Bazaar Tahun Baru Cina Galaxy Macau Kembali Dengan Gemilang

(SeaPRwire) –   Perayaan Tradisi Cina dengan Pelbagai Barangan Perayaan, Hadiah Menarik, dan Keindahan Seni Kaligrafi Fai Chun oleh Penulis Kaligrafi Terkenal

MACAU, 29 Jan. 2024 — Hari ini merupakan hari pembukaan Bazaar Tahun Baru Cina di Galaxy MacauTM. Berlangsung sehingga 8 Februarith, acara meriah ini menyatukan lebih daripada 30 peniaga tempatan di East Square, mempamerkan pelbagai barangan perayaan. Pengunjung dijemput untuk menikmati pengalaman membeli-belah yang menyeluruh, sempurna untuk sambutan Tahun Baru, sambil menikmati atmosfera penuh semangat Tahun Naga.

Majlis perasmian Bazaar Tahun Baru Cina dihadiri oleh Encik Tai Kin Ip, Pengarah Jabatan Pembangunan Ekonomi dan Teknologi Makao; Encik U Kin Cho, Naib Presiden Persatuan Perdagangan Makao; Encik Raymond Yap, Pengarah Kanan Perkhidmatan Resort di Galaxy Entertainment Group; Puan Hazel Wong, Timbalan Presiden Eksekutif Runcit di Galaxy Entertainment Group dan Encik James Yang, Naib Presiden Kanan Perkhidmatan Pemasaran di Galaxy Entertainment Group, antara lain. Encik Yap dalam ucapannya menekankan, “Bazaar Tahun Baru Cina Galaxy Macau telah menarik minat penduduk tempatan dan pelancong, menubuhkan diri sebagai destinasi membeli-belah utama Tahun Baru. Tahun ini, kami bersemangat untuk memperkenalkan pelbagai barangan dan hadiah Tahun Baru serta pengalaman yang menyeronokkan dan memuaskan hati bagi semua tetamu kami”.

Bazaar Tahun Baru Cina bekerjasama dengan lebih daripada 30 jenama dan peniaga terkenal Makao seperti Koi Kei Bakery, Pan Kee Dried Seafood, Long Cheong Hong, dan Wellston. Terdapat pelbagai produk seperti makanan laut kering, wain, barangan kering, makanan kegemaran istimewa Makao, tumbuh-tumbuhan serta lebih banyak lagi. Satu tarikan utama ialah Gacha Point Capsule Toy Store, memperkenalkan koleksi eksklusif di Makao termasuk boneka Dharma Tahun Baru dan siri popular CHIIKAWA.

Ahli GALAXY ULTIMATE boleh mendapat diskaun sehingga 25% di peniaga terpilih menggunakan Mini Program WeChat. Pembelian melebihi MOP500 memberi pelanggan kad ucapan istimewa dan karya kaligrafi Fai Chun oleh artis terkenal Persatuan Kaligrafi Makao. Pembelian sedemikian juga layak untuk permainan hadiah dengan hadiah seperti tiket penerbangan, Kad Bayaran Pra-dibayar ICBC Makao UnionPay, dan lebih banyak lagi bernilai lebih MOP388,888.

Galaxy Macau juga mengatur pelbagai acara sambutan Tahun Baru Cina, memeriahkan resort dengan semangat perayaan. “Parade Dewa Keberuntungan” selama lima hari pertama Tahun Baru Cina memberi peluang kepada orang dewasa mencari nasib baik dan kegembiraan. Bagi kanak-kanak, bengkel bertema Naga dan penampilan Wavey, burung merak maskot Galaxy Kidz dalam pakaian perayaan, pasti menyeronokkan mereka. Resort ini dengan bangganya menjadi tuan rumah kumpulan tarian naga dan singa Kun Seng Keng, terkenal dengan pencapaian cemerlangnya, untuk persembahan tarian naga yang menakjubkan. Selain itu, Pameran Kaligrafi Tahun Baru Cina 2024 memaparkan karya kaligrafi cemerlang oleh pelajar dan masyarakat tempatan. Tambahan pula, perjalanan menaiki bas terbuka pada waktu petang semasa Festival Musim Bunga menawarkan pemandangan menakjubkan langit Cotai dan lampu perayaan yang menghiasi.

Satu tarikan utama ialah Genesis, pameran yang diadakan di GalaxyArt bermula 2 Februarind. Pameran ini memaparkan karya seni instalasi kontemporari oleh artis muda Makao Ng Man Wai, Sou Leng Fong, dan Cheong Hoi I. Genesis menawarkan pengalaman imersif yang meleburkan warna, aroma, dan bunyi, menjemput pengunjung untuk menjalani perjalanan keterujaan dan penjelajahan. Pengunjung digalakkan untuk mencipta karya turunan melalui foto dan video, serta menyertai bengkel bimbingan oleh artis.

Pada lima hari pertama Tahun Baru Cina, Lai Chi Vun Shipyards akan dipenuhi semangat perayaan dan keajaiban baik. Kunjungilah Taman Bunga Pisang di mana pertunjukan cahaya yang menakjubkan dipersembahkan. Wavey, burung merak Galaxy Kidz dan Dewa Keberuntungan juga akan hadir untuk memberkati semua.

Selain itu, Galaxy Entertainment Group akan menyertai “Parade Mendiang Tahun Baru 2024” pada 12 Februarith dan 17th, yang dianjurkan oleh Pejabat Pelancongan Kerajaan Makao. Meraikan ulang tahun ke-25 penyatuan semula Makao dengan tanah air dan menyambut Tahun Naga, float Galaxy Entertainment Group bertemakan “Bunga Emas”, melambangkan kebahagiaan dan kemakmuran. Ia menggabungkan ciri-ciri ikonik Galaxy Macau dan tarikan seni bina fasa 3 hartanah bendera baru GEG. Disertai persembahan tarian dan cahaya yang menakjubkan, GEG mengesahkan komitmennya terhadap Makao, selari dengan visinya “Masa Depan. Pelbagai. Meraikan Tanda Baru Budaya & Hiburan Makao”.

Para tetamu digalakkan mengetahui butiran menarik acara sambutan dan tawaran melalui laman web rasmi Galaxy Macau. Selain itu, mereka boleh mendaftar sebagai ahli GALAXY ULTIMATE CLUB untuk menyertai permainan WeChat, menawarkan peluang memenangi penginapan mewah di Andaz Macau, rawatan spa di Banyan Tree Spa Macau, voucher makan dan belanja, serta hadiah kejutan bernilai melebihi MOP 5 juta.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.