Datasea Mempertelusuri Pendapatan Separuh Pertama 2024 sebanyak $18.2 Juta, Peningkatan 1,037.5% Berbanding Setahun Sebelumnya

(SeaPRwire) –   BEIJING, Jan. 23, 2024 — Datasea Inc., (NASDAQ: DTSS) (“Datasea” atau “Syarikat”, sebuah syarikat teknologi digital yang ditubuhkan di Nevada yang terlibat dalam segmen perniagaan pintar akustik dan teknologi mesej 5G di China pre-announced bahawa pendapatan untuk enam bulan pertama, berakhir 31 Disember 2023, tahun kewangan berakhir 30 Jun 2024, dijangka menjadi kira-kira $18.2 juta. Ini akan mewakili peningkatan kira-kira $16.6 juta dan pertumbuhan kira-kira 1,037.5% berbanding kira-kira $1.6 juta pendapatan yang dicatatkan oleh Syarikat untuk separuh pertama tahun kewangannya yang berakhir pada 30 Jun 2023. Ini juga kira-kira 160% lebih tinggi daripada kira-kira $7.0 juta pendapatan yang dicatatkan untuk tahun kewangan penuh yang berakhir pada 30 Jun 2023.

“Perniagaan mesej 5G kami terus membina hasil suku pertama yang diperkuat oleh kontrak yang kami tandatangani bermula Jun 2023. Kami mengharapkan momentum selanjutnya untuk segmen perniagaan ini ke depan,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Datasea, Cik Zhixin Liu. “Kami juga gembira bahawa perniagaan Kepintaran Akustik kami, yang menghasilkan persekitaran yang lebih sihat dan selamat mendapat sambutan di pasaran kerana program pemasaran dan jualan kami membuahkan hasil.”

Penafian Kewangan

Keputusan awal untuk tempoh enam bulan berakhir 31 Disember 2023 adalah anggaran, berdasarkan maklumat yang tersedia kepada pengurusan pada tarikh pengeluaran ini, dan tertakluk kepada perubahan lanjut semasa proses penutupan suku tahunan dan tahunan Syarikat yang biasa. Pembaruan ini tidak menyediakan semua maklumat yang diperlukan untuk pemahaman kedudukan kewangan Datasea pada tarikh pengeluaran ini, atau keputusan operasinya untuk tempoh enam bulan berakhir 31 Disember 2023. Apabila Datasea melengkapkan proses penutupan akhir suku tahunnya dan menyempurnakan penyata kewangannya untuk suku tahun, ia akan diperlukan untuk membuat penilaian penting dalam beberapa bidang. Mungkin Datasea perlu membuat penyesuaian kepada maklumat kewangan awal yang dinyatakan di atas dan perubahan itu mungkin bersifat material. Datasea tidak bercadang untuk memperbaharui maklumat kewangan sedemikian sebelum pengeluaran maklumat akhir penyata kewangan suku kedua, yang sekarang dijadualkan pada 14 Februari 2024.

Tentang Datasea Inc.

Datasea adalah pembekal utama produk, perkhidmatan dan penyelesaian untuk pelanggan perniagaan dan runcit dalam industri yang mengintegrasikan dan inovatif, kepintaran akustik dan mesej 5G, memberi tumpuan khusus kepada teknologi bunyi ultrasonik, infrasonik dan bunyi arah. Teknologi penyelidikan dan pembangunan maju Syarikat berfungsi sebagai infrastruktur teras dan tulang belakang untuk produknya. Segmen Mesej 5Gnya beroperasi di atas pelantar berdasarkan kecerdasan buatan. Datasea memanfaatkan teknologi pintar akustik yang menggunakan sterilisasi ultrasonik untuk memerangi virus dan mencegah jangkitan manusia, dan juga sedang membangunkan inovasi dalam bunyi arah dan kosmetologi ultrasonik perubatan. Pada Julai 2023, Datasea menubuhkan anak syarikat milik penuh, Datasea Acoustics LLC, di Delaware, dalam langkah strategik untuk menandakan kehadiran globalnya. Ini menggambarkan komitmen Datasea terhadap kepintaran akustik dan niatnya untuk menawarkan penyelesaian akustik terkini ke pasaran Amerika Syarikat. Untuk maklumat lanjut, sila lawati: .

Amaran Mengenai Pernyataan Prospektif

Penyataan prospektif dalam siaran akhbar ini mengandungi pernyataan prospektif dalam maksud Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934 dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Amerika Syarikat 1975. Pernyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “masa depan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “sasaran”, “terus ke hadapan”, “objektif” dan istilah serupa. Pernyataan sedemikian berdasarkan jangkaan pengurusan terhadap keadaan pasaran dan operasi semasa, dan berkaitan dengan peristiwa yang melibatkan risiko yang diketahui atau tidak diketahui serta faktor ketidakpastian lain yang berada di luar kawalan Datasea, yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar, prestasi atau pencapaian Datasea (termasuk nilai RMB/USD manfaat yang dijangka kepada Datasea seperti yang dinyatakan di sini) berbeza secara material dan merugikan daripada keputusan, prestasi atau pencapaian yang dijangka secara tersirat dalam pernyataan prospektif. Maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian atau faktor ini termasuk dalam penyata Datasea dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, yang boleh didapati di . Datasea tidak menanggung sebarang kewajiban untuk mengemaskini sebarang pernyataan prospektif akibat maklumat baru, peristiwa masa depan atau lain-lain, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang.

Hubungan Pelabur dan Media:

Hubungan Pelabur Datasea Inc.
E-mel:

Precept Investor Relations LLC

David Rudnick
+1 646-694-8538

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.