David Jones Bekerjasama Dengan YOOBIC, Menang Anugerah Transformasi Digital RTIH

(SeaPRwire) –   Pemimpin runcit mewah terhormat diiktiraf untuk penggunaan inovatif teknologi tempat kerja digital yang mengubah paradigma.

SYDNEY, 31 Januari 2024 — Kedai runcit mewah Australia David Jones hari ini mengumumkan penerimaan Anugerah Transformasi Digital Projek Tahunan yang berprestij daripada Retail Technology Innovation Hub untuk tahun 2023, sebagai pengiktirafan terhadap kerjanya dengan perintis tempat kerja digital YOOBIC untuk mengubah komunikasi, pengurusan tugasan, dan pembelajaran untuk pasukan barisan hadapan. Digunakan oleh hampir 9,000 ahli pasukan di seluruh 42 kedai, satu pusat sokongan, dan pusat pengedaran, platform YOOBIC berasaskan telefon pintar telah membantu David Jones untuk menyatukan aliran kerja, mencipta kandungan sasaran dan peluang pembelajaran di lokasi, dan meningkatkan produktiviti pasukannya secara dramatik.

“Sejak membuka pintu kami pada tahun 1838, David Jones telah kekal di garis hadapan inovasi runcit,” kata Kate Bergin, Pengarah Omnichannel David Jones. “Dengan bekerjasama dengan YOOBIC, kami sedang membina tradisi itu dengan menyediakan pasukan kami alat mudah alih berkuasa yang mereka perlukan untuk berkolaborasi dengan berkesan, bekerja dengan cekap, dan menyampaikan perkhidmatan dan pengalaman tanpa cela kepada pelanggan kami.”    

Sebelum bekerja dengan YOOBIC, alat digital warisan David Jones’ kekurangan akses mudah alih atau keupayaan pembelajaran sasaran. Ini mengakibatkan sistem terpecah, kekurangan penglihatan bagi pengurus, dan kesukaran mengekalkan kedai maklumat. David Jones mengenal pasti keperluan untuk meningkatkan pengalaman pekerja dan memberdayakan ahli pasukan untuk menyediakan perkhidmatan pelanggan yang inspiratif.

Bekerja dengan YOOBIC membolehkan David Jones memanfaatkan alat terbaik dalam kelas sasaran kandungan dan aliran berita untuk mengubah komunikasi barisan hadapan, mengurangkan mesej tidak relevan dan membantu pasukan untuk kekal fokus pada penjanaan nilai. Dengan penjejakan tugasan digital dan penyampaian mudah alih berbentuk pembelajaran dan sumber peningkatan kemahiran bersaiz kecil, platform itu juga mencipta pengalaman yang menarik, ramah pengguna membantu staf membina kemahiran mereka tanpa meninggalkan lantai jualan.

Keputusannya adalah menakjubkan, dengan hasil termasuk:

  • 90%+ kepatuhan audit daripada aliran kerja digital
  • 50,000+ tugasan dilaksanakan dengan kadar penyelesaian 88%
  • 4,000+ jam pembelajaran dikonsumsi pada kursus interaktif
  • 500,000+ pandangan kandungan dalam aliran berita dengan penglibatan tinggi

Alat laporan dan automatisasi canggih YOOBIC juga terbukti mengubah paradigma bagi pemimpin David Jones di peringkat kedai dan korporat. Dengan aliran kerja disatukan, pemimpin kini boleh melancarkan inisiatif baharu lebih cepat sambil menghabiskan masa yang lebih sedikit pada tugasan pentadbiran dan lebih banyak masa melatih dan membangunkan ahli pasukan. Platform YOOBIC sudah bersedia untuk AI dan menyediakan keupayaan analisis maju, membolehkan pengambilan keputusan pintar dan lebih berhubungan di setiap peringkat organisasi.

“Kami tahu kami memerlukan penyelesaian tempat kerja digital moden untuk meningkatkan pengalaman ahli pasukan kami dan memberdayakan mereka untuk menyediakan perkhidmatan seperti tiada duanya, dan itulah tepat apa yang YOOBIC berikan,” kata Bergin. “YOOBIC berintegrasi dengan aliran kerja kami dengan mudah dan telah meningkatkan cara kami berkomunikasi dengan pasukan kami secara signifikan.”

“Di YOOBIC, kami komited untuk membantu organisasi memanfaatkan sepenuhnya potensi pasukan barisan hadapan, dan untuk menjadikan runcit kerjaya di mana orang boleh terus tumbuh dan mencari cara baharu untuk mencipta nilai bagi majikan mereka,” kata Fabrice Haiat, CEO dan pengasas bersama YOOBIC. “Kami gembira melihat David Jones diiktiraf untuk projek transformasi digital mereka yang berjaya, dan kami bangga telah membantu mereka memberdayakan pekerja dan membina asas kuasa bagi pertumbuhan masa depan.”

Tentang DAVID JONES 

David Jones ialah peniaga utama kedai runcit mewah di Australasia. Kedai runcit bersejarah pertama kali membuka pintunya pada tahun 1838 dengan misi untuk menjual ‘barang-barang terbaik dan paling eksklusif’ dan menyambut ulang tahun ke-185 pada tahun 2023. David Jones mempunyai 41 kedai di seluruh Australia dan New Zealand serta davidjones.com di Australia dan merupakan kedai runcit bersejarah yang terus beroperasi di bawah nama asalnya.

Tentang YOOBIC

YOOBIC ialah platform pengalaman pekerja barisan hadapan berkuasa AI. Aplikasi mudah alih kami memberikan pemimpin perniagaan dan pasukan barisan hadapan alat prestasi yang mereka perlukan untuk berkomunikasi, belajar, dan bekerja – semuanya dalam satu tempat. Dengan komunikasi disatukan, pembelajaran mudah alih, dan pengurusan tugasan digital, YOOBIC meningkatkan kecemerlangan operasi sambil meningkatkan pengalaman pekerja barisan hadapan secara dramatik. Lebih 350 syarikat di seluruh dunia termasuk Boots, GameStop, Lacoste, Lidl, Mattress Firm, Michaels, Peloton, Pret, Puma, dan Vans mempercayai YOOBIC untuk meningkatkan konsistensi operasi dan kelincahan, mendapatkan penglihatan masa nyata kepada pelaksanaan perniagaan pelbagai lokasi, dan meningkatkan pengalaman pelanggan. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang YOOBIC, lawati atau ikuti kami di .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.