Divisi Ujian Semikonduktor Canggih MPI Corporation Mencapai Terobosan Pentrausan RF yang Dapat Dilacak Penuh Sehingga 110 GHz

(SeaPRwire) –   BRAUNSCHWEIG, Jerman, 25 Jan. 2024 — Divisi Ujian Semikonduktor Maju (AST) MPI Corporation, sebuah pelopor dalam penyelesaian ujian wafer, hari ini mengumumkan pencapaian tanda aras dalam teknologi kalibrasi RF. Berkolaborasi dengan Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) di Jerman, divisi berjaya mencapai ketelusan penuh dalam mengkarakterisasikan substrat kalibrasi komersial sehingga 110 GHz dan menetapkan piawaian baru industri.

Pencapaian ini, dipimpin oleh Dr. Andrej Rumiantsev, Pengarah Teknologi RF di MPI-AST, mewakili lompatan besar untuk seluruh barisan produk RF yang disediakan oleh barisan produk MPI. Pengecaman yang telus secara penuh membuka jalan untuk pengukuran frekuensi tinggi yang lebih tepat, boleh dipercayai, dan diterima secara meluas, penting untuk teknologi terkini seperti 5G.

“Mencapai ketelusan penuh dalam kalibrasi RF pada frekuensi setinggi ini adalah bukti komitmen kami terhadap ketepatan dan kualiti,” kata Dr. Rumiantsev. “Terobosan ini adalah hasil kerjasama jangka panjang kami dengan PTB. Ia bukan sahaja kemajuan untuk MPI-AST tetapi langkah penting bagi seluruh komuniti pengukuran gelombang mikro, industri semikonduktor dan telekomunikasi.”

Dr Gia Ngoc Phung (PTB, Germany) passes the TCS-050-100-W Calibration Substrates Certificate to MPI Corporation
Dr Gia Ngoc Phung (PTB, Germany) menyerahkan Sijil Substrat Kalibrasi TCS-050-100-W kepada MPI Corporation

 

TCS-050-100-W Calibration Substrates Certificate
Sijil Substrat Kalibrasi TCS-050-100-W

“Menetapkan piawaian kebangsaan untuk kalibrasi sistem RF pada tahap wafer adalah matlamat yang telah ditetapkan PTB selama beberapa tahun,” kata Dr. Uwe Arz, ketua Kumpulan Parameter Penyebaran Wafer PTB, Jerman. “Kami bangga mengumumkan penyelesaian pemindahan rantai ketelusan kepada substrat kalibrasi komersial daripada MPI buat julung kalinya dalam industri.”

Pencapaian terbaru MPI-AST menekankan peranannya sebagai pemimpin dalam industri ujian semikonduktor, yang dijangka membuka laluan baru dalam pengujian frekuensi tinggi dan memperkukuh kedudukannya sebagai pemimpin pasaran.

Untuk maklumat lanjut, sila rujuk:

Tentang MPI Corporation
Ditubuhkan pada 1995 dan beribu pejabat di Hsinchu, Taiwan, MPI Corporation adalah pemimpin teknologi global dalam pengujian Semikonduktor, Diod Pemancar Cahaya (LED), Pemendap Foto, Laser, Penyelidikan Bahan, Aerospace, Automotif, Serat Optik, Komponen Elektronik, dan lain-lain. Lima sektor perniagaan utama MPI termasuk Kad Ujian, Automasi Fotonik, Ujian Semikonduktor Maju, Ujian Termal, dan Bahagian Sistem Celadon. MPI menawarkan portfolio produk dan perkhidmatan yang luas, daripada teknologi kad ujian maju, sistem ujian pengeluaran besar-besaran dan kejuruteraan, penguji, pengendali bahan, sistem pemeriksaan, dan sistem aliran udara terma. Ramai daripada produk ini disertakan dengan suite kalibrasi dan pengujian & pengukuran canggih.

Untuk maklumat lanjut sila lawati:  

Tentang PTB
PTB, dengan tapak utama di Braunschweig, adalah Institut Metrologi Kebangsaan Jerman dan mengukur dengan ketepatan dan kebolehpercayaan tertinggi. PTB menggunakan metrologi sebagai kepakaran inti untuk faedah masyarakat, perdagangan dan industri, serta sains.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.