Colt DCS memperluaskan kehadiran Jerman dengan pusat data hiperskala Frankfurt ketiga

(SeaPRwire) –   Tapak Ketiga Memperkukuh Kedudukan Global Colt DCS, Meningkatkan Kebolehpercayaan dan Prestasi Pelanggan Merentasi Eropah

FRANKFURT, Jerman, Nov. 21, 2023 — Colt Data Centre Services (DCS), pembekal global terkemuka bagi penyelesaian pusat data skala besar dan hiperskala serta perniagaan besar, telah memulakan pembinaan pusat data moden ketiganya di Frankfurt, Jerman. Menyedari peranan penting Jerman sebagai hab perniagaan digital dengan infrastruktur asas untuk laluan internet yang licin merentasi Eropah dan seterusnya, Colt DCS telah memilih untuk terus menyumbang dalam pasaran Frankfurt bagi memenuhi permintaan pelanggan.

CGI of Colt DCS’ third hyperscale data centre in Frankfurt, Germany

CGI of Colt DCS’ third hyperscale data centre in Frankfurt, Germany

Projek pusat data skala besar Frankfurt terkini ini diletakkan berhampiran Pusat Data Frankfurt Colt DCS yang sedia ada, menawarkan sambungan licin ke kawasan Rhine-Main dan akses mudah ke kawasan perniagaan kewangan utama Frankfurt. Dibina untuk Pembekal Perkhidmatan Awan terkemuka, fasiliti ini akan menyediakan kapasiti kuasa IT 32.4MW, memastikan keupayaan penyimpanan data dan skalabiliti yang luar biasa bagi infrastruktur IT pelanggan.

Fasiliti ini mempunyai akses terus ke DE-CIX, salah satu titik pertukaran internet terbesar di dunia, serta beberapa pembekal serat gelap. Selain itu, pusat data Frankfurt akan kekal sebagai pusat awan, pembekal rangkaian dan IX neutral, dengan beberapa titik masuk dan laluan pembekal rangkaian alternatif untuk memastikan tiada gangguan perkhidmatan.

Di hati komitmen Colt DCS adalah skalabiliti mampan, terbukti di seluruh 16 pembangunan pusat data moden mereka, dengan syarikat itu mendapatkan 100% tenaga boleh diperbaharui di seluruh estet Eropah mereka, menyediakan kuasa yang berdaya maju dan mesra alam ke pusat data skala hiperskala baru. Selain itu, fasiliti akan menawarkan sokongan pelanggan tempatan 24 jam dan dijangka mencapai pensijilan ISO 27001 selepas penyerahan fasa.

, Naib Presiden Hartanah Colt DCS, berkata: “Kami memahami keperluan untuk menyediakan syarikat digital di Jerman dengan penyimpanan data dan skalabiliti yang diperlukan untuk melayani pelanggan mereka dengan optima. Rekod prestasi dan pengalaman kami yang luas dalam pembinaan dan pengendalian pusat data di Frankfurt telah membolehkan kami mengoptimumkan kecekapan, kebolehpercayaan dan keselamatan data bagi rakan kongsi dan pelanggan kami. Infrastruktur digital yang kukuh di Jerman, disokong oleh grid kuasa yang boleh diharap dan rangkaian telekomunikasi canggih, mengukuhkan komitmen kami untuk menyediakan perkhidmatan tanpa tandingan di pasaran. Colt DCS kekal teguh dalam misi untuk membangunkan tapak pusat data yang strategik untuk memenuhi keperluan pelanggan kami, menjadikan kami sebagai pengendali pusat data yang paling dipercayai dan berpusatkan pelanggan di industri.”

Rekabentuk semua pusat data baru Colt DCS disediakan untuk masa depan dengan kebolehan untuk menampung pendinginan cecair dan susunan rak ketumpatan tinggi, dengan fleksibiliti untuk menyediakan hibrid (pendinginan udara dan/atau cecair) bergantung kepada penggunaan kes pelanggan.

Mengenai Colt DCS

 menyediakan kebenaran perkhidmatan dan kecemerlangan operasi dalam rekabentuk, pembinaan, penghantaran dan pengurusan operasi pusat data skala hiperskala merentasi Eropah dan APAC yang mesra alam. Kami menyediakan penyelesaian pusat data kepada pelanggan skala besar dan perniagaan besar merentasi 16 pusat data moden merentas 7 bandar.

Penyelesaian kolokasi dan skala hiperskala kami memberi kebebasan kepada pelanggan untuk merancang dengan berkesan bagi pertumbuhan perniagaan mereka, dengan mengetahui bahawa strategi pusat data mereka bersedia untuk permintaan esok.

Kami mempunyai pengalaman lebih 25 tahun dalam industri, menunaikan visi kami untuk menjadi pengendali pusat data yang paling dipercayai dan berpusatkan pelanggan di pasaran. Kami meletakkan kesedaran alam sekitar di hati segala yang kami lakukan kerana kami tahu ia adalah perkara yang betul untuk planet kita. Itulah sebabnya kami mengambil tanggungjawab untuk mengurangkan impak alam sekitar secara global dan menjadikan kemampanan sebagai pemacu strategik.

Sebagai sebahagian daripada perjalanan kemampanan kami, Colt DCS telah menetapkan Sasaran Berdasarkan Sains komprehensif jangka pendek dan panjang untuk mengurangkan pelepasan kami selari dengan Piawaian Net Zero terkini SBTi.  

 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)