BP Fair Fund akan Membayar Balik Pelabur Tertentu dalam Saham Biasa BP plc

(SeaPRwire) –   WASHINGTON, 23 Januari 2024 — RCB Fund Services LLC, Agen Pengedaran untuk Dana Adil BP plc (“BP”), mengumumkan pembukaan proses tuntutan untuk Pemegang Saham Biasa Dana Adil BP untuk Pemegang Saham Biasa. Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”) telah menubuhkan Dana Adil BP untuk mengedarkan dana kepada pelabur yang terjejas oleh salah nyataan dan pengelakan material BP mengenai kadar minyak mengalir ke Teluk Mexico akibat letupan di platform minyak luar pesisir Deepwater Horizon. Menurut Pelan Pengagihan (“Pelan”) yang diluluskan oleh Mahkamah pada 25 Julai 2023, tranche ini Dana Adil BP akan memberi pampasan kepada pelabur yang mengalami kerugian akibat membeli saham biasa BP antara 26 April 2010 dan 26 Mei 2010, di Bursa Saham London, Bursa Frankfurt atau pertukaran luar Amerika Syarikat dan yang memenuhi syarat-syarat Pelan. Salinan Pelan, yang mengandungi gambaran kelayakan, boleh didapati di:  atau .

 

BP Ordinary Share Fair Fund

Siapa Yang Layak Untuk Menyertai?
Mana-mana individu atau entiti yang membeli saham biasa BP di Bursa Saham London, Bursa Frankfurt atau pertukaran luar Amerika Syarikat antara 26 April 2010, dan 26 Mei 2010, mungkin layak untuk pampasan daripada Dana Adil BP tertakluk kepada beberapa had kelayakan lain yang dinyatakan dalam Pelan.

Sekuriti Layak
Saham Biasa BP – ISIN: GB0007980591

Penentuan Jumlah Pemulihan
Jumlah pampasan akan ditentukan mengikut Pelan dan akan berbeza berdasarkan tarikh urus niaga dalam saham biasa BP, bilangan saham BP yang dibeli dan/atau dijual, dan jumlah nilai tuntutan yang layak yang diajukan kepada Dana Adil BP.

Bagaimana Untuk Memohon?
Anda mesti mengemukakan borang tuntutan yang lengkap dan dokumentasi sokongan pada atau sebelum tarikh akhir tuntutan. Cara termudah untuk menyertai ialah dengan memfailkan tuntutan secara atas talian melalui laman web Dana Adil BP: . Sekiranya anda tidak dapat memfailkan secara atas talian, anda boleh memuat turun salinan borang tuntutan dari laman web dan menghantar borang tuntutan yang lengkap melalui pos kepada Dana Adil BP di alamat yang ditunjukkan di bawah. Anda juga boleh meminta borang tuntutan dengan menghubungi kami secara percuma di talian (866) 344-7868, atau dengan menghantar permintaan melalui emel kepada .

Tarikh Akhir Pemfailan Tuntutan
Borang tuntutan mesti dilekatkan atau dihantar secara atas talian tidak lewat dari tengah malam pada 20 Februari 2024. 

MOHON SEKARANG!
Dana Adil BP, P.O. Box 6980, Syracuse, NY 13217-6980.
Nombor talian percuma: (866) 344-7868.
Nombor antarabangsa: (315) 671-5770

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.