Budget Direct Insurance Menetapkan Piawaian dalam Transformasi Digital

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 24 Jan. 2024 — , sebuah pemimpin industri yang diakui, dengan bangga menegaskan kedudukannya di garis hadapan transformasi digital untuk perkhidmatan pelanggan yang lebih tinggi, disokong oleh rekod terbukti inovasi.

Sebagai salah satu penangguran insurans berteknologi tinggi di Singapura, Budget Direct Insurance menggunakan perkhidmatan log masuk, membolehkan pelanggan mengakses akaun insurans dalam talian mereka dengan lancar. Selain itu, syarikat ini muncul sebagai penerima awal , memudahkan proses penawaran insurans kereta dengan memanfaatkan data dari sumber kerajaan.

Integrasi terkini PayNow QR (dan SGQR) memperkasakan lagi pengalaman pelanggan, menawarkan platform mudah yang mempermudah pembayaran, menjadikannya pilihan yang cekap dan ramah pengguna bagi pelanggan Budget Direct apabila membeli insurans. PayNow juga merangkumi proses tuntutan, membolehkan pembayaran segera untuk tuntutan motor dan perjalanan yang diluluskan melalui pemindahan dana elektronik. Selain kemajuan ini, Budget Direct Insurance mengekalkan salah satu proses tawaran terpantas, menyediakan tawaran anggaran dalam masa 30 saat.

The integration of PayNow QR provides an efficient and user-friendly choice for Budget Direct customers when it comes to buying insurance.
The integration of PayNow QR provides an efficient and user-friendly choice for Budget Direct customers when it comes to buying insurance.

Satu lagi kemajuan teknologi oleh Budget Direct ialah pengenalan pilihan  . Ciri ini memastikan proses lebih cepat dan selamat, membolehkan pelanggan membalas SMS untuk pembelian atau pembaharuan polisi segera.

Simon Birch, CEO Budget Direct Insurance, berkata, “Apabila Singapura mempropulsikan dirinya menjadi negara pintar, kami memimpin jalan sebagai penangguran pintar sebenar. Komitmen kami untuk memeluk dan melaksanakan kemajuan teknologi kelihatan dalam pendekatan berpusatkan pelanggan kami dan harga premium yang konsisten rendah.”

Dalam mengejar perkhidmatan pelanggan generasi seterusnya, Budget Direct Insurance telah bekerjasama dengan , sebuah pemimpin global dalam penyelesaian pengalaman pelanggan awan. Syarikat ini memperkenalkan sistem pengalihan panggilan canggih, membolehkan penyelarasan pelanggan yang paling sesuai dengan eksekutif. Pengenalan pelanggan segera memastikan pengalaman peribadi, disokong oleh asas pengetahuan maju untuk penyelesaian isu yang lancar. Budget Direct Insurance menawarkan pengalaman pelbagai saluran melalui suara, SMS, e-mel dan media sosial, memupuk penglibatan pelanggan yang dipertingkatkan.

CEO Simon Birch menekankan, “Kami terus menambah baik proses digital kami untuk menyediakan kakitangan kami dengan alat yang perlu untuk pengalaman pelanggan yang dipertingkatkan, seperti yang dipaparkan dalam  dari pelanggan kami yang puas.”

adalah syarikat insurans digital atas talian yang berprestij untuk kereta, motosikal dan perjalanan. Ia merupakan sebahagian daripada kumpulan antarabangsa yang menyediakan penyelesaian insurans untuk jutaan pemegang polisi di seluruh dunia. Jenama mereka termasuk Compare the Market di UK, Budget Direct di Australia, dan Telesure di Afrika Selatan. 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.