DFRobot Bercahaya di Bett London 2024 dengan Penyelesaian STEM Terkini

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, 25 Januari 2024 — , pemimpin global dalam penyelesaian STEM, membuat kehadiran yang menakjubkan di Bett 2024 dengan mempamerkan penyelesaian pendidikan STEM terkini. Terasnya adalah Penyelesaian ‘Bandaraya Berkarbon Rendah dan Lestari’ berteknologi IoT yang memecahkan masalah. Selain itu, DFRobot juga mempamerkan pelbagai produk seperti Lampu Boson & Sistem Rumah Pintar, Kenderaan Pembangunan Pintar Maqueen, Stesen Cuaca Lark untuk pengesanan data cuaca masa nyata, dan Unihiker untuk pembelajaran Python dan aplikasi AI seperti sistem kenderaan pintar.

DFRobot Bett 2024 London
DFRobot Bett 2024 London

Projek Lampu Boson memaparkan fungsi pelbagai lampu dalam skenerio rumah menggunakan modul Boson. Dengan menggunakan sentuhan, putaran, butang, dan sensor cahaya, bersama lampu, motor, gerbang logik, dan modul berfungsi lain, pelbagai interaksi lampu boleh dicapai tanpa perlu mengkod. Sistem Rumah Pintar Boson adalah sistem rumah pintar dikawal oleh pemrograman MakeCode. Pengguna boleh dengan mudah mengawal sistem rumah pintar ini menggunakan pemrograman MakeCode dan modul Boson. Menekan butang membuka pintu bilik tidur, dan pengguna mempunyai keupayaan untuk menghidupkan atau mematikan kipas dan mengatur kelajuannya dengan memutar tombol.

Projek Kenderaan Pembangunan Pintar Maqueen menggunakan sistem Kenderaan Pembangunan Pintar yang dilengkapi dengan sensor pengenalan suara dalam talian, modul sintesis ucapan dan sensor pandangan – Huskylens. Kenderaan termasuk Explorer, Pembangun, Penjaga, Penghantar, dan Tukang Kebun mampu secara autonomi mengangkut barang dengan mengesan kod QR. Pusat Kawalan, dengan sensor pandangan visual Huskylens, membolehkan pengenalan dan kawalan tugas. Sistem inovatif ini merevolusikan aktiviti penyelidikan saintifik dengan mempercepatkan proses pengangkutan dan meningkatkan kecekapan.

DFRobot memaparkan Unihiker, komputer pembangunan yang popular dan mudah digunakan. Ia mempunyai skrin sentuh berwarna LCD untuk memaparkan carta data dan direka khas untuk pembelajaran Python dan aplikasi AI. Unihiker datang dengan persekitaran pemrograman Python dan pustaka dalaman yang komprehensif, memberikan pengalaman pembelajaran yang sempurna. Dengan sokongan perkakasan yang luas untuk motor, sensor, dan LED, Unihiker bersifat serba guna dan sesuai untuk pelbagai aplikasi AI. Di acara Bett, DFRobot memaparkan Unihiker dalam konteks sistem kenderaan pintar dan projek pengelasan buah, memaparkan fungsi seperti pengenalan isyarat trafik, elakan halangan, dan latihan model berdasarkan rangkaian saraf.

Stesen Cuaca Lark adalah peranti kompak dan mudah alih yang menyediakan data cuaca masa nyata di mana sahaja anda berada. Ia adalah alat yang hebat bagi pelajar untuk mempelajari keadaan atmosfera, termasuk kelajuan angin, arah, suhu, kelembapan, dan tekanan. Di pameran Bett, DFRobot memaparkan Stesen Cuaca Lark disambung ke Unihiker, membenarkan carta data cuaca masa nyata dipaparkan pada skrin sentuh LCD Unihiker. Susunan ini membolehkan pelacakan mudah dan penyimpanan jangka panjang data cuaca.

Sila lawati Sten NJ72 untuk berbual mesra dengan mana-mana ahli pasukan DFRobot. Mereka berada di sini untuk memberikan bimbingan peribadi dan bantuan dalam memilih sumber yang paling sesuai untuk sekolah anda. Pasukan DFRobot akan membantu anda mengemudi melalui pilihan dan mengoptimumkan pilihan anda.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.