Clearwater Analytics Menangkan Anugerah Kecemerlangan Berita InsuranceAsia Untuk Tahun Kedua Berturut-turut

(SeaPRwire) –   InsuranceAsia News Mengenali Keunggulan Teknologi Pengurusan Pelaburan Clearwater Analytics

BOISE, Idaho dan SINGAPURA, 29 Jan. 2024 — (NYSE: CWAN), pembekal penyelesaian berdasarkan SaaS terkemuka untuk pengurusan pelaburan, perakaunan, laporan, dan analisis, hari ini mengumumkan bahawa InsuranceAsia News telah menamakan Clearwater Analytics sebagai pemenang Anugerah Kecemerlangan Pembekal Teknologi Tahun ini untuk tahun kedua berturut-turut.

Clearwater Analytics Menang Anugerah InsuranceAsia News untuk Pembekal Teknologi Tahun Ini

Anugerah Kecemerlangan InsuranceAsia News menghargai syarikat terbaik di pasaran insurans dan penanggungan (re)insurans Asia Pasifik, dengan mengiktiraf syarikat-syarikat yang memberikan penyelesaian, inovasi, dan komitmen yang luar biasa kepada pelanggan mereka. Anugerah ini menonjolkan pemimpin seperti Clearwater Analytics yang memainkan peranan penting dalam membantu penanggung insurans mencapai kecekapan, keunggulan analitikal, dan memanfaatkan teknologi baharu untuk memperkukuhkan perniagaan dan industri mereka.

“Clearwater Analytics memimpin usaha untuk meningkatkan kecekapan dan automatasi di sepanjang kitaran pelaburan untuk penyedia insurans di seluruh dunia,” kata Shane Akeroyd, Ketua Strategi dan Presiden Asia Pasifik di Clearwater Analytics. “Pengiktirafan ini bukan sahaja satu penghormatan – ia juga memberi inspirasi. Ia menggerakkan komitmen kami untuk terus memperkenalkan penyelesaian pengurusan pelaburan terkini untuk penanggung insurans.”

Dipercayai oleh penanggung insurans di seluruh dunia, penyelesaian SaaS Clearwater menyatukan data portfolio aset pelbagai sumber di seluruh pelbagai sumber sambil menyediakan keupayaan perakaunan dan pelaporan yang tepat. Penanggung insurans mendapat manfaat daripada kebolehan agregasi data, pengesahan dan rekonsiliasi perisian Clearwater yang luar biasa, yang meningkatkan kualiti data, mengurangkan kos pengurusan data dan menghapuskan proses rekonsiliasi manual yang memakan masa.

Komitmen kami untuk melabur semula kira-kira 25% pendapatan ke dalam penyelidikan dan pembangunan memihak kepada kami untuk mengambil peluang daripada teknologi baharu. Pasukan kejuruteraan kami yang komited memacu inovasi untuk mempercepatkan pertumbuhan dan meningkatkan kecekapan operasi. Satu contoh komitmen ini adalah kerja perintis kami dalam memanfaatkan teknologi AI generatif yang akan membolehkan pelanggan berinteraksi dengan data mereka secara bersuara.

Anugerah ini menambah senarai pengiktirafan industri Clearwater yang semakin bertambah, termasuk dinamakan pemenang Anugerah Chartis RiskTech untuk Kitaran Pelaburan Buyside, pemenang Anugerah Captive Review 2023 untuk Penyelesaian Perisian Tahun Ini, dan pemenang Anugerah Aset Insurans untuk Pembekal Penyelesaian IFRS 9. Anugerah-anugerah ini menggariskan kelebihan saingan, peningkatan ketara dalam kualiti data, dan kecekapan luar biasa yang disampaikan oleh platform Clearwater kepada pelanggannya.

Untuk mengetahui apa yang sedang dilakukan Clearwater untuk pelanggan Asia Pasifiknya, sila lawati .

Mengenai Clearwater Analytics

Clearwater Analytics (NYSE: CWAN), penyelesaian SaaS global terkemuka, mengautomasikan kitaran pelaburan sepenuhnya. Dengan satu contoh tunggal, seni bina pelanggan berbilang, Clearwater menawarkan perancangan portfolio pelaburan, pelaporan prestasi, agregasi data, rekonsiliasi, perakaunan, pematuhan, risiko, dan pengurusan pesanan yang memenangi anugerah. Setiap hari, penanggung insurans, pengurus aset, syarikat dan kerajaan terkemuka menggunakan data dipercayai Clearwater untuk menjalankan pelaburan cekap dan berskala pada lebih daripada AS$6.4 trillion aset merentasi jenis aset tradisional dan alternatif. Maklumat tambahan mengenai Clearwater boleh didapati di .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.