BBC Studios mengembangkan Bluey di Korea dengan melancarkan buku Bluey, permainan video konsol dan pelancaran di EBS Kids

  • BBC Studios hari ini mengumumkan di Korea bahawa mereka akan melancarkan 4 buku Bluey dengan rakan kongsi Penguin Random House dalam bahasa Korea untuk kali pertama
  • Permainan konsol Bluey “Bluey: The Videogame” kini boleh didapati di Korea dengan teks bahasa Korea
  • Perkongsian diperluaskan dengan EBS memberikan penonton akses yang lebih besar kepada episod Bluey di EBS Kids

(SeaPRwire) –   SEOUL, Korea Selatan, 11 Dis. 2023 — Berikutan pelancaran enam mainan Bluey yang berjaya di kedai-kedai di seluruh Korea awal tahun ini, BBC Studios hari ini mengumumkan senarai berita Bluey untuk penonton Korea.

BBC Studios melancarkan buku Bluey dalam bahasa Korea untuk kali pertama
BBC Studios melancarkan buku Bluey dalam bahasa Korea untuk kali pertama

Bluey, siri animasi kanak-kanak yang memenangi anugerah Emmy® yang dihasilkan oleh Ludo Studio dan bersama-sama dikomisen oleh BBC Studios Kids & Family dan ABC Children’s, kini disiarkan di lebih 60 negara di seluruh dunia.

Bluey adalah seekor anjing Blue Heeler yang ceria, tak terhabisan tenaga, yang tinggal bersama ibu, bapa dan adik perempuannya, Bingo. Bluey menggunakan tenaganya yang tak terhingga untuk bermain permainan yang berkembang dengan cara yang tidak terduga dan lucu, melibatkan keluarganya dan seluruh kampung dalam dunia bermainnya.

Siri ini baru-baru ini memenangi Anugerah BAFTA Kanak-kanak & Muda dalam kategori Antarabangsa dan memenangi anugerah AACTA Program Kanak-kanak Terbaik untuk kali keempat berturut-turut di Australia untuk menambah pencapaian Emmy Antarabangsa dan pelbagai anugerah kraft dan penerbitan di seluruh dunia.

Sophia Spinelli Naib Presiden, Jenama, BBC Studios Asia berkata: “Selepas pelancaran mainan Bluey yang popular di seluruh Korea, kami benar-benar gembira untuk meluaskan ketersediaan Bluey kepada penonton Korea melalui perkongsian diperluaskan dengan EBS Kids, pelancaran buku bahasa Korea untuk kali pertama dengan Penguin Random House dan tentu saja tawaran permainan video Bluey: The Videogame dengan rakan global Outright Games. Kami mempunyai rancangan yang berambisi untuk Bluey di Korea dan pertumbuhan berterusan ini adalah bukti rancangan kami untuk terus meluaskan jenama keluarga yang hebat ini untuk penonton di seluruh negara, terutamanya dengan penambahan lebih banyak kandungan dalam bahasa tempatan.”

Buku-buku Bluey
BBC Studios hari ini mengumumkan pelancaran empat buku Bluey dalam bahasa Korea dengan rakan kongsi Penguin Random House untuk kali pertama buku-buku akan tersedia di:

Semua cawangan kedai buku Kyobo, kedai buku Youngpoong, 100 kedai buku perniagaan kecil serata negara. Manakala secara atas talian buku-buku akan tersedia di Kyobobook online mall, Yes24, Youngpoog online mall, Interpark books, Coupang, Wendybooks, Dongbangbooks stores mulai Dis 2023.

Peminat-peminat Bluey akan dapat menikmati kegemaran berikut:

Mum School: Bluey mahu bermain Mum School dan bukannya mandi. Tetapi adakah dia dapat mengatasi cabaran itu? Sertai Bluey dan Chilli untuk permainan pra-tidur, di mana Bluey memainkan peranan ibu kepada beberapa belon yang bergoyang-goyang.

