BETT 2024: ViewSonic akan Melancarkan Penyelesaian EdTech Baharu untuk Pembelajaran Berkesan dan Peribadi Merentasi Semua Tahap Pendidikan

(SeaPRwire) –   BREA, Calif., Jan. 24, 2024 — , sebuah pemimpin global dalam solusi visual dan EdTech, akan memperkenalkan solusi EdTech terbaru untuk K-12 hingga pendidikan tinggi di . Syarikat itu akan memperkenalkan dua perisian baru: , alat interaksi dan pengurusan kelas masa nyata yang memberdayakan guru untuk menilai pemahaman pelajar secara langsung dan mempersonalisasi pengalaman pembelajaran, dan , perisian papan putih kerjasama masa nyata dengan templat siap guna untuk kerjasama lancar, mengubah mana-mana ruang menjadi ruang kerja digital untuk perbincangan strategik. Selain itu, ViewSonic akan mempamerkan paparan interaktif 110″ 4K yang akan datang dengan keupayaan multitugas lanjut dan “penyelesaian hibrid” baru untuk kecekapan pembelajaran hibrid yang dipertingkat.

ViewSonic memperkenalkan solusi EdTech terbaru untuk K-12 hingga pendidikan tinggi di BETT 2024.
ViewSonic memperkenalkan solusi EdTech terbaru untuk K-12 hingga pendidikan tinggi di BETT 2024.

“Kami gembira untuk memperkenalkan pengembangan portfolio solusi EdTech kami di BETT 2024,” kata Clifford Chen, Pengurus Besar Kumpulan Paparan di ViewSonic. “Komitmen kami melampaui melengkapi pendidik dengan alat maju; kami bertujuan untuk mentransformasi pengalaman mengajar dan pembelajaran untuk semua pihak yang terlibat. Dengan solusi perkakasan dan perisian terbaru kami, kandungan pelajaran digital yang diperkaya, dan komuniti pendidik global yang dinamik, kami membuka jalan untuk transformasi pendidikan, mengubah bilik darjah menjadi pusat inovasi dan interaksi masa nyata.”

Pengalaman Kelas Interaktif untuk Semua
ViewSonic meningkatkan amalan mengajar moden dengan pelbagai penyelesaian kelas inovatif. Antara penawarannya yang terbaru ialah ClassSwift, yang memberdayakan guru untuk mencipta kandungan dorong-dan-tanggap segera menggunakan bahan pengajaran sedia ada untuk meningkatkan keterlibatan kelas dan mengurangkan masa persediaan pelajaran. Ia juga menyederhanakan kerja guru dengan memberikan gambaran pantas tentang tahap pemahaman pelajar menggunakan format soalan interaktif seperti ujian, audio, dan tanggapan lukisan. Ciri-ciri ini membolehkan guru mengurus kelas dengan lebih cekap, menyuluh keghairahan kelas dan menawan perhatian pelajar.

Selain itu, ViewBoard 110G Series yang akan datang adalah paparan interaktif menjangkau 110″ yang direka untuk meningkatkan interaksi kelas. Dengan nisbah aspek 16: 9, resolusi 4K, keupayaan skrin pecah yang maju, dan kemudahan tingkap terapung, pendidik boleh dengan mudah menyelaraskan tugas untuk pembentangan dan aktiviti kelas yang dinamik. Mereka boleh memainkan video dalam satu tingkawan sambil secara serentak menotakan kandungan dan menunjukkan kerja dalam tingkawan lain. Dengan menyepadukan dengan mudah dengan kandungan pelajaran digital daripada , ia membolehkan guru menyampaikan pelajaran yang menarik di dalam bilik darjah atau kampus 3D maya sambil menganjurkan aktiviti interaktif dengan ClassSwift pada paparan interaktif yang luas.

Untuk menyokong komuniti global pendidik yang sedang berkembang pesat, ViewSonic merancang untuk memperkenalkan paket kandungan pendidikan tambahan untuk ViewSonic Originals kemudian tahun ini. Diiktiraf sebagai , platform ini menawarkan pelbagai bahan pengajaran siap guna. Paket baru bertujuan untuk mengurangkan beban kerja guru dengan menyediakan kandungan pelajaran plug-and-play, video tutorial, lembaran kerja dan panduan. Mereka juga menawarkan fleksibiliti bagi guru untuk memperkaya pelajaran dengan latar belakang, grafik, GIF dan permainan dalam talian, membuat pembelajaran lebih menarik.

Kerjasama dan Komunikasi yang Dipertingkatkan dalam Pendidikan Tinggi   
Dibangunkan untuk menyokong kerjasama, pemikiran kreatif dan perancangan strategik dalam pendidikan tinggi, perisian papan putih ‘TeamWork’ ViewSonic adalah perisian papan putih dalam talian. Ia berfungsi sebagai pusat untuk semua tugas berkaitan projek, menyambungkan peserta untuk menjana idea dan rancangan di antara rakan dari mana-mana lokasi. TeamWork menonjol dengan julat templat papan putih yang pelbagai seperti analisis SWOT, proposisi nilai, kanvas model perniagaan, dan lebih – dihasilkan khusus untuk mempercepat perbincangan. Semua templat boleh diakses dengan mudah pada mana-mana peranti melalui pelayar, menjadikannya ideal untuk penggunaan jarak jauh dan berhadapan.

Penyelesaian ‘Ruang Mesyuarat untuk Bilik Microsoft Teams Rooms’ ViewSonic adalah tawaran video konferens yang lengkap. Ia terdiri daripada mini-PC yang sudah dipasang dengan Microsoft Teams Rooms, konsol sentuh 10.1″ untuk permulaan dan kawalan mesyuarat yang cekap, dan bar kamera persidangan 4K yang dilengkapi dengan pembesar suara dan mikrofon. Penyelesaian ini dengan mudah berpasangan dengan pelbagai paparan, termasuk ViewBoard 105″ yang menjangkau dengan nisbah aspek 21:9 dan imej ultra-tinggi kualiti 5K. Susunan itu memastikan sambungan pantas untuk semua peserta jarak jauh dan berhadapan, menjadikannya seolah-olah semua orang berada dalam bilik yang sama.

Untuk menjelajahi Ekosistem Pendidikan ViewSonic dan solusi EdTech yang terdiri daripadanya, lawati booth #NK10 di Bett 2024, ExCel London. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

ViewSonic di BETT 2024
Lokasi: Booth #NK10, ExCel London
Tarikh dan Masa:

  • 24 Januari – 25, 2024: 10 pagi6 petang
  • 26 Januari 2024: 10 pagi5 petang

Tentang ViewSonic
Ditubuhkan di California, ViewSonic ialah pembekal solusi visual global yang terkemuka, melakukan perniagaan di lebih 100 negara di seluruh dunia. Sebagai pembuat inovasi dan pemikir, ViewSonic komited untuk menyediakan penyelesaian perkakasan dan perisian yang lengkap yang merangkumi monitor, projektor, paparan pen, paparan komersial, paparan LED All-in-One, paparan interaktif ViewBoard, perisian myViewBoard, dan ekosistemnya. Dengan lebih 35 tahun kepakaran dalam teknologi visual, ViewSonic telah menubuhkan kedudukan kukuh untuk menyampaikan penyelesaian inovatif dan boleh dipercayai untuk pasaran pendidikan, perniagaan, pengguna, dan profesional serta membantu pelanggan “Melihat Perbezaan.” Untuk maklumat lanjut tentang ViewSonic, sila lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.