Bolehkah Kenaikan Lawatan Teladoc Meningkatkan Keuntungan Suku Ketiga?

Teladoc Stock

Teladoc Health, Inc. (NYSE:TDOC) sedang menyiapkan untuk mengumumkan keputusan suku ketiga 2023 pada 24 Oktober, selepas penutupan pasaran. Apa yang boleh dijangkakan daripada laporan pendapatan akan datang?

Gambaran Anggaran

Anggaran Rata-rata Konsensus Zacks untuk suku ketiga menunjukkan kerugian 37 sen sesaham, menunjukkan peningkatan 17.8% berbanding kerugian 45 sen setahun yang lalu. Anggaran ini kekal stabil dalam minggu terakhir. Selain itu, anggaran pendapatan konsensus untuk suku ketiga ialah $662.8 juta, menunjukkan peningkatan 8.4% berbanding jumlah yang dilaporkan setahun lalu.

Prestasi Pendapatan

Teladoc telah mengatasi anggaran pendapatan secara konsisten dalam empat suku terakhir, dengan purata kejutan positif sebanyak 18.8%.

Mari kita lihat prestasi suku terakhir sebelum menyelami butiran laporan akan datang.

Ringkasan Suku Kedua

Pada suku sebelumnya, Teladoc Health melaporkan kerugian sesaham terlaras sebanyak 40 sen, lebih sempit berbanding Anggaran Rata-rata Konsensus Zacks iaitu kerugian 44 sen. Suku ini ditandai dengan pertumbuhan kuat dalam yuran akses dan pendapatan lain, bersama-sama dengan peningkatan keuntungan dalam segmen Perkhidmatan Bersepadu. Walau bagaimanapun, peningkatan perbelanjaan dalam bidang seperti pengiklanan, pemasaran, teknologi dan pembangunan sebahagiannya mengimbangi perkembangan positif ini.

Faktor Utama Suku Ketiga

Keputusan suku ketiga Teladoc dijangka mendapat manfaat daripada peningkatan yuran akses, lawatan dan pertumbuhan di kedua-dua segmen Perkhidmatan Bersepadu dan BetterHelp. Dijangka bilangan pengguna berbayar BetterHelp meningkat dengan ketara semasa suku ini.

Kedua-dua Anggaran Rata-rata Konsensus Zacks dan anggaran kami untuk pendapatan Yuran Akses suku ketiga menunjukkan peningkatan 6.6% berbanding $540.1 juta setahun lalu. Begitu juga, kedua-dua anggaran untuk pendapatan lain dijangka sekitar $80.5 juta, menunjukkan peningkatan 12.8% berbanding tahun lalu.

Anggaran Rata-rata Konsensus Zacks untuk pengguna berbayar BetterHelp dalam suku ketiga menunjukkan peningkatan lebih 12% berbanding setahun lalu. Model kami meramalkan peningkatan 4.8% tahun ke tahun dalam jumlah lawatan untuk suku ketiga 2023. Selain itu, Ahli Perkhidmatan Bersepadu AS dijangka meningkat 5.1% berbanding tempoh yang sama tahun lalu.

Faktor-faktor ini dijangka akan meletakkan Teladoc untuk pertumbuhan pendapatan. Pendapatan AS untuk suku ketiga dijangka meningkat lebih 6% tahun ke tahun, dengan pendapatan antarabangsa diramal meningkat lebih 13%.

Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa perbelanjaan, tidak termasuk penurunan nilai goodwill, dijangka meningkat dalam suku ini. Ini terutamanya disebabkan peningkatan kos teknologi dan pembangunan, COGS (Kos Barang Dijual) dan kos pentadbiran am dan umum. Perbelanjaan yang meningkat ini boleh memberi kesan kepada keuntungan dan mencipta ketidakpastian tentang pencapaian kelebihan pendapatan.

Semasa pelancaran keputusan suku kedua, pengurusan Teladoc menunjukkan jangkaan jumlah pendapatan antara $650 juta hingga $675 juta, dengan EBITDA terlaras diramalkan berada antara $72 juta hingga $82 juta untuk suku ketiga 2023. Ahli Perkhidmatan Bersepadu AS AS diramal kekal pada kira-kira 86 juta.