Cigna Healthcare Hong Kong Melancarkan Pelan Perubatan Cigna HealthFirst Elite 360, Melindungi Kesihatan Pelanggan Dengan Perlindungan 360 Darjah Keseluruhan Kesihatan Yang Menyeluruh Dan Komprehensif

(SeaPRwire) –   Melindungi pelanggan dengan perlindungan kesihatan 360 darjah yang menyeluruh dan komprehensif berbanding pelan perubatan perubatan tinggi jenis yang sama di Hong Kong
Manfaat yang meluas memberikan perlindungan kesihatan keseluruhan 360 darjah, daripada pencegahan, diagnosis, rawatan sehingga pemulihan

HONG KONG, 31 Jan. 2024 — Cigna Corporation’s (NYSE: CI) Cigna Healthcare Hong Kong hari ini mengumumkan pelancaran Cigna HealthFirst Elite 360 Medical Plan (”Pelan”), pelan yang melindungi pelanggan setiap peringkat perjalanan kesihatan mereka – daripada pencegahan, diagnosis, rawatan, sehingga pemulihan. Di kalangan pelan perubatan perubatan tinggi jenis yang sama, Pelan Faedah Asas dan Pilihan Rawatan Luar jenis ini adalah yang tertinggi di Hong Kong[1]. Pelan ini juga menawarkan faedah kesihatan pencegahan dan pemulihan, serta sesi penasihatan percuma satu lawan satu dengan ahli psikologi kaunseling dan talian panas kesihatan mental 24 jam, untuk memenuhi keperluan pelanggan yang berkembang.

Cigna Healthcare Hong Kong melancarkan Pelan Perubatan HealthFirst Elite 360 dengan Faedah Asas dan Pilihan Rawatan Luar yang tidak ditandingi di kalangan pelan perubatan perubatan tinggi jenis yang sama di Hong Kong, dan manfaat meluas yang memberikan perlindungan kesihatan keseluruhan, daripada pencegahan, diagnosis, rawatan sehingga pemulihan.
Cigna Healthcare Hong Kong melancarkan Pelan Perubatan HealthFirst Elite 360 dengan Faedah Asas dan Pilihan Rawatan Luar yang tidak ditandingi di kalangan pelan perubatan perubatan tinggi jenis yang sama di Hong Kong, dan manfaat meluas yang memberikan perlindungan kesihatan keseluruhan, daripada pencegahan, diagnosis, rawatan sehingga pemulihan.

“Di Cigna Healthcare Hong Kong, kami mengambil pendekatan holistik untuk menyokong kesejahteraan pelanggan kami,” kata Jonathan Spiers, Ketua Pegawai Eksekutif Cigna Healthcare Hong Kong. “Pelan Kesihatan Pertama Elite 360 Cigna direka khas untuk menyediakan manfaat kesihatan yang menyeluruh dengan pendekatan 360 darjah terhadap perlindungan kesihatan keseluruhan daripada pencegahan, diagnosis, rawatan sehingga pemulihan.”

Menetapkan piawaian tinggi untuk landskap kesihatan Hong Kong dengan perkhidmatan perubatan bernilai tambah

Pelan ini direka untuk memenuhi keperluan unik setiap perjalanan kesihatan pelanggan – daripada langkah pencegahan untuk pengesanan awal penyakit, kemudahan akses kepada pembekal rangkaian perubatan berkualiti tinggi, sokongan daripada pasukan klinikal sepanjang perjalanan kesihatan mereka, sehingga perlindungan pemulihan dipanjangkan untuk tiga penyakit kritikal. Ia mendefinisikan semula insurans perubatan di Hong Kong dengan menyediakan sokongan dan akses yang tidak ditandingi kepada sumber perubatan kelas atas. Perlindungan adalah yang tertinggi di pasaran untuk bilik separa peribadi dan peribadi piawai untuk polisi jenis yang sama, di mana had tahunan sebanyak HK$30 juta dan HK$50 juta Faedah Asas dan Pilihan Rawatan Luar ditawarkan masing-masing.

