Baijiayun Mengumumkan Perubahan dalam Pengurusan dan Lembaga Pengarah

(SeaPRwire) –   BEIJING, 22 Januari 2024 — Baijiayun Group Ltd (“Baijiayun” atau “Syarikat”) (Nasdaq: RTC), pembekal penyelesaian video AI serba guna, hari ini mengumumkan perubahan dalam pengurusan dan lembaga pengarahnya ( “Lembaga”).

Encik Gangjiang Li telah meletak jawatan sebagai ahli dan pengerusi Lembaga, ahli dan pengerusi jawatankuasa ganjaran Lembaga dan ketua pegawai eksekutif Syarikat untuk sebab-sebab peribadi, berkuat kuasa dari 22 Januari 2024. Encik Ching Chiu telah meletak jawatan sebagai pengarah Syarikat untuk sebab-sebab peribadi, berkuat kuasa dari tarikh yang sama. Peletakan jawatan mereka tidak disebabkan oleh sebarang percanggahan dengan Syarikat mengenai sebarang perkara berkaitan operasi, polisi atau amalan Syarikat.

Encik Yi Ma, yang kini menjawat jawatan sebagai presiden Syarikat dan pengarah Lembaga, telah dilantik sebagai ketua pegawai eksekutif dan pengerusi Lembaga Syarikat untuk menggantikan Encik Gangjiang Li, berkuat kuasa dari 22 Januari 2024. Puan Qiong Ni, isteri kepada Encik Gangjiang Li, dan Puan Xin Zhang, yang kini menjawat jawatan sebagai setiausaha Lembaga, telah dilantik sebagai pengarah baru untuk berkhidmat di dalam Lembaga, berkuat kuasa dari 22 Januari 2024.

Berikutan perubahan tersebut, Lembaga kini terdiri daripada lima orang pengarah, termasuk Encik Yi Ma, Puan Qiong Ni, Puan Xin Zhang, dan dua orang pengarah bebas, termasuk Encik Erlu Lin dan Encik Chun Liu. Selain itu, jawatankuasa ganjaran Lembaga kini terdiri daripada Puan Qiong Ni dan Encik Yi Ma, dengan Puan Qiong Ni sebagai pengerusinya; dan jawatankuasa pelantikan dan tadbir urus korporat Lembaga kini terdiri daripada Encik Yi Ma dan Puan Xin Zhang, dengan Encik Yi Ma sebagai pengerusinya. Komposisi jawatankuasa audit Lembaga kekal tidak berubah, iaitu dengan Encik Erlu Lin dan Encik Chun Liu sebagai ahlinya dan Encik Erlu Lin sebagai pengerusinya.

Maklumat biografi berkaitan pengarah baru adalah seperti berikut.

Puan Qiong Ni telah menjawat jawatan sebagai pengurus besar JiaJia Holdings Co., Ltd. sejak Mac 2017, di mana beliau terutamanya bertanggungjawab untuk menyelaras pengurusan pelaburan dan pegangan serta memimpin operasi dan pembangunan di peringkat ibu pejabat. Puan Ni menerima ijazah sarjana muda dalam seni alam sekitar dan reka bentuk dari Universiti Donghua pada Jun 2003.

Puan Xin Zhang menyertai Baijiayun pada Julai 2017 dan telah menjawat jawatan sebagai setiausaha Lembaga sejak Januari 2020. Beliau bertanggungjawab untuk mengurus dan menyelaraskan pendedahan maklumat Syarikat, memperkukuh komunikasi dan koordinasi dengan pasaran modal, dan merumuskan dasar pengurusan hal ehwal. Sebelum menyertai Baijiayun, Puan Zhang bekerja di jabatan sumber manusia Gaotu Techedu Inc. (NYSE: GOTU, dahulunya dikenali sebagai GSX Techedu Inc.) dari September 2014 hingga Mei 2017, dan menjawat jawatan sebagai pembantu ketua pegawai teknologi Baidu Inc. (HKEx: 9888) dari Julai 2011 hingga Ogos 2014. Puan Zhang menerima ijazah sarjana muda dalam kejuruteraan rangkaian dari Universiti Minzu Dalian pada Jun 2011.

Tentang Baijiayun Group Ltd

Baijiayun merupakan pembekal penyelesaian video AI serba guna yang menumpukan kepada penyelesaian SaaS/PaaS. Baijiayun komited untuk menyediakan pengalaman video yang boleh dipercayai, berkualiti tinggi merentasi peranti dan lokasi dan telah berkembang pesat sejak penubuhannya pada tahun 2017. Berlandaskan teknologi video terkemuka, Baijiayun menawarkan pelbagai penyelesaian teknologi berpusatkan video, termasuk Video SaaS/PaaS, Video Awan dan Perisian, dan Penyelesaian Sistem dan AI Video. Baijiayun membantu keperluan komunikasi dan kerjasama syarikat-syarikat pelbagai saiz dan industri yang sentiasa berubah.

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi beberapa “kenyataan prospektif”. Kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan Akta Reformasi Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai pandangan dan jangkaan pihak-pihak, adalah kenyataan prospektif. Perkataan “akan”, “jangka”, “percaya”, “anggar”, “berniat” dan ungkapan serupa menunjukkan kenyataan prospektif.

Kenyataan prospektif sedemikian adalah secara semula jadi tidak pasti, dan pemegang saham dan pelabur potensi lain perlu mengakui bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan disebabkan oleh pelbagai faktor. Kenyataan prospektif sedemikian berdasarkan jangkaan pengurusan terhadap masa kini dan merangkumi risiko, ketidakpastian dan faktor-faktor lain, kebanyakannya di luar kawalan, yang mungkin menyebabkan keputusan, prestasi atau rancangan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa keputusan, prestasi atau rancangan yang dinyatakan atau disangka secara tersirat oleh kenyataan prospektif tersebut.

Syarikat secara khusus menafikan sebarang obligasi untuk mengemaskini kenyataan prospektif di masa hadapan. Oleh itu, kenyataan prospektif ini tidak boleh diandalkan sebagai mewakili anggaran Syarikat terhadap prestasi kewangannya pada mana-mana tarikh selepas tarikh kenyataan media ini.

Senarai dan huraian lanjut risiko dan ketidakpastian boleh didapati dalam dokumen yang Syarikat telah failkan atau menyediakan atau mungkin failkan atau menyediakan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, yang anda digalakkan untuk membacanya. Sekiranya salah satu risiko atau ketidakpastian ini merealisasikan diri, atau asumsi asas menjadi tidak tepat, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang ditunjukkan atau dijangka oleh kenyataan prospektif tersebut. Oleh itu, anda dinasihatkan untuk tidak bergantung sepenuhnya kepada kenyataan prospektif ini. Kenyataan prospektif hanya berkaitan pada tarikh dibuat, dan Syarikat tidak mempunyai obligasi untuk mengemaskini kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh kenyataan media ini kecuali diperlukan oleh undang-undang atau peraturan.

Untuk pertanyaan daripada pemberita dan pelabur, sila hubungi:

Hubungan Syarikat:
Puan Fangfei Liu
Ketua Pegawai Kewangan, Baijiayun Group Ltd
Telefon: +86 25 8222 1596
E-mel:  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.