Crescendo Lab Mencapai Pensijilan ISO 27001, Meningkatkan Keselamatan Data untuk Lebih 500 Syarikat Global

(SeaPRwire) –   TAIPEI, Jan. 25, 2024 — Syarikat semakin beralih ke operasi digital. Apabila memilih dan mengintegrasikan penyelesaian MarTech, fokus ke atas keselamatan maklumat juga bertambah ketara. Crescendo Lab, pembekal global terkemuka penyelesaian konvesasi semua-dalam-satu, telah mengumumkan pencapaian pensijilan ISO 27001 untuk Sistem Pengurusan Keselamatan Maklumatnya (ISMS), menawarkan perlindungan lebih kukuh untuk aset digital dan data pelanggan.

Crescendo Lab menggunakan teknologi dan data untuk membantu syarikat meningkatkan operasi pemasaran, perkhidmatan pelanggan, dan jualan mereka. Produknya MAAC dan CAAC adalah pemacu di sebalik banyak jenama terkenal yang beroperasi di akaun rasmi LINE. 6 tahun selepas penubuhannya, syarikat telah berkembang pesat ke Thailand dan Jepun dan kini telah mencapai piawaian keselamatan maklumat antarabangsa ISO 27001. Ini membolehkannya menyediakan penyelesaian digital yang selamat kepada lebih 500 pelanggan korporat di seluruh dunia, memastikan kerahsiaan, integriti, dan ketersediaan maklumat korporat.

ISO 27001 adalah piawaian antarabangsa yang diiktiraf secara meluas untuk sistem pengurusan keselamatan maklumat (ISMS). Ia memerlukan pemeriksaan sistematik terhadap risiko keselamatan maklumat, dan penubuhan, pelaksanaan, dan pengekalan langkah keselamatan untuk memastikan persekitaran digital yang selamat dan selamat untuk pelanggan dan rakan kongsi. Crescendo Lab, sebagai pembekal SaaS “B2B2C”, memberi keutamaan kepada pengintegrasian dan aplikasi data pelanggan dalam pembangunan produk, seraya juga bertujuan untuk melindungi keselamatan maklumat perniagaan dan pelanggan secara menyeluruh dalam ekosistem digital yang semakin kompleks.

Crescendo Lab telah menubuhkan pasukan pengurusan keselamatan maklumat untuk mencipta langkah-langkah untuk lapisan aplikasi, lapisan data, dan lapisan rangkaian. Piawaian enkripsi tahap bank digunakan untuk penghantaran dan penyimpanan data, dan mekanisme simpanan dan pemulihan lengkap ada. Pasukan tersebut bekerja untuk mencapai piawaian keselamatan maklumat antarabangsa ISO 27001 untuk meningkatkan daya saing perniagaan, mencegah maklumat perniagaan sulit daripada bocor, dan memastikan pematuhan dengan peraturan yang berkaitan apabila mengumpul, menggunakan, dan menyimpan maklumat pelanggan.

Selain itu, usaha sedang dilakukan untuk meningkatkan keberkesanan produk dan mencapai kestabilan penghantaran mesej 99.9%. Dengan kelebihannya yang ketara, Crescendo Lab telah menjadi rakan perniagaan yang sangat dipercayai bagi syarikat dalam industri MarTech.

Ketua Pegawai Eksekutif Crescendo Lab, Jin (keempat dari kanan), dan pasukan kejuruteraan dengan gembira mengambil gambar sambil memegang sijil ISO 27001.
Ketua Pegawai Eksekutif Crescendo Lab, Jin (keempat dari kanan), dan pasukan kejuruteraan dengan gembira mengambil gambar sambil memegang sijil ISO 27001.

Mengenai Crescendo Lab

Crescendo Lab ditubuhkan pada tahun 2017 dan komited kepada pembangunan dan pelaksanaan teknologi pemasaran MarTech dan teknologi jualan SalesTech. Ia yakin bahawa teknologi dan data boleh meningkatkan nilai komunikasi, membantu syarikat dan jenama mencipta pengalaman pelanggan lengkap, dan membina ekosistem digital.

Melalui pengintegrasian AI dan automasi pemasaran, Crescendo Lab telah mencipta 2 produk utama: platform pemasaran menyeluruh, MAAC (Messaging Analytics Automation Cloud), dan platform perbualan dan interaksi, CAAC (Conversation Analytics Automation Cloud), dan data disatukan melalui CDH (Customer Data Hub). Ia telah menubuhkan kehadiran kuat di Akaun Rasmi LINE dan mengembangkan kepada pesanan teks SMS, Facebook Messenger, dan Instagram Direct. Crescendo Lab menawarkan penyelesaian serba lengkap untuk pemasaran, perkhidmatan pelanggan, dan jualan merentasi pelbagai saluran, dan telah diiktiraf sebagai Rakan Teknologi Emas Tahap LINE di Taiwan selama beberapa tahun berturut-turut.

Crescendo Labs beroperasi di pasaran Taiwan, Jepun, dan Thailand, melayani pelbagai industri termasuk e-dagang, runcit, media, automotif, kesihatan, perkhidmatan makanan, kewangan, kerajaan, dan lain-lain. Setakat ini, kami telah melayani lebih 500 jenama, termasuk IKEA, Rakuten Market, PChome, Starbucks, H&M, GAP, adidas, dan lain-lain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

  • Laman web rasmi bahasa Inggeris: