Baozun Umumkan Program Pembelian Saham Semula Bernilai US$20 juta

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, 24 Januari 2024 — Baozun Inc. (Nasdaq: BZUN dan HKEX: 9991) (“Baozun,” syarikat “atau “Kumpulan”), penyedia utama penyelesaian e-dagang jenama dan pembolehubah e-dagangan digital di China, hari ini mengumumkan bahawa Lembaga Pengarah syarikat telah memberi kuasa kepada pengurusan untuk menubuhkan dan melaksanakan program pembelian semula saham baru di bawah mana syarikat boleh membeli semula sehingga US$20 juta nilai sahamnya yang terkeluar (i) saham depositari Amerika (“ADSs”), setiap satu mewakili tiga saham biasa kelas A, dan/atau (ii) saham biasa kelas A dalam tempoh 12 bulan bermula 24 Januari 2024, tertakluk kepada skop dan had mandat pembelian semula umum yang diluluskan pemegang saham Syarikat pada 15 Jun 2023 dan jika diluluskan, mandat pembelian semula serupa akan dibentangkan kepada pemegang saham dalam mesyuarat agung tahunan Syarikat akan datang.

Cadangan pembelian semula Syarikat mungkin dibuat dari semasa ke semasa di pasaran terbuka pada harga pasaran yang berlaku dan/atau melalui cara yang sah lain, bergantung kepada keadaan pasaran dan mengikut peraturan dan undang-undang yang berkenaan. Selepas pengumuman keputusan tahunan Syarikat pada atau sebelum 31 Mac 2024, pengurusan Baozun boleh melaksanakan pembelian semula saham, termasuk tetapi tidak terhad kepada melaksanakan pembelian semula saham mengikut rancangan di bawah Peraturan 10b5-1 dan/atau Peraturan 10b-18 di bawah Akta Pasaran Sekuriti Amerika Syarikat 1934, sebagaimana yang dipinda. Lembaga Pengarah Syarikat akan terus mengkaji semula program pembelian semula saham secara berkala. Syarikat merancang untuk membiayai pembelian semula daripada baki tunai semasanya. Setakat tarikh pengumuman ini, tiada rancangan pembelian semula saham telah dimasukkan dan pemegang saham dan pelabur prospektif Syarikat hendaklah menyedari bahawa tiada jaminan mengenai masa, kuantiti atau harga mana-mana pembelian semula saham atau sama ada Syarikat akan membuat pembelian semula sama sekali. Pemegang saham dan pelabur prospektif Syarikat hendaklah berhati-hati apabila berurusan dengan sekuriti Syarikat.

Kenyataan Pandangan Ke Depan

Kenyataan media ini mengandungi pandangan ke depan. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan Akta Pembaikan Tuntutan Sivil Liabiliti Sekuriti Persendirian Amerika Syarikat 1995. Pandangan ke depan ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan,” “dijangka,” “mengharap,” “bertujuan,” “berhasrat,” “merancang,” “percaya,” “menganggarkan,” “yakin,” “berpotensi,” “terus,” “berterusan,” “sasaran,” “panduan,” “pergi ke depan,” “memandang ke depan,” “persepsi” atau ungkapan serupa. Kenyataan-kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk tetapi tidak terhad kepada kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Baozun, adalah pandangan ke depan. Pandangan ke depan mengandungi risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa pandangan ke depan, termasuk tetapi tidak terhad kepada laporan Baozun kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat dan pengumuman, notis atau dokumen lain yang diterbitkan di laman web Bursa Saham Hong Kong. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan media ini adalah setakat tarikh ini dan berdasarkan anggapan yang Baozun percaya sebagai munasabah pada tarikh ini, dan Baozun tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Tentang Baozun Inc.

Ditubuhkan pada tahun 2007, Baozun Inc. adalah pemimpin dalam perkhidmatan e-dagang jenama, pengurusan jenama dan perkhidmatan e-dagangan digital. Ia melayani lebih daripada 400 jenama dari pelbagai industri dan sektor di seluruh dunia, termasuk Asia Timur dan Tenggara, Eropah dan Amerika Utara.

Baozun Inc. terdiri daripada tiga barisan perniagaan utama – Baozun e-Commerce (BEC), Baozun Brand Management (BBM) dan Baozun International (BZI) dan bertekad untuk mempercepatkan pertumbuhan berkualiti dan mampan. Didorong oleh prinsip bahawa “Teknologi Memberdayakan Kejayaan Masa Depan,” barisan perniagaan Baozun ditujukan untuk memberdayakan perniagaan kliennya dan menavigasi fasa pembangunan baru mereka.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Untuk pertanyaan media dan pelabur, sila hubungi:
Baozun Inc.
Cik Wendy Sun
E-mel:  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.