Ciri-ciri utama Pelan Kesihatan Pertama Elite 360 termasuk:

  1. Perlindungan kesihatan keseluruhan 360 darjah – daripada pencegahan, diagnosis, rawatan sehingga pemulihan.
  2. Penilaian kesihatan peribadi – tersedia di pusat-pusat perubatan premium yang ditetapkan di Hong Kong yang direka oleh pakar klinikal kami dan diselaraskan mengikut umur, jantina dan keadaan kesihatan individu pelanggan.
  3. “Manfaat Tiga Penyakit Kritikal” untuk sokongan pemulihan tambahan – dengan sokongan rehabilitasi dan kewangan tambahan untuk diagnosis pertama kanser, strok atau serangan jantung.
  4. Hadiahkan pelanggan yang sihat – Potongan Premium Tuntutan Tiada Sebanyak 5% jika tiada tuntutan dibayar untuk dua tahun berturut-turut atau lebih untuk memberi ganjaran mereka mengekalkan gaya hidup sihat.
  5. Perkhidmatan Concierge Kesihatan satu lawan satu yang unik – disediakan oleh pasukan Pengurus Kesihatan Cigna dalaman kami seperti mengatur program pemulihan peribadi.
  6. Sokongan kesihatan mental 24 jam – dengan sesi penasihatan satu lawan satu percuma yang dilaksanakan oleh ahli psikologi berkelayakan untuk membantu pelanggan membina daya tahan mental dan merealisasikan potensi penuh mereka.
  7. Perkhidmatan Perubatan Tanpa Masalah di “Rangkaian Perubatan Perubatan Premium Cigna” – meliputi lebih 1,000 pakar berdisiplin ganda berkaliber di seluruh Hong Kong dalam “Rangkaian Perubatan Perubatan Premium Cigna” kami – termasuk Pemeriksaan Diagnostik Lanjutan, Pembedahan Harian dan Rawatan Hospital, ditambah diskaun untuk perkhidmatan rawatan luar asas.
  8. Talian Perkhidmatan Pelanggan 24/7 dan aplikasi MyCigna yang dipertingkat – akses ke talian Dedicated 24 jam, dan aplikasi MyCigna yang dipertingkat membolehkan pelanggan mempunyai capaian pantas ke maklumat polisi, mengemukakan tuntutan, atau mencari doktor rangkaian pada bila-bila masa, di mana saha.

“Kajian Cigna Vitaliti 2023 menunjukkan hanya 21% responden di Hong Kong mengatakan mereka mempunyai semua kemahiran dan alat yang diperlukan untuk hidup sihat,” kata Jonathan Spiers. “Pelan Kesihatan Pertama Elite 360 Cigna kami dicipta untuk menjadikan perubatan mudah diakses kepada pelanggan pada bila-bila masa, di mana saha. Sebagai penyokong kesihatan pencegahan, kami akan terus mengambil pendekatan inovatif untuk menyediakan pelanggan dengan perlindungan kesihatan keseluruhan, untuk memastikan kesejahteraan dan ketenangan fikiran mereka.”

Untuk maklumat lanjut mengenai Pelan Kesihatan Pertama Elite 360 Cigna[2], sila lawati laman web Cigna Healthcare Hong Kong di:

[1] Setakat 1 Januari 2024

[2] Pelan insurans berkenaan dilindungi oleh Cigna Worldwide General Insurance Company Limited (“Cigna Healthcare”) dan tertakluk kepada terma dan syarat polisi. Maklumat produk di atas adalah untuk rujukan sahaja dan tidak termasuk semua butiran manfaat dan ciri-ciri. Untuk ciri-ciri, butiran, terma, syarat dan pengecualian produk, sila rujuk laman web dan brosur produk berkaitan dokumen polisi Cigna Healthcare.

Tentang Cigna Healthcare Hong Kong

Cigna Healthcare ialah pembekal manfaat kesihatan yang menyokong kesihatan yang lebih baik melalui setiap peringkat hidup. Kami membimbing pelanggan kami melalui sistem kesihatan, memberdayakan mereka dengan maklumat dan pandangan yang diperlukan untuk membuat pilihan terbaik untuk meningkatkan kesihatan dan vitaliti mereka.

Ditubuhkan pada tahun 1933, perniagaan kami di Hong Kong menyediakan penyelesaian kesihatan dan kesejahteraan menyeluruh kepada majikan, pekerja dan pelanggan individu. Menggunakan rangkaian perubatan global kami yang luas, kami menawarkan manfaat perubatan kumpulan global yang memberikan perlindungan yang menyeluruh dan disesuaikan untuk pelbagai organisasi. Untuk pelanggan individu, kami juga menawarkan pelbagai pilihan polisi insurans kesihatan untuk memenuhi keperluan pelbagai mereka. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

MAKLUMAT MEDIA:

Sharon Fung

+852 2894 6248

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.