Cellid Mengumumkan Penandatanganan Perjanjian Persekutuan Modal dan Perniagaan dengan OHARA INC.

(SeaPRwire) –   Mengumumkan Perjanjian Penyertaan Modal dan Persekutuan Perniagaan dengan OHARA INC.

TOKIO, 30 Januari 2024Cellid Inc. (Ibu Pejabat: Minato-ku, Tokyo, Ketua Pegawai Eksekutif: Satoshi Shiraga, di sini dirujuk sebagai “Cellid”) telah, pada bulan Januari 2024, melakukan penyertaan saham pihak ketiga dan persekutuan modal dan perniagaan dengan OHARA INC.  (Ibu Pejabat: Sagamihara-shi, Kanagawa, Pengarah Utama: Hirokazu Saito, di sini dirujuk sebagai ‘O’Hara’).

  • Latar Belakang

Cellid telah memasuki persekutuan modal dan perniagaan (“Persekutuan”) dengan OHARA, sebuah perintis dalam kaca optik, untuk meningkatkan prestasi gelombang panduan untuk kaca mata realiti terbenam (AR). Melalui persekutuan ini, kedua-dua syarikat bertujuan untuk membangunkan bahan-bahan substrat yang merupakan komponen utama gelombang panduan dan membawa gelombang panduan berprestasi tinggi ke pasaran untuk menubuhkan kedudukan yang kukuh dalam pasaran dan untuk mencapai kejayaan perniagaan keseluruhan melalui pertumbuhan kerjasama.

  • Garis Panduan Persekutuan Perniagaan
  1. Rekabentuk optik dan penilaian kaca AR dan pembangunan substrat
  2. Kerjasama sumber manusia dan pembangunan teknologi untuk mempromosikan perkara di atas
  • Komen OHARA

Sebagai syarikat terkemuka dengan sejarah cemerlang, OHARA sentiasa membangunkan dan menyediakan bahan-bahan maju yang terus memenuhi keperluan dunia hari ini yang semakin berkembang dengan pesat. Sambil terlibat dalam banyak inovasi teknologi, kami telah menyumbang kepada evolusi industri kami, mengutamakan penciptaan budaya, dan memperkayakan banyak kehidupan. Melalui persekutuan modal dan perniagaan ini, keupayaan pembangunan bahan OHARA, teknologi pengeluaran berkualiti tinggi, dan teknologi polesan permukaan berketepatan tinggi akan digabungkan dengan teknologi pembuatan inovatif Cellid dan pengetahuan tentang gelombang panduan untuk kaca mata AR. Kami yakin bahawa perkongsian perniagaan kami akan mempercepatkan proses pra-pengeluaran daripada mengesahkan kepada produk siap dan akan menyumbang kepada mempercepat inovasi dalam gelombang panduan terkini.

  • OHARA INC.

Lokasi: Sagamihara-shi, Kanagawa, Jepun
Pengarah Utama: Hirokazu Saito
Ditubuhkan: Oktober 1935
Senarai: Pasaran Standard Bursa Saham Tokyo (Kod: 5218)
Butir perniagaan: Pembuatan dan jualan bahan kaca untuk peralatan optik dan elektronik

Sejak penubuhannya pada tahun 1935, kami telah menjadi perintis dalam industri kaca optik selama 88 tahun, membangunkan dan menyediakan bahan kaca untuk pelbagai peranti optik, bermula dengan kamera digital. Selain itu, kami telah menemui potensi bahan kaca dan memperluaskan segmen perniagaan kami ke kaca khas, kaca-keramik dan kaca kuarsa. Dengan pembangunan ini, kami telah menyumbang kepada pembangunan teknologi optik terkini untuk semikonduktor, perubatan, astronomi angkasa dan bidang lain sambil membina pangkalan pengeluaran dan jualan di Jepun, Asia, Amerika Syarikat dan Eropah.

  • Cellid Inc.

Lokasi: Minato Ku, Tokyo, Jepun
Pengarah Utama: Satoshi Shiraga
Ditubuhkan: Oktober 2016
Butir perniagaan: Pembangunan dan jualan enjin pengenalan ruang dan paparan untuk kaca mata AR

Tentang Cellid

Perniagaan utama Cellid ialah pembangunan modul paparan kaca mata AR, terutamanya gelombang panduan dan enjin pengenalan ruang untuk peranti generasi seterusnya. Teknologi simulasi optik unik Cellid dan teknologi pengeluaran eksklusifnya telah membolehkan pembangunan modul paparan yang selembut dan seberat kanta mata biasa, dengan imej jelas dan salah satu medan pandangan terbesar untuk gelombang panduan di dunia. Cellid juga membangunkan dan menyediakan penyelesaian berindustri menggunakan teknologi perisian pengenalan ruang seperti Cellid SLAM. Dengan menggabungkan teknologi perkakasan paparan AR dan teknologi perisian pengenalan ruang dunia sebenar, kami mempercepat “Mencampurkan Dunia Fizikal dan Digital”, dan memimpin realisasi alat maklumat luar biasa yang lebih mudah diakses dan lebih selesa untuk manusia.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.