Clarivate Melancarkan Indeks Geran Web of Science untuk Membantu Penyelidik Mengoptimumkan Strategi Pembiayaan

(SeaPRwire) –   Penyelesaian baharu mengintegrasikan data yang dikuratkan daripada Pivot-RP ke Web of Science dan menawarkan pandangan yang diperluaskan tentang landskap pembiayaan

LONDON, 29 Januari 2024 — (NYSE:CLVT), pemimpin global yang menyambungkan orang dan organisasi kepada kecerdasan yang boleh dipercayai untuk mentransformasikan dunia mereka, hari ini melancarkan . Penyelesaian baharu ini direka untuk memberikan pandangan yang lebih menyeluruh, diperkaya tentang landskap pembiayaan, memberdayakan penyelidik untuk membuat keputusan yang berkeyakinan, bermaklumat apabila mereka mencari pembiayaan penyelidikan.

Dalam iklim penyelidikan persaingan hari ini, . Mengerti keutamaan penderma dan mendapatkan wawasan tentang anugerah yang diluluskan oleh penderma sebelum ini boleh membantu penyelidik untuk membezakan projek dan cadangan mereka dengan lebih baik.

Grants Index menawarkan pandangan yang diperkaya tentang landskap pembiayaan global dengan 5.2 juta rekod anugerah yang diluluskan daripada lebih daripada 400 penderma di seluruh dunia untuk membantu penyelidik menyiasat kejayaan terdahulu dalam bidang mereka oleh penderma. Penyelidik boleh dengan mudah mengenal pasti dan menganalisis projek yang diluluskan sebelum ini, mengkaji butir-butir anugerah termasuk penyelidik utama dan penyelidik kerjasama, gambaran projek dan pautan kepada hasil yang diterbitkan, semuanya dalam alam penemuan penyelidikan Web of Science. Dengan cara ini, penyelidik boleh mengambil kedudukan projek mereka dengan lebih berkesan dan meningkatkan peluang untuk tawaran berjaya dengan agensi pembiayaan.

Emmanuel Thiveaud, Naib Presiden Kanan, Penyelidikan dan Analisis, Akademia & Kerajaan di Clarivate berkata: “Penambahan data pembiayaan yang dikuratkan daripada  ke Web of Science memberikan penyelidik dan pemimpin pejabat penyelidikan dengan wawasan tindakan tentang trend pembiayaan dan membolehkan mereka mengoptimumkan strategi pembiayaan untuk penyelidikan yang mentransformasikan dunia untuk yang lebih baik.

“Di Clarivate, kami komited untuk memberdayakan penyelidik untuk berfikir ke hadapan ketika mereka menangani cabaran global hari ini. Grants Index menandakan tonggak utama dalam usaha berterusan kami untuk menyediakan penyelesaian kelas terbaik yang maju kecemerlangan penyelidikan.”

Penyelesaian bersepadu juga membuka peluang baharu untuk penyelidik, membolehkan mereka mengenal pasti sumber pembiayaan baharu yang berpotensi dengan menawarkan akses mudah kepada anugerah terdahulu. Ia memaparkan butir-butir pembiayaan terdahulu bersama kandungan penyelidikan ilmiah termasuk artikel jurnal, kertas persidangan, tesis, pra-cetak, paten dan lebih lagi, membantu penyelidik membina pandangan yang lebih holistik tentang landskap penyelidikan. Untuk pelanggan bersama Pivot-RP dan Web of Science, mereka boleh mengakses pautan ke anugerah terbuka.

Pada tahun ini, penyelidik akan dapat menuntut anugerah yang diluluskan kepada  dan menyajikan kertas yang diterbitkan dan rujukan yang dihasilkan daripada anugerah dalam pandangan tunggal yang mudah, tunggal. Ini membolehkan penyelidik untuk memaparkan kesan rujukan anugerah yang dibiayai mereka kepada penilai dan rakan sebaya dan menunjukkan rekod yang ditubuhkan kepada penderma apabila mereka memohon pembiayaan.

Untuk maklumat lanjut tentang Grants Index, lawati .

Tentang Clarivate
Clarivate ialah pembekal perkhidmatan maklumat global yang terkemuka. Kami menyambungkan orang dan organisasi kepada kecerdasan yang boleh dipercayai untuk mentransformasikan perspektif, kerja dan dunia kami. Penyelesaian berlangganan dan berasaskan teknologi kami disertai dengan kepakaran domain mendalam dan meliputi bidang Akademia & Kerajaan, Sains Hayat & Kesihatan dan Harta Intelek. Untuk maklumat lanjut, sila lawati  

Hubungan Media:
Helen Chung-Kesl, Pengurus Komunikasi Luar, Akademia & Kerajaan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.