Dingdong Umumkan Program Pembelian Saham Semula Bernilai US$20.0 Juta

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Jan. 29, 2024 — Dingdong (Cayman) Limited (“Dingdong” atau “Syarikat”) (NYSE: DDL), syarikat utama e-dagang runcitan makanan segar di China, hari ini mengumumkan bahawa lembaga pengarahnya telah memberi kuasa program pembelian semula saham di mana Syarikat boleh membeli semula sehingga US$20.0 juta sahamnya dalam tempoh sehingga Januari 28, 2025.

Cadangan pembelian semula Syarikat mungkin dibuat dari masa ke semasa di pasaran terbuka pada harga pasaran yang berlaku, dalam urus niaga persendirian yang dirundingkan, dalam urus niaga blok dan/atau melalui cara yang lain yang dibenarkan secara sah, bergantung kepada keadaan pasaran dan mengikut peraturan dan undang-undang yang berkenaan. Selepas penerbitan keputusan tahunan Syarikat pada atau sebelum Mac 31, 2024, pengurusan mungkin melaksanakan pembelian semula saham, termasuk tetapi tidak terhad kepada melaksanakan pembelian semula saham mengikut rancangan di bawah Peraturan 10b5-1 dan/atau Peraturan 10b-18 di bawah Akta Bursa Sekuriti Amerika Syarikat 1934, sebagaimana yang dipinda. Lembaga pengarah Syarikat akan mengkaji semula program pembelian semula saham secara berkala, dan mungkin membenarkan penyesuaian terhadap syarat-syarat dan saiznya. Berdasarkan keyakinan terhadap simpanan tunai dan aliran tunai yang mencukupi Syarikat, Syarikat menjangka akan membiayai pembelian semula itu daripada baki tunai sedia ada.

Mengenai Dingdong (Cayman) Limited

Dingdong (Cayman) Limited ialah syarikat utama e-dagang runcitan makanan segar di China, dengan pertumbuhan mampan jangka panjang. Kami secara langsung menyediakan pengguna dan isi rumah dengan hasil tanaman segar, makanan sedia makan, dan produk makanan lain melalui pengalaman membeli yang mudah dan cemerlang disokong oleh rangkaian penghantaran teras sendiri. Dengan menggunakan pemahaman mendalam kami terhadap keperluan pengguna yang berubah-ubah dan keupayaan inovasi makanan kami yang kukuh, kami berjaya melancarkan pelbagai jenama swasta merangkumi pelbagai kategori makanan. Banyak daripada jenama swasta kami dihasilkan di loji pengeluaran Dingdong kami, membolehkan kami menghasilkan dan menawarkan makanan yang selamat dan berkualiti tinggi dengan lebih cekap. Kami bertujuan menjadi pilihan pertama untuk membeli runcitan makanan segar dan makanan.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: .

Kenyataan Selamat

Kenyataan ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan ini dibuat di bawah “selamat pelabuhan” di bawah Akta Pembaikan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan,” “dijangka,” “mengantisipasi,” “bertujuan,” “masa depan,” “berniat,” “merancang,” “percaya,” “anggaran,” “yakin,” “potensi,” “terus,” atau ungkapan serupa. Antara lain, gambaran perniagaan dan petikan pengurusan dalam kenyataan ini, serta rancangan strategik dan operasi Dingdong, mengandungi kenyataan prospektif. Dingdong juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunan dan suku tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan tertulis lain dan dalam kenyataan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk tetapi tidak terhad kepada kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Dingdong, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian inheren. Pelbagai faktor mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi Dingdong; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan operasi masa depan Dingdong; jangkaan terkini pasaran e-dagang permintaan di China; jangkaan Dingdong terhadap permintaan dan penerimaan pasaran terhadap produk dan perkhidmatannya; jangkaan Dingdong terhadap hubungannya dengan pengguna, klien, rakan kongsi perniagaan dan pemangku kepentingan lain; persaingan dalam industri Dingdong; penggunaan yang dicadangkan hasil Dingdong; dan dasar kerajaan dan peraturan yang berkaitan dengan industri Dingdong, dan keadaan ekonomi dan perniagaan secara global dan di China serta anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.