Citibank Mempertingkatkan Faedah Kad Debit untuk Pelanggan Tahap Tertinggi dan Menjadi Bank Pertama di Singapura untuk Bersekutu dengan Mastercard dalam Inisiatif Pemulihan Hutan

(SeaPRwire) –   Bank melancarkan Citigold Private Client World Elite Debit Mastercard dan menyertai Mastercard Priceless Planet Coalition; berjanji untuk memulihkan satu pokok setiap S$1,000 yang dibelanjakan melalui kad

SINGAPURA, Jan. 24, 2024 — Citibank Singapore menawarkan faedah kad debit yang dipertingkatkan kepada pelanggan berpendapatan tinggi dengan Citigold Private Client (CPC) World Elite Debit Mastercard yang baru, menjadi antara pasaran Citi pertama di seluruh dunia untuk berbuat demikian.

Kad debit World Elite Citibank yang baru akan melihat pelanggan CPC-nya, mereka yang mempunyai AUM minimum S$1.5 juta, menikmati keistimewaan perjalanan, perkhidmatan dan gaya hidup yang lebih tinggi berbanding platform Debit Mastercard World sedia ada. Contoh keistimewaan yang dipertingkatkan termasuk keahlian peringkat tinggi dengan hotel-hotel berprestij antarabangsa dan liputan insurans perjalanan yang lebih baik (sila rujuk lampiran di bawah untuk butiran lanjut).

Citibank menandakan pelancaran ini dengan menjadi bank pertama di Singapura untuk menyertai Mastercard Priceless Planet Coalition, yang menyatukan usaha pengguna, institusi kewangan dan peniaga untuk memerangi perubahan iklim melalui pemulihan 100 juta pokok.

Inisiatif ini akan melihat Citibank menjanjikan untuk memulihkan sekurang-kurangnya 1,000 pokok setiap bulan selama dua tahun bekerjasama dengan Mastercard dan kumpulan bukan keuntungan alam sekitar seperti Conservation International dan World Resources Institute. Bermula 1 Mac, Citibank akan memulihkan satu pokok bagi pihak pelanggan CPC dengan setiap S$1,000 yang dibelanjakan melalui kad debit mereka.

Brendan Carney, Ketua Eksekutif Citibank Singapura, berkata: “Pelanggan CPC kami adalah warganegara global dengan minat dan tanggungjawab yang melepasi sempadan geografi, dan kami merekabentuk penambahbaikan kad ini untuk memberikan mereka lebih banyak nilai ketika mereka bekerja, bersantai dan melakukan perjalanan di seluruh dunia. Kami tahu kelestarian penting kepada segmen pelanggan tertinggi ini, dan itulah sebabnya kami menyertai Mastercard Priceless Planet Coalition serentak dengan pelancaran ini.”

Deborah Heng, Pengurus Negara, Singapura, Mastercard, berkata: “Kerjasama terbaru kami dengan Citibank mencerminkan komitmen bersama untuk pemeliharaan alam sekitar, menetapkan piawaian baharu untuk pengalaman kewangan premium dengan etos kelestarian – langkah penting ke arah masa depan yang cerah untuk generasi akan datang. Pada masa yang sama, kami gembira pelanggan CPC World Elite Debit Mastercard juga dapat menantikan ganjaran yang dipertingkatkan & pengalaman benar-benar tidak ternilai.”

Inisiatif Citibank terbaru ini mengikuti pembukaan dua pusat kekayaan baharu di Parkway Parade dan One Holland Village untuk menyediakan perkhidmatan yang lebih baik kepada pelanggan menjelang akhir suku pertama tahun ini.

Bank menjangkakan untuk melancarkan inisiatif lanjut sepanjang 2024 untuk memperluaskan penawarannya, faedah dan penyelesaian untuk pelanggan CPC-nya, seperti penyelesaian pelaburan alternatif dalam ruang kredit swasta.

Tentang Citi:

Citi adalah rakan perbankan utama untuk institusi yang memerlukan perkhidmatan lintas sempadan, pemimpin global dalam pengurusan kekayaan dan bank peribadi bernilai di pasaran domestiknya di Amerika Syarikat. Citi beroperasi di hampir 160 negara dan bidang kuasa, menyediakan produk dan perkhidmatan kewangan kepada syarikat, kerajaan, pelabur, institusi dan individu.

Maklumat tambahan boleh didapati di   | Twitter:  |

LinkedIn:  | YouTube:  | Facebook:  

LAMPIRAN

Faedah yang Dipertingkatkan kepada Pelanggan CPC dengan CPC World Elite Debit Mastercard*

Akses Percuma

  • 4x akses percuma ke green fees di 74 kelab golf di seluruh dunia atau les golf di satu akademi golf di Singapura
  • 2x akses percuma ke ruang tunggu lapangan terbang pada 2024 dengan Mastercard Travel Pass (MTP) yang disediakan oleh DragonPass
  • Perkhidmatan butler melalui Mastercard Travel & Lifestyle Services

Faedah yang Dipertingkatkan

Di bawah Platform Debit Mastercard World

Di bawah Platform World Elite Debit Mastercard

Hotel

Keahlian HoteLux Elite selama 12 bulan percuma (bernilai US$349) + 1,000 mata HoteLux

Keahlian peringkat Platinum percuma dengan Wyndham Hotels & Resorts

Peningkatan laju ke status Platinum dari program kesetiaan GHA DISCOVERY.

Penyesuaian peringkat Swiss-Belexecutive ke Gold Influencer dengan Swiss-Belhotel International Hotels & Resorts. Simpan 30% untuk Bilik dan Makanan.

Peningkatan laju ke status Titanium dengan Preferred Travel Group

Keahlian HoteLux Elite Plus selama 12 bulan percuma (bernilai US$499) + 2,000 mata HoteLux

Keahlian peringkat Diamond percuma dengan Wyndham Hotels & Resorts

Peningkatan laju ke status Titanium dari program kesetiaan GHA DISCOVERY

Penyesuaian peringkat Swiss-Belexecutive ke Platinum Connoisseur dengan Swiss-Belhotel International Hotels & Resorts. Simpan 35% untuk Bilik dan Makanan.

Peningkatan laju ke status Titanium I Prefer plus 25,000 mata I Prefer pada tempahan pertama dengan Preferred Travel Group

Perjalanan

Tiada data roaming

Liputan insurans perjalanan sehingga US$100k

Data Roaming Global oleh Flexiroam – 3GB data selama 15 hari di lebih 150 negara

Liputan insurans perjalanan sehingga US$500,000

Lain-lain

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.