu itu akan ditutup.

Sekiranya Syarikat tidak memulihkan pematuhan menjelang 22 April 2024, tertakluk kepada penentuan oleh staf Nasdaq, Syarikat mungkin layak untuk tempoh pematuhan tambahan 180 hari.

Surat pemberitahuan Nasdaq tidak memberi kesan kepada operasi perniagaan Syarikat, dan Syarikat akan mengambil semua langkah munasabah untuk memulihkan pematuhan.

Mengenai DouYu International Holdings Limited

Beribu pejabat di Wuhan, China, DouYu International Holdings Limited (Nasdaq: DOYU) ialah platform penstriman langsung berpusat permainan terkemuka di China dan perintis dalam rantai nilai eSports. DouYu mengendalikan platformnya di PC dan aplikasi mudah alih untuk memberikan pengguna akses ke permainan dan hiburan interaktif dan immersif, kandungan video dan grafik yang pelbagai, serta peluang untuk mengambil bahagian dalam acara dan perbincangan komuniti. Dengan membangunkan sistem pembangunan bakat berasaskan teknologi yang mampan dan terus menghasilkan kandungan berkualiti tinggi, DouYu secara konsisten menyampaikan kandungan premium melalui pengintegrasian penstriman langsung, video, grafik dan komuniti maya, dengan fokus utama pada permainan, terutamanya eSports. Ini membolehkan DouYu untuk terus memperluas asas pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna. Untuk maklumat lanjut, sila lihat http://ir.douyu.com/.

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Persekutuan Amerika Syarikat 1995. Kenyataan-kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian dalaman, dan beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: keputusan operasi dan kewangan Syarikat; strategi perniagaan Syarikat; keadaan pasaran am dan perniagaan secara umum, terutamanya pasaran penstriman permainan langsung; keupayaan Syarikat untuk mengekalkan dan meningkatkan pengguna aktif dan berbayar; perubahan am dalam ekonomi dan perniagaan di China; kesan wabak COVID-19 terhadap operasi perniagaan Syarikat dan ekonomi di China dan secara global; sebarang perubahan undang-undang, peraturan, polisi atau garis panduan yang berkenaan yang dikenakan kepada Syarikat; dan anggapan yang menyokong mana-mana perkara di atas.

Untuk maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian atau faktor-faktor ini, sila rujuk penyataan Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Syarikat tidak menanggung apa-apa kewajipan untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Hubungan Pelabur

Di China:

Lingling Kong
DouYu International Holdings Limited
E-mel: ir@douyu.tv
Tel: +86 (10) 6508-0677

Andrea Guo
Piacente Financial Communications
E-mel: douyu@tpg-ir.com
Tel: +86 (10) 6508-0677

Di Amerika Syarikat:

Brandi Piacente
Piacente Financial Communications
E-mel: douyu@tpg-ir.com
Tel: +1-212-481-2050

Hubungan Media

Lingling Kong
DouYu International Holdings Limited
E-mel: pr_douyu@douyu.tv
Tel: +86 (10) 6508-0677

SUMBER DouYu International Holdings Limited