DouYu International Holdings Limited Memberi Kemas Kini Mengenai Ketua Pegawai Eksekutif dan Operasinya

(SeaPRwire) –   WUHAN, China, Nov. 21, 2023 — DouYu International Holdings Limited (“DouYu” atau “Syarikat”) (Nasdaq: DOYU) hari ini mengumumkan bahawa Syarikat dimaklumkan pada November 20, 2023 bahawa Encik Shaojie Chen, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengerusi lembaga pengarah ( “Lembaga” ) Syarikat, telah ditahan oleh polis Chengdu pada atau sekitar November 16, 2023. Syarikat tidak menerima sebarang notis rasmi tentang siasatan terhadap Encik Chen atau sebab-sebab penahanan Encik Chen yang ketara. Syarikat tidak dapat memberi komen mengenai sifat atau jangka masa proses undang-undang berikutnya yang mungkin mengikuti. Penahanan berterusan Encik Chen dan sebarang prosiding undang-undang berkaitan dan tindakan penguatkuasaan terhadap pihak yang terlibat mungkin memberi kesan material yang merugikan terhadap reputasi, perniagaan dan keputusan operasi Syarikat.

Syarikat mengekalkan operasi perniagaan normal dan terus komited untuk mematuhi pematuhan peraturan di platformnya. Lembaga dan pengurusan akan menyelia operasi Syarikat dan bekerja ke atas rancangan kontinjensi untuk menangani penahanan Encik Chen dan siasatan berkaitan. 

Mengenai DouYu International Holdings Limited

Beribu pejabat di Wuhan, China, DouYu International Holdings Limited (Nasdaq: DOYU) ialah platform permainan langsung berpusat di China dan perintis dalam rantaian nilai eSports. DouYu mengendalikan platformnya di aplikasi PC dan mudah alih untuk memberikan pengguna akses ke permainan dan hiburan langsung yang immersif dan interaktif, pelbagai kandungan video dan grafik, serta peluang untuk mengambil bahagian dalam acara dan perbincangan masyarakat. Dengan membesarkan sistem pembangunan bakat berasaskan teknologi yang mampan dan terus menghasilkan kandungan berkualiti tinggi, DouYu secara konsisten menyampaikan kandungan premium melalui pengintegrasian langsung, video, grafik dan komuniti maya dengan fokus utama pada permainan, terutamanya eSports. Ini membolehkan DouYu untuk terus memperluas basis pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna. Untuk maklumat lanjut, sila lihat . 

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” bagi Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat tahun 1995. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian inheren, dan beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: keputusan operasi dan kewangan Syarikat; strategi perniagaan Syarikat; keadaan pasaran am secara umum, terutamanya pasaran permainan langsung; keupayaan Syarikat untuk mengekalkan dan meningkatkan pengguna aktif dan berbayar; perubahan dalam keadaan ekonomi dan perniagaan am di China; kesan COVID-19 ke atas operasi perniagaan Syarikat dan ekonomi di China dan seluruh dunia; sebarang perubahan undang-undang, peraturan, polisi atau garis panduan yang merugikan yang terpakai ke atas Syarikat; dan anggapan di sebalik atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas. Pada beberapa kes, kenyataan prospektif boleh dikenal pasti dengan perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,” “dijangka,” “sasaran,” “bertujuan,” “anggaran,” “berniat,” “percaya,” “berpotensi,” “terus,” “kemungkinannya” atau ungkapan serupa. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan media ini adalah pada tarikh kenyataan media ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Hubungan Pelabur

Di China:

Lingling Kong
DouYu International Holdings Limited
E-mel:
Tel: +86 (10) 6508-0677

Andrea Guo
Piacente Financial Communications
E-mel:
Tel: +86 (10) 6508-0677 

Di Amerika Syarikat:

Brandi Piacente
Piacente Financial Communications
E-mel:
Tel: +1-212-481-2050

Hubungan Media

Lingling Kong
DouYu International Holdings Limited
E-mel:
Tel: +86 (10) 6508-0677

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)