Baird Medical Melaksanakan Prosedur Mikrogelombang Ablasi Tiroid Pertama di Amerika Syarikat

(SeaPRwire) –   FRISCO, Texas, Jan. 23, 2024 — Baird Medical Devices, Inc. (“Baird Medical” atau “Syarikat”), pembekal dan pembangun utama peranti pengawanan gelombang mikro (“MWA”) perubatan di China dan Amerika Syarikat, hari ini mengumumkan bahawa ia telah melaksanakan prosedur MWA tiroid pertamanya di Amerika Syarikat sejak mendapat kelulusan pendaftaran daripada Suruhanjaya Makanan dan Dadah Amerika Syarikat (FDA) pada 22 November 2023.

Prosedur invasif minimal itu telah dilaksanakan pada 12 Januarith di Utah Endocrinology Associates oleh pakar endokrinologi intervensi terkenal, Dr. Alireza Falahati, menandakan kemajuan penting dalam pengurusan nodul tiroid. Prosedur MWA darurat untuk nodul tiroid menawarkan pesakit pilihan alternatif kepada pembedahan pengeluaran tradisional, membolehkan pemulihan lebih cepat, pengurangan jaringan parut di kawasan leher dan dada dan kecekapan yang lebih baik bagi pakar perubatan.

Dr. Falahati, yang telah berada di garis hadapan mengintegrasikan teknologi maju dalam endokrinologi, menyatakan semangatnya terhadap pilihan rawatan baru: “Kejayaan prosedur ini dengan jarum ablasi Baird Medical mewakili lonjakan kemampuan kami untuk merawat nodul tiroid dengan berkesan. Saya berharap untuk melaksanakan banyak prosedur serupa lagi dalam masa terdekat.” 

Nodul tiroid berlaku pada 30-50% populasi dewasa, dengan kenaikan kejadian apabila seseorang menjadi tua, dan lebih biasa pada wanita berbanding lelaki. Prosedur MWA menggunakan jarum kecil untuk menghantar tenaga gelombang mikro perubatan secara selamat terus kepada nodul yang sedang dirawat sambil menyelamatkan tisu sihat sekeliling dan mengekalkan fungsi tiroid, dengan itu mengelakkan terapi penggantian hormon yang berkaitan dengan pendekatan pembedahan.

“Kami mengucapkan tahniah kepada Dr. Falahati dan pesakit pertamanya kerana membuka landasan baru bersama kami dalam bidang terapi penting ini,” kata Puan Haimei Wu, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Baird Medical. “Prosedur ini telah dijalankan kurang daripada 60 hari selepas kelulusan canggih teknologi kami oleh FDA untuk pasaran AS. Kami gembira dengan peluang yang ditawarkan kepada berjuta-juta pesakit dengan keperluan tidak terpenuhi pada masa hadapan.”

Berikutan kemajuan teknologi terkini dan kesedaran yang meningkat, terdapat peningkatan pesat dalam bilangan prosedur ablasi terma invasif minimal yang dijalankan. Pada September 2023, Persatuan Tiroid Amerika (A.T.A.) menerbitkan garis panduan yang disyorkan untuk pelaksanaan dan penggunaan selamat prosedur ablasi terma untuk rawatan nodul tiroid, membuka jalan untuk penggunaan meluas prosedur.

Berdasarkan kajian pasaran Baird Medical, pasaran Amerika Syarikat menawarkan peluang saiz pasaran boleh guna sebanyak $1.6 bilion untuk sistem MWA sahaja. Menyedari permintaan yang meningkat untuk penyelesaian perubatan canggih, syarikat itu sedang meluaskan pasukan komersialnya di Amerika Syarikat.

Mengenai Baird Medical

Ditubuhkan pada tahun 2012 dan beribu pejabat di Guangzhou, China, Baird Medical ialah pembuat dan pembekal peranti pengawanan gelombang mikro (MWA) terkemuka di China dan Amerika Syarikat. Peranti perubatan eksklusif Baird Medical digunakan untuk rawatan tumor jinak dan ganas termasuk nodul tiroid, kanser hati, kanser paru-paru dan benjolan payudara. Baird Medical merupakan syarikat pertama yang memperoleh sijil pendaftaran peranti perubatan Kelas III untuk peranti MWA khususnya ditunjukkan untuk nodul tiroid di China. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Kenyataan Prospektif

Komunikasi ini mengandungi “kenyataan prospektif.” Penyataan sedemikian termasuk penyataan mengenai peristiwa masa depan dan jangkaan yang bukan fakta sejarah. Semua penyataan selain penyataan fakta sejarah adalah penyataan yang boleh dianggap sebagai prospektif. Kenyataan prospektif biasanya dikenal pasti dengan kata-kata seperti “percaya”, “jangka”, “mengira”, “berniat”, “sasaran”, “anggar”, “teruskan”, “kedudukan”, “rancang”, “ramal”, “ramalkan”, “panduan”, “matlamat”, “objektif”, “prospek”, “mungkin” atau “berpotensi” dengan kata kerja masa depan kondisi seperti “anda anggap”, “akan”, “akan”, “harus”, “boleh” atau “mungkin” atau variasi kata-kata tersebut atau ungkapan serupa atau negasinya. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada kenyataan prospektif berdasarkan beberapa faktor. Pembaca dinasihatkan untuk tidak menaruh keyakinan berlebihan terhadap kenyataan prospektif ini, yang hanya berlaku pada tarikh ia dibuat. Baird Medical tidak menanggung sebarang kewajiban untuk mengemaskini sebarang kenyataan prospektif selepas dibuat, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa masa depan atau sebaliknya, kecuali diperlukan oleh undang-undang.

Hubungan Pemasaran

Hubungan Pelabur
Robin Yang, Rakan Kongsi
ICR, LLC
Telefon: +1 (646) 308-1475
E-mel:

Hubungan Awam
Brad Burgess, Naib Presiden Kanan
ICR, LLC
Telefon: +1 (646) 588-0383
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.