BICSI Mengeluarkan Edisi Ke-15 TDMM untuk Rekabentuk Pemasangan Wayar

(SeaPRwire) –   TAMPA, Fla., Jan. 25, 2024 — , organisasi global yang memimpin kemajuan profesi teknologi maklumat dan komunikasi (ICT), hari ini telah mengeluarkan edisi ke-15 terkini Manual Pengedaran Kaedah Telekomunikasi (TDMM).

TDMM pertama kali diterbitkan pada tahun 1985 dan telah menjadi batu asas yang diiktiraf bagi industri reka bentuk ICT. Ia merupakan asas untuk kelayakan (RCDD®), satu kelayakan penting bagi reka bentuk dan pelaksanaan sistem pengedaran telekomunikasi yang boleh dipercayai di seluruh dunia. Hari ini, TDMM berfungsi sebagai sumber antarabangsa dalam amalan kepimpinan reka bentuk dan pemasangan ICT global.

Edisi ke-15 TDMM ini membangun atas edisi dua kali pemenang anugerah dengan memasukkan maklumat baru dan kandungan terkini di seluruh lebih 2,000 mukasuratnya merangkumi 22 bab. Antara maklumat baru yang dimasukkan dalam edisi ini meliputi kabel ethernet satu pasang dan sambungan, perisai kabel tidak berterusan, 28 AWG kord pasang, jenis sambungan serat optik SC/APC, polariti serat optik, litar kuasa pengurusan kerosakan Kelas 4, dan pelbagai jenis jadual pembinaan. Selain itu, ia turut memasukkan gambar dan rajah berwarna baru dan terkini untuk menggambarkan konsep dan titik penting dengan lebih jelas.

Kandungan daripada edisi sebelumnya juga dikemas kini dalam edisi ke-15 ini untuk menggambarkan piawaian keselarasan elektromagnetik semasa, piawaian bangunan pintar dan pusat data serta amalan terbaik, pertimbangan kualiti perkhidmatan dalam reka bentuk rangkaian data, sistem HVAC dan pemadaman kebakaran dalam ruang ICT, dan koordinasi yang diperlukan untuk pemasangan kabel mentah. Edisi terkini ini juga memberikan peranan terkini pereka ICT semasa satu projek dan banyak lagi.

TDMM edisi ke-15 yang baru dikeluarkan akan tersedia untuk pratonton dan pembelian di hadapan pada Persidangan dan Pameran BICSI yang akan datang di Orlando, Florida, 28 Januari-1 Februari di Komuniti BICSI, terletak di dalam Sebastian Ballroom Pre-Function area.

Mengenai BICSI:

BICSI ialah persatuan profesional yang menyokong kemajuan profesi teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) dan kini melayani lebih daripada 26,000 ahli dan pemegang sijil. BICSI merupakan sumber utama untuk Dunia Terhubung. Beribu pejabat di Tampa, Florida, Amerika Syarikat, keahlian BICSI merangkumi hampir 100 negara.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.