Daddy Putdown: Semasa ibu pergi ke parti bayi, bapa mengeluarkan segala daya untuk menghiburkan Bluey dan Bingo sebelum tidur. Tetapi adakah daddy putdown berjalan mengikut rancangan?

Baby Race: Bluey, Bingo, dan semua ahli keluarga dan kawan mereka bintang dalam buku Little Golden ini berdasarkan siri asal Bluey. Kisah penenang ini menampilkan ibu menceritakan kisah sayang tentang bagaimana Bluey belajar berjalan buat kali pertama, dan bagaimana kita semua membesar dengan cara yang berbeza!

Kem Tahanan: Bluey sedang bercuti berkema bersama keluarga, di mana dia bertemu kawan baru, Jean-Luc. Walaupun Bluey dan Jean-Luc tidak bertutur dalam bahasa yang sama, mereka mengajar satu sama lain cara berkema, menanam pokok dan memburu “babi liar”. Buku gambar ini penuh dengan pesanan persahabatan yang indah.

Penguin Random House Korea berkata “Bluey adalah jenama yang sangat berjaya di seluruh dunia dan Camping, Mum School, Daddy Putdown dan Baby Race adalah terjemahan bahasa Korea pertama buku Bluey yang diterbitkan. Kami sangat gembira untuk memperkenalkan kandungan indah ini dalam bahasa Korea, dan menyampaikan nilai-nilai keluarga dan kehangatan ini kepada semua generasi. Penguin Random House Korea gembira untuk menyertai perjalanan Bluey dan membantu menyampaikan pesona Bluey kepada penonton Korea.”

Bluey kini tersedia di EBS Kids

BBC Studios Kids & Family hari ini mengumumkan pelancaran Bluey di EBS Kids. Bluey telah tersedia di EBS sejak November 2020 tetapi peminat-peminat Bluey Heeler yang disayangi akan kini dapat menonton keluarga heeler kegemaran mereka dalam episod di EBS Kids setiap hari kerja 7: 30 pagi-8 pagi dan ulangan setiap hari kerja 1: 00-2: 00 petang dalam bahasa Korea.

Bluey: The Videogame

Bluey, siri animasi yang memenangi anugerah BAFTA dan Emmy® membuat kemunculan permainan video yang dinantikan sejak lama di PC dan konsol dengan teks tersedia dalam bahasa Korea.

Dicipta oleh Outright Games, penerbit hiburan interaktif rakan keluarga terkemuka di seluruh dunia, bekerjasama dengan BBC Studios, Bluey: The Videogame menandakan debut permainan video yang sangat dinanti siri TV yang disukai antarabangsa ini.

Tonton Trailer Pelancaran:

  • ESRB:
  • PEGI:

Bluey: The Videogame berdasarkan siri TV global yang popular. Bluey: The Videogame kini boleh dimainkan di Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One dan PC.

Pemain boleh bermain sebagai Bluey, Bingo, Ibu dan Bapa dalam kerjasama tempatan sehingga empat pemain. Galakkan semangat dalaman Bluey dengan permainan mini yang dilihat dalam siri seperti ‘Keepy Uppy’ dan ‘Magic Xylophone’ dan lengkapkan aktiviti untuk mendapatkan ganjaran dalam permainan termasuk kostum baru, stiker, episod boleh dimainkan, dan lokasi.

Ciri-ciri aksesibiliti telah dilaksanakan untuk memastikan peminat semua umur dapat mengalami kegembiraan Bluey, dan teks tersedia dalam bahasa Korea. Kedua-dua pemain pra-sekolah atau lebih tua boleh bermain pada kadar mereka sendiri dengan lompat secara lancar antara tugas cerita, aktiviti dan penerokaan. Ciri-ciri lain yang ditambah ke permainan termasuk keupayaan untuk mengalihkan UI on/off, arahan ringkas bertulis pada skrin untuk pembaca awal, dan suara penuh sepanjang.